13.03.2018

Najbolj uspešno društvo SD I.Pohorski bataljon Ruše

Po zaključku regijskih lig v streljanju z zračnim orožjem sezone 2017-2018 in seštevku vseh doseženih točk na petih turnirjih v sedmih disciplinah je največ točk osvojilo Strelsko društvo I.Pohorski bataljon Ruše. S šestimi točkami manj se je na drugo mesto uvrstilo društvo IMPOL iz Slovenske Bistrice in na tretje mesto SD Kidričevo. Štirinajst društev je v ligi imelo svoje ekipe in se potegovalo za skupne točke.

 

Reprezentant Sašo Stojak med člani najboljši s pištolo

Po petih turnirjih je največ, 1524 krogov zbral Sašo STOJAK iz SK Ptuj in tako osvojil skupno medaljo za prvo mesto. Srebrno medaljo si je z zbranimi 1513 krogi prislužila Majda RAUŠL, prav tako tekmovalka SK Ptuj, bronasto medaljo pa si je nadel Ludvik PŠAJD SD Juršinci z 1495 doseženimi krogi.

 

Tudi v ekipnem delu so bili najuspešnejši strelci SK Ptuj, sledijo SD Juršinci in na tretjem mestu SD Kidričevo.

 

Na zadnjem turnirju je slavil končni zmagovalec Sašo STOJAK 384 krogov, sledila je Majda RAUŠL 380 krogov, tretji rezultat 375 krogov pa je dosegel Tadej ŠIREC, vsi SK Ptuj. Ekipne uvrstitve najboljših so bile identične končnim dosežkom.

 

Peter Golob s tretjo končno zmago v ligi

 

Po osvojenem prvem mestu s serijsko zračno puško med člani in serijsko zračno puško med veterani, je Peter GOLOB (SD Svečina) zmagal tudi v popolnoma nasprotni disciplini od prvih dveh, tokrat z zračno pištolo. Pred drugouvrščenim Mirkom MOLEHOM (SD Juršinci), ki je zbral 726 točk je bil boljši za štiri točke, na tretjem mestu pa je le ža točko za drugim zaostajal Matevž MOHORKO (SD Kidričevo) in se tako okitil z bronasto medaljo. V ekipni razvrstitvi so bili najboljši veterani DŠR Kungota z zbranimi 2637 točkami, povsem enak zbir točk 2583 pa sta zbrali ekipi SD Svečina in SD Juršinci. Ob boljšem rezultatu na zadnjem turnirju je drugo mesto osvojila SD Svečina.

Na petem turnirju je Peter GOLOB (SD Svečina) zadel 183 krogov, Ernst POMPE (DŠR Kungota) 180 krogov, Mirko MOLEH (SD Juršinci) in Matevž MOHORKO (SD Kidričevo) pa sta zadela 178 krogov. Zmagala je ekipa DŠR Kungota, pred SD Svečina in SD Juršinci.

 

 

28.02.2018 Kidričevo, veterani zračna puška

Veteranke ekipe SD Elektro Maribor zmagovalke lige

 

Na zračnem strelišču v Kidričevem je tekmovanje in čakanje na končne rezultate minilo zelo hitro, saj se je druženje veteranov v prijetnem vzdušju in obujanju spominov hitro bližalo razglasitvi. Po vnosu rezultatov zadnjega kroga lige in seštevku ekipnih rezultatatov je na strelišču nastalo veselje veterank SD Elektro Maribor, katere so se po zadnjem turnirju povzpele na skupno prvo mesto z doseženim rezultatom 2602 kroga. Ekipno je drugo mesto osvojila SD Svečina z rezultatom 2588 krogov in tretje mesto ekipa SD Impol Slovenska Bistrica z rezultatom 2569 krogov. Med posamezniki je prepričljivo zmago z rezultatom 725 točk osvojil Peter GOLOB (SD Svečina), drugo mesto z rezultatom 718 točk Milan OSOVNIKAR (SD Impol) in tretje mesto Ivan KOPŠE (SD FLV Hotinja vas) z rezultatom 717 točk. Še dve točki manj pa sta osvojila Jože MAJHENIČ (SD Svečina) in Miriam VALENČAK (SD Elektro).

 Na zadnjem turnirju je bil med posamezniki najuspešnejši Peter GOLOB (SD Svečina) s 187 doseženimi krogi, Alenka BABIČ (SD Elektro) in Jože MAJHENIČ (SD Svečina) pa sta zadela 179 krogov. Veteranska ekipa žensk SD Elektro Maribor je zmagovalka 5.turnirja z rezultatom 530 krogov, sledi ekipa SD Svečina z rezultatom 524 krogov in SD Kidričevo z rezultatom 504 zadetimi krogi.

 

20.02.2018 Kidričevo, pionirji/ke; ml.pionirji/ke, cicibani/ke

Med mlajšimi največ uspeha za SD I.Pohorski bataljon Ruše

Tudi za najmlajše se je po šestem turnirju končala regijska liga, odstreljana na strelišču v Kidričevem. Že dolgo ni bilo na strelišču tako živahno, saj je večina tekmovalcev, njihovih trenerjev, kakor tudi spremljevalcev čakalo, da so zadnji tekmovalci končali in so bili razglašeni končni rezultati.

Na zadnjem turnirju so bili po kategorijah najuspešnejši med pionirji Nejc KLEMEN, Jaka SGERM (oba SD 1.Pohorski bataljon Ruše) in Urban KOREN (SD Impol), med pionirkami pa Zala JUNGER (SD 1.Pohorski bataljon Ruše), Urša TUŠEK in Iza VERTNIK (obe SD FLV Hotinja vas). Ekipno so zmagali pionirji/ke SD I.Pohorski bataljon Ruše pred SD FLV Hotinja vas.

Med mlajšimi pionirji/kami je bil najuspešnejši Nejc VRŠIČ iz SD Trap Vitomarci, v kategoriji cicibanov/cicibank pa Gal POTRČ iz SD I.Pohorski bataljon Ruše. Mladi strelci SD Kidričevo so bili v tej starostni skupini ekipno najuspešnejši, sledijo pa iz SD Juršinci in SD I.Pohorski bataljon Ruše.

Po seštevku vseh točk, doseženih na tekmovanju v ligi so bili podeljeni pokali in medalje najuspešnejšim tekmovalcem. V kategoriji pionirk je z rezultatom 832 točk zmagala Zala JUNGER (SD I.Pohorski bataljon Ruše), 746 jih je na drugem mestu dosegla Urša TUŠEK in na tretjem mestu Iza VERTIK (obe SD FLV Hotinja vas) 769 točk (foto desno). Med pionirji je z doseženimi 871 točkami zmagovalec Nejc KLEMEN pred Jakom SGERM (oba SD I.Pohorski bataljon Ruše) s 860 doseženimi točkami. Tretje mesto je osvojil Gašper JESENEK (SD Impol Sl.Bistrica) s 769 točkami. Ekipa SD I.Pohorski bataljon je z rezultatom 3036 dobila pokal za prvo mesto, SD FLV pa sledi na drugem mestu z rezultatom 2562 krogov.

 

Žan HORVAT (SD Juršinci) je z rezultatom 889 točk zmagal v konkurenci ml.pionirjev/pionirk. Na drugem mestu mu sledi Nejc VRŠIČ (SD Trap Vitomarci) z rezultatom 878 točk in na tretjem Žan PLOHL (SD Juršinci) z zadetimi 869 točkami. V konkurenci tekmovalk in tekmovalcev letnik 2007 in mlajši je svojo premoč in zmago z doseženimi 898 točkami dokazal Gal POTRČ, sledi mu Anže ŠULC (oba SD I.pohorski bataljon Ruše) s 857 zadetimi točkami in na tretjem mestu Gašper HANŽEL (SD Trap Vitomarci) s 744 točkami. V ekipni konkurenci obeh starostnih skupin  so bili najuspešnejši tekmovalci iz SD Juršinci s 3120 točkami, sledijo iz SD Trap Vitomarci s 2714 točkami in na tretjem mestu iz SD I.Pohorski bataljon Ruše s 2559 točkami (foto zgoraj levo).

 

15.02.2018 Kidričevo, serijska zračna puška

S serijsko zračno puško zmagovalec lige Peter GOLOB in ekipa SD Impol Slovenska Bistrica

Na strelišču v Kidričevem je bil zadnji turnir regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško za člane in članice. Na 5.turnirju je z rezultatom 365 krogov zmagal Peter GOLOB (SD Svečina), sledili pa so Leopold ŽIGART (SD Impol) s 361 zadetimi krogi in Ivan KOPŠE (SD FLV) s 358 krogi. Ekipno je tudi tokrat zmagalo SD Impol Slovenska Bistrica z rezultatom 1063 krogov. Ekipa SD FLV  je zadela 1049 krogov in ženska ekipa SD Elektro 1046 krogov.

 

Za skupno uvrstitev v ligi sezone 2017-2018 so bile podeljene medalje in pokali. S skupaj doseženii 1450 krogi je med posamezniki postal zmagovalec Peter GOLOB (SD Svečina), drugo mesto je osvojila Miriam VALENČAK (SD Elektro) s 1439 krogi in tretje mesto Leopold ŽIGART s 1438 krogi. Na četrtem in petem mestu pa sta s 1436 krogi Ivan KOPŠE (SD FLV in Boštjan VIDMAR (SD Impol). Ekipno je premočno zmagalo SD IMPOL Slovenska Bistrica s skupnimi 5329 doseženimi krogi, drugo mesto je osvojila ekipa SD FLV Hotinja vas s 5204 krogi in tretje mesto ženska ekipa SD Elektro Maribor s 5190 krogi.

 

06.02.2018 Kidričevo, standard zračna puška

Znani prvi končni zmagovalci lige, ekipno SD I.Pohorski bataljon Ruše I in posamezno Benjamin JODL

V Kidričevem je bil zadnji turnir s standard puško v regijski ligi, katerega je prepričljivo, tako kot vse prejšnje dobil Benjamin JODL iz SD I.Pohorski bataljon Ruše. Iz istega društva prihajata tudi drugouvrščeni Simon POTRČ in Nikita LENARČIČ. Ekipa iz Ruš I je zmagala s 1222,6 krogi, kar je dober rezultat ekipe, ki bo v isti postavi že v soboto v državni ligi poskušala pridobiti kakšno točko več in se pomakniti proti vodilni trojici. Ekipno so drugo mesto osvojili strelci SD Elektro Maribor, tretje pa III. ekipa iz Ruš.

V skupni razvrstitvi so kar na prvih petih mestih tekmovalci iz SD I.Pohorski bataljon Ruše, zmagovalec pa je postal Benjamin JODL. Drugo mesto je osvojila danes odsotna Urška HRAŠOVEC in tretje Simon POTRČ. Tudi v skupni razvrstitvi ekip gre prvo mesto SD I.Pohorski bataljon Ruše I, drugo SD Elektro Maribor, tretje pa ekipi II. iz Ruš.

 

01.02.2018 Maribor; pionirji/ke; ml.pionirji/ke; cicibani/ke

Na strelišču SD Elektro Maribor je bil izveden peti turnir regijskih lig za najmlajše kategorije. V tem krogu lige se že izoblikujejo najverjetnejši zmagovalci lig. Ker pa je pred tekmovalci še en turnir, odšteje pa se najslabši rezultat je še dosti odprtega. Med pionirji je zmagal Nejc KLEMEN pred Jakom SGERMOM, oba SD I.Pohorski bataljon Ruše in povratnikom v ligi Matijem ROMIHOM RAJEM iz SD Elektro Maribor.  Zala JUNGER iz SD I.Pohorski bataljon Ruše je bila uspešnejša od društvene kolegice Špele PODLESNIK, tretji rezultat pa je dosegla Vanesa KNUPLEŽ iz SD FLV Hotinja vas. Ekipna zmaga je šla v Ruše.

V kategoriji mlajših pionirjev/pionirk je bil najuspešnejši Žan HORVAT iz Juršincev, krog manj pa sta zadela Blaž BOGDAN iz Kidričevega in Žan PLOHL iz Juršincev. Med cicibani pa ponovno prevladujejo Rušani, zmagal je Gal POTRČ, sledita Anže ŠULC in Gašper IGLAR. Ekipni zmagovalci obeh starostnih skupin so ml.pionirji iz Juršincev, sledi ekipa cicibanov iz Ruš, na tretjem mestu pa ekipa SD Kidričevo.

V skupni razvrstitvi pred zadnjim turnirjem je med cicibani v vodstvu Gal POTRČ, med ml.pionirji Žan HORVAT in pionirkami Zala JUNGER. Med pionirji je v vodstvu SGERM Jaka, vendar bo odločala zadnja tekma in uvrstitev Nejca KLEMEN. V ekipni razvrstitvi ml. pionirjev imajo SD Juršinci že 359 krogov prednosti pred SD Trap Vitomarci, med pionirji pa so v vodstvu iz SD I.pohorski bataljon Ruše.

Attachments:
Download this file (201180228_veteranipuska_5.pdf)5.turnir serijska zračna puška veterani[28.02.18 Kidričevo]582 kB
Download this file (20180202_pionirji5.pdf)5.turnir pionirji, ml.pionirji, cicibani[02.02.18, Maribor]561 kB
Download this file (20180206_standard5.pdf)5.turnir standard zračna puška[06.02.2018, Kidričevo]222 kB
Download this file (20180215_serijska5.pdf)5.turnir serijska zračna puška[15.02.2018, Kidričevo]900 kB
Download this file (20180220_pionirji6.pdf)6.turnir pionirji, ml.pionirji, cicibani[20.02.2018, Kidričevo]816 kB
Download this file (20180313_pistola5.pdf)5.turnir zračna pištola[13.03.2018, Ptuj]784 kB
Download this file (20180313_veterani_pistola5.pdf)5.turnir veterani zračna pištola[13.03.2018, Ptuj]588 kB

 

V času med 01.03. in 06.03.2018 smo v Severni regiji izvajali regijska prvenstva v vseh kategorijah in disciplinah po Pravilniku o državnih prvenstvih. Tekmovanja so se izvajala na streliščih na Ptuju, v Kidričevem in v Rušah.

 

Zračna pištola

Najštevilčnejša udeležba je bila v članski kategoriji, kjer se je za naslov regijskega prvaka pomerilo 29 tekmovalcev in sedem ekip. V članski kategoriji je prvak postal Sašo STOJAK z rezultatom 575 krogov, drugo mesto je osvojil Zlatko KOSTANJEVEC (oba SK Ptuj) z rezultatom 563 krogov in tretje mesto Ludvik PŠAJD (SD Juršinci) z rezultatom 557 krogov. Ekipno je prvo mesto osvojila SK Ptuj, sledi SD Juršinci in SD Kidričevo (na fotografiji).

V konkurenci članic državna reprezentantka Majda RAUŠL (SK Ptuj) ni imela prave konkurence. Z rezultatom 560 krogov je zmagala pred klubsko kolegico Matejo PEŠAKOVIČ, na tretje mesto pa se je uvrstila Nina PAVLIN (SD Juršinci).

Med mladinci je regijski prvak postal Tadej ŠIREC, drugo mesto je osvojil Rok BEZJAK in tretje mesto Valentin LUŽEVIČ, vsi SK Ptuj.

V konkurenci kadetinj je zmagala Mihaela ŠATAN (SD Policist), druga je bila Julija LAJH in tretja Špela PERKO (obe SD Juršinci). V konkurenci mladink pa je nastopila Pia ŠILEC (SD Policist).

Na prva tri mesta v konkurenci kadetov so se zavihteli strelci SK Ptuj, z zmago Marsela KRAJNC, drugouvrščenim Gregorjem KOLARIČEM in tretjim Klemnom VIDOVIČEM.

 

Standard zračna puška

Le trinajst članov se je pomerilo s standard zračno puško, najuspešnejši pa so bili tako posamezno kot ekipno strelci SD I.pohorski bataljon Ruše. Zmagal je Benjamin JODL z rezultatom 618 krogov, na drugo mesto se je uvrstil Simon POTRČ in na tretje Jan TEMENT (vsi SD I.pohorski bataljon Ruše- na fotografiji desno). Na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor in na tretje SD FLV Hotinja vas.

Udeležba štirih članic s puško iz SD FLV Hotinja vas in ene iz SD I.pohorski bataljon ni ponudilo razburljivih rezultatov, saj je po pričakovanju zmagala Klavdija PUFIČ iz SD FLV, sledili pa sta ji klubski sotekmovalki Teja RAZBORŠEK in Sonja SREŠ.

Med mladinci s puško je regijskim prvak postal Mark BERDNIK (SD Impol Sl.Bistrica), drugo mesto je osvojil Ivo ZIMET CICMANOVIČ (SD Kidričevo) in tretje Patrik JAKOPIČEK (SD I.pohorski bataljon Ruše).

V konkurenci mladink je zmagala Urška HRAŠOVEC pred Klaro OSRAJNIK, obe SD I.Pohorski bataljon Ruše, iz istega društva pa prihajata tudi kadetinji, Nikita LENARČIČ, kot prvouvrščena in Zala JUNGER z osvojenim drugim mestom.

Kadet Jan PINTER iz SD Impol se je najbolje odrezal v tej konkurenci ter zmagal pred Nejcem KLEMEN in Jakobom SGERMOM oba iz SD I.pohorski bataljon Ruše.

 

 

Pionirji/ke, mlajši pionirji/ke in cicibani

 Jutranje ure in razmere na cestah zaradi močnega sneženja so dale nekaterim trenerjem misliti, da pa bo mogoče tekma v kategoriji najmlajših prestavljena, vendar v zadovoljstvo vseh se je popoldan celo pokazalo sonce in ceste kar hitro posušilo. Tako so trenerji in starši lahko svoje tekmovalce brezskrbno pripeljali na še zadnjo uradno tekmo v okviru regijskega prvenstva na strelišče SD I.Pohorski bataljon v Ruše. Skupaj je nastopilo 57 tekmovalcev iz osmih strelskih društev naše regije.

 

V konkurenci pionirjev je zmagal Nejc KLEMEN (SD 1.Pohorski bataljon Ruše) z rezultatom 167 krogov. Z istim rezultatom je srebrno medaljo osvojil društveni sotekmovalec Jakob SGERM, bronasto medaljo pa si je priboril Matija ROMIH RAJ (SD Elektro Maribor) z rezultatom 165 krogov (na fotografiji levo). Ekipa iz Ruš je dosegla 484 krogov.

Tri sodelujoče pionirke so že vedele, da bodo dobile medaljo, vendar kakšne barve bo od katere pa je vsaka morala pokazala s svojim znanjem. Zala JUNGER je z rezultatom 167 krogov bila boljša od klubske sotekmovalke tudi na državni ravni Špele PODLESNIK (obe SD I.Pohorski bataljon Ruše), bronasto medaljo pa je osvojila Vanesa KNUPLEŽ (SD FLV Hotinja vas).

Prav tako so se v konkurenci mlajših pionirk pomerile le tri tekmovalke SD FLV Hotinja vas, vendar je bila za prvo mesto odločilna boljša zadnja serija Ize VERTNIK, Katja ŽITNIK SLATINŠEK je osvojila srebrno medaljo in Taja ROŽMAN bronasto.

Enajst tekmovalcev pa se je pomerilo v starostni kategoriji mlajših pionirjev, vsi pa so bili na nek način uspešni, saj so izpolnili normo za nastop na državnem prvenstvu. Z rezultatom 174 krogov je regijski prvak postal Jurij HROVAT (SD Impol Sl.Bistrica), Alex KAUČEVIČ (SD Kidričevo) se je okitil s srebrno medaljo in Enej MARUŠIČ (SD Juršinci) z bronom. Ekipno so bili s prednostjo štirih krogov in rezultatom 504 kroge uspešnejši tekmovalci SD Juršinci pred ekipo SD Kidričevo.

V najmlajši kategoriji nastopajočih je zmagal ciciban Gal POTRČ (SD I.Pohorski bataljon Ruše) z rezultatom 182 krogov. Srebrno medaljo je osvojil Jakov MILIVOJEVIĆ (SD Svečina) in bronasto Anže ŠULC (SD I.Pohorski bataljon Ruše). Ekipa iz Ruš (nafotografiji desno) je z rezultatom 499 krogov tudi izpolnila kvalifikacijsko normo, medtem ko drugouvrščeni ekipi SD Juršinci to ni uspelo.

 

Več v biltenu

 

22.02.2018, V. turnir Svečina

Valentin Luževič z enim notranjim centrom boljši od Nikole Raniloviča

 

V. turnir II. državne lige s pištolo se je tokrat izvedel na strelišču v Svečini, kjer so v decembru predali namenu posodobljeno strelišče, opremljeno z elektronkimi tarčami. Le na račun devetih proti osmim notranjih desetkam je zmagal Valentin LUŽEVIČ (SK Ptuj II), pred Nikolom RANILOVIČEM (SD Elektro Maribor), oba z rezultatom 365 krogov. Tretje mesto je osvojil domačin Peter GOLOB (SD Svečina) z rezultatom 361 zadetih krogov. Ekipa SK Ptuj II ( na fotografiji trije od leve) tudi tokrat ni popustila in s prednostjo šestih krogov zmagala pred SD Svečina, ki je zadela 1068 krogov. Tretji rezultat 1057 krogov je dosegla ekipa SD Impol.

 

Pred zadnjim turnirjem, ki bo koncem marca je ekipno v vodstvu s prednostjo desetih točk SK Ptuj II pred SD Svečina, na tretjem mestu pa je ekipa SD Impol Slovenska Bistrica. V skupni razvrstitvi posameznikov še ni dokončne odločitve, vendar v skupnem seštevku vodi Peter GOLOB (SD Svečina). Na drugem mestu za 13 točk zaostaja David KEKEC (SD Juršinci II), še za nadaljnih šest točk pa Nikola RANILOVIČ (SD Elektro Maribor).

 

 

18.01.2018, IV. turnir Maribor

Posamična zmaga Davidu Kekec, Peter Golob še v skupnem vodstvu

Na strelišču SD Elektro Maribor je bil v organizaciji domačega društva in SD Policist izveden četrti turnir II. DL s pištolo. Udeležilo se ga je 22 tekmovalcev. Z rezultatom 369 krogov je zmagal David KEKEC iz SD Juršinci, drugo mesto je z rezultatom 362 krogov osvojil Rok BEZJAK iz SK Ptuj in tretje mesto z istim rezultatom, kar je tudi njegov osebni rekord Jure VIDMAR iz SD Impol. Ekipa SK Ptuj z rezultatom 1073 krogov nadaljuje zmagovalno ter ima že osem točk prednosti pred drugouvrščeno ekipo SD Svečina, tudi na današnji tekmi drugo mesto z rezultatom 1055 krogov. Danes se je na tretje mesto povzpela ekipa SD Policist, v skupnem točkovanju pa sta na tretjem mestu ekipa SD Juršinci in SD Impol.

V skupni razvrstiti posamezno kljub današnjemu četrtemu mestu ostaja v vodstvu Peter GOLOB iz SD Svečina s 103 točkami, drugo mesto z današnjimi 30 točkami drži David KEKEC iz SD Juršinci, na tretjem mestu pa je s 82 točkami Nikola RANILOVIČ iz SD Elektro Maribor.

 

07.12.2017; III.turnir Slovenska Bistrica

Peter Golob do druge posamezne in SK Ptuj II do tretje ekipne zmage

Na strelišču SD Impol iz Slovenske Bistrice je bil izveden tretji turnir II.DL s pištolo. Ekipa SK Ptuj II v postavi Volgemut Vita, Rok Bezjak in Rok Veršič je z rezultatom 1074 krogov zabeležila tretjo zmago v ligi ter v skupni razvrstitvi vodi s prednostjo šestih točk pred SD Svečina, katera ekipa v postavi Horst Krasser, Jernej Majhenič in Peter Golob je tudi na današnji tekmi z rezultatom 1068 krogov zasedla drugo mesto. Tretje mesto z zadetimi 1037 krogi je danes pripadlo ekipi SD Policist v postavi Mihaela Šatan, Pia Šilec in George Simič, v skupni razvrstitvi pa je na tretjem mestu ekipa SD Juršinci II.

Med posamezniki je svojo drugo zaporedno zmago z rezultatom 367 krogov zabeležil Peter GOLOB (SD Svečina), Vita VOLGEMUT (SK Ptuj II) je zadela 366 krogov in David KEKEC (SD Juršinci II) 363 krogov. V skupni razvrstitvi z 81 točkami vodi Peter Golob, David Kekec jih ima 65, na tretjem mestu pa je s 62-timi točkami Nikola Ranilovič.

 

09.11.2017; II.turnir, Ptuj

Starostna razlika članov zmagovalne in drugouvrščene ekipe kar 143 let

V organizaciji SK Ptuj je bil izveden drugi turnir II.državne lige severovzhod z zračno pištolo. Nastopilo je sedemnajst tekmovalcev v šestih ekipah. Tudi tokrat je ekipno slavila zelo mlada ekipa SK Ptuj II z rezultatom 1068 krogov. V popolnem nasprotju glede starosti pa je sestava drugouvrščene ekipe SD Svečina, ki je zadela deset krogov manj, vendar starostna razlika članov ekipe, ki ima skupaj 195 let napram zmagovalni ekipi je kar 143 let. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa SD Juršinci II.

V konkurenci posamezno je po zmagi na zadnjem turnirju v lanskem letu na drugem turnirju zmago zabeležil Peter GOLOB iz SD Svečina z rezultatom 360 krogov, drugo mesto je osvojila Vita VOLGEMUT iz SK Ptuj in tretje David KEKEC iz SD Juršinci, oba z rezultatom 357 krogov.

V skupni razvrstitvi vodi ekipno SK Ptuj, pred SD Svečina in SD Impol Slovenska Bistrica, sledijo SD Juršinci, SD Elektro Maribor in SD Policist Maribor. V razvrstitvi posamezno je z 51 točkami vodstvo prevzel Peter Golob pred Valentinom Luževičem z 46 točkami in Nikom Volgemutom z 45 točkami.

 

12.10.2017;  I. turnir, izvajalec SD Juršinci

V II.DL pištola severovzhod nobene nove ekipe

Na strelišču v Juršincih se je s prvo tekmo II. DL pištola pričela sezona tekovanj z zračnim orožjem v naši regiji. Sistem tekmovanj v II.državni ligi in v regijskih ligah bomo tudi v tem letu ohranili v enakem obsegu in sistemu kot pretekla leta. Vsa razpisana tekmovanja bomo evidentirali v spletni koledar, za posamezne pa tudi naredili časovnico tekmovanja.

 

V II. državni ligi se tudi v tem letu nismo okrepili z nobeno novo ekipo, žal pa tudi ni odziva iz severovzhodne regije, katera s pištolo spada v to skupino.  Na strelišču se je tako ob pričetku sezone zbralo 18 tekmovalcev, ki so preizkusili svojo pripravljenost.

 

V konkurenci posamezno je zmagal Rok BEZJAK in tako vpisal prvih 30 točk za skupno razvrstitev. Drugo mesto je osvojil Valentin LUŽEVIČ in tretje Nik VOLGEMUT, vsi SK Ptuj. Tudi ekipno zmago je slavila ekipa SK Ptuj II z rezultatom 1085 krogov, drugo mesto z rezultatom 1045 krogov in več notranjimi desetkami je osvojila SD Svečina in tretje SD Impol Slovenska Bistrica.

Attachments:
Download this file (20171012_IIDL_SevernaRegija_PI_turnir1-Bilten.pdf)1.turnir II.DL pištola [12.10.2017]498 kB
Download this file (20171109_IIDL_SevernaRegija_PI_turnir2-Bilten.pdf)2.turnir II.DL pištola[09.11.2017]470 kB
Download this file (20171207_II.DL_SevernaRegija_PI_turnir3.pdf)3.turnir II.DL pištola[07.12.2017]911 kB
Download this file (20180118_Pistola4.pdf)4.turnir II.DL pištola[18.01.2018]708 kB
Download this file (20180222_pistola5.pdf)5.turnir II.DL pištola[22.02.2018 ]928 kB
Joomla templates by a4joomla