Junij 2018

Regijsko prvenstvo v streljanju s pištolo 25m in MK orožje 50m

Na strelišču v Pragerskem in na strelišču SD Kidričevo smo v mesecu juniju izvedli regijsko prvenstvo v streljanju disciplin s pištolo na 25m in MK disciplin na 50m.

V kategoriji pionirjev s serijsko puško so se le ti pomerili v disciplini leže. Zmagal je Blaž BOGDAN pred Alexom KAUČEVIČEM in Tadejem KAMENŠEK, vsi iz SD Kidričevo. S pištolo 50m člani je zmagal Ludvik PŠAJD pred Miroslavom MOLEHOM in Davidom KEKEC, vsi SD Juršinci. Ekipno so zmagali SD Juršinci pred SD Kidričevo. V disciplini puška 60 leže je zmagala Andreja GOLOB iz SD FLV Hotinja vas, mladinci puška 60 leže Tilen VUK iz SD Kidričevo, v disciplini mladinci trojni položaj pa Ivo ZIMET CICMANOVIČ iz SD Kidričevo pred Patrikom JAKOPIČEK iz SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

S pištolo 25m disciplina standard je zmagal Milan STRAŽIŠAR iz SK Ptuj, pred Miroslavom MOLEHOM iz SD Juršinci in Petrom GOLOBOM iz SD Svečina. Ekipno so zmagali strelci iz SD Svečina. S pištolo središčni vžig je bil najuspešnejši Miroslav MOLEH iz SD Juršinci, sledita pa Peter GOLOB in Roman HLADE, oba iz SD Svečina.

Več v biltenu.

 

12.04.2018

Alenka Babič in Mirko Tenšek prvaka s serijsko zračno puško

 

Še zadnje dejanje letošnje zimske sezone v streljanju z zračnim orožjem se je odvijalo na strelišču v Kidričevem, kjer se je 29 tekmovalcev in 5 tekmovalk pomerilo s serijsko zračno puško v članski konkurenci za naslove regijskih prvakov. V kategoriji članic je prvo mesto osvojila Alenka BABIČ z rezultatom 359 krogov, drugo mesto z rezultatom 357 krogov Miriam VALENČAK (obe SD Elektro Maribor) in tretje mesto Slava LUGARIČ (SD Impol Slovenska Bistrica) z rezultatom 347 krogov. Tekmovalke ekipe SD Elektro Maribor (fotografija desno) so zadele 1043 krogov.

V konkurenci članov je naslov regijskega prvaka s serijsko zračno puško obranil Mirko TENŠEK z doseženim rezultatom 366 krogov. Na drugo mesto se je uvrstil Franci KURNIK (oba SD Velka) z rezultatom 363 krogov, s krogom manj pa je bronasto medaljo osvojil Peter GOLOB (SD Svečina). V ekipni konkurenci so po izenačenem rezultatu 1072 krogov, vendar z več notranjimi centri  zmagali člani SD Impol Slovenska Bistrica. Ekipa SD Trnovske vasi se je morala zadovoljiti s pokalom za drugo mesto, tretje mesto pa je osvojila ekipa SD Velka z rezultatom 1067 zadetih krogov.

 

04.04.2018

Jože MAJHENIČ in SD Svečina najboljši med veterani

 

Na strelišču v Kidričevem je bilo izvedeno regijsko prvenstvo za veterane s serijsko zračno puško. To je bil za marsikaterega še zadnji preizkus forme pred sobotnim državnim tekmovanjem veteranov, ki bo v Ljubljani.

Z najboljšim rezultatom 185 krogov je zmagal in regijski prvak med veterani postal Jože MAJHENIČ (SD Svečina), srebrno medaljo je osvojil Ivan KOPŠE (SD FLV Hotinja vas) z rezultatom 180 zadetih krogov, bronasto medaljo pa Peter GOLOB (SD Svečina) z rezultatom 178 krogov.

V ekipni konkurenci je premočno zmagala ekipa veteranov SD Svečina z rezultatom 529 krogov, na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor s 506 krogi in na tretje mesto SD Kidričevo s 504 doseženimi krogi.

 

V konkurenci veterank je zmagala Alenka BABIČ z rezultatom 174 krogov, sledi Minka VIDOVIČ s 172. doseženimi krogi in na tretjem mestu Brigita TRGLAVČNIK (vse SD Elektro Maribor) s doseženimi 171. krogi. Ekipno so veteranke SD Elektro Maribor zadele 516 krogov.

Fotografije na novi strani FB Strelstvo severne regije

 

 

27.03.2018

Med veterani s pištolo regijski prvak Mirko Moleh

Na strelišču v Rušah je bilo izvedeno regijsko prvenstvo za veterane in veteranke z zračno pištolo. Mirko MOLEH iz SD Juršinci je z rezultatom 182 krogov postal regijski prvak, drugo mesto je osvojil Peter GOLOB iz SD Svečina z rezultatom 176 krogov, z rezultatom 171 krogov ter boljšim izkupičkom notranjih centrov oz. zadnje serije pa je tretje mesto in bronasto medaljo osvojil Dušan KRAJNC iz SD Juršinci. V konkurenci veterank je nastopila Darinka MOJZER iz SK Ptuj.

V ekipni razvrstitvi so prvo mesto osvojili veterani SD Juršinci z rezultatom 522 krogov, drugo mesto so osvojili strelci iz SD Svečina z zadetimi 516 krogi in tretje mesto veterani iz SD Kidričevo z rezultatom 488 krogov (na fotografiji).

 

 

01.03. - 06.03.2018

V času med 01.03. in 06.03.2018 smo v Severni regiji izvajali regijska prvenstva v vseh kategorijah in disciplinah po Pravilniku o državnih prvenstvih. Tekmovanja so se izvajala na streliščih na Ptuju, v Kidričevem in v Rušah.

 

Zračna pištola

Najštevilčnejša udeležba je bila v članski kategoriji, kjer se je za naslov regijskega prvaka pomerilo 29 tekmovalcev in sedem ekip. V članski kategoriji je prvak postal Sašo STOJAK z rezultatom 575 krogov, drugo mesto je osvojil Zlatko KOSTANJEVEC (oba SK Ptuj) z rezultatom 563 krogov in tretje mesto Ludvik PŠAJD (SD Juršinci) z rezultatom 557 krogov. Ekipno je prvo mesto osvojila SK Ptuj, sledi SD Juršinci in SD Kidričevo (na fotografiji).

V konkurenci članic državna reprezentantka Majda RAUŠL (SK Ptuj) ni imela prave konkurence. Z rezultatom 560 krogov je zmagala pred klubsko kolegico Matejo PEŠAKOVIČ, na tretje mesto pa se je uvrstila Nina PAVLIN (SD Juršinci).

Med mladinci je regijski prvak postal Tadej ŠIREC, drugo mesto je osvojil Rok BEZJAK in tretje mesto Valentin LUŽEVIČ, vsi SK Ptuj.

V konkurenci kadetinj je zmagala Mihaela ŠATAN (SD Policist), druga je bila Julija LAJH in tretja Špela PERKO (obe SD Juršinci). V konkurenci mladink pa je nastopila Pia ŠILEC (SD Policist).

Na prva tri mesta v konkurenci kadetov so se zavihteli strelci SK Ptuj, z zmago Marsela KRAJNC, drugouvrščenim Gregorjem KOLARIČEM in tretjim Klemnom VIDOVIČEM.

 

Standard zračna puška

Le trinajst članov se je pomerilo s standard zračno puško, najuspešnejši pa so bili tako posamezno kot ekipno strelci SD I.pohorski bataljon Ruše. Zmagal je Benjamin JODL z rezultatom 618 krogov, na drugo mesto se je uvrstil Simon POTRČ in na tretje Jan TEMENT (vsi SD I.pohorski bataljon Ruše- na fotografiji desno). Na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor in na tretje SD FLV Hotinja vas.

Udeležba štirih članic s puško iz SD FLV Hotinja vas in ene iz SD I.pohorski bataljon ni ponudilo razburljivih rezultatov, saj je po pričakovanju zmagala Klavdija PUFIČ iz SD FLV, sledili pa sta ji klubski sotekmovalki Teja RAZBORŠEK in Sonja SREŠ.

Med mladinci s puško je regijskim prvak postal Mark BERDNIK (SD Impol Sl.Bistrica), drugo mesto je osvojil Ivo ZIMET CICMANOVIČ (SD Kidričevo) in tretje Patrik JAKOPIČEK (SD I.pohorski bataljon Ruše).

V konkurenci mladink je zmagala Urška HRAŠOVEC pred Klaro OSRAJNIK, obe SD I.Pohorski bataljon Ruše, iz istega društva pa prihajata tudi kadetinji, Nikita LENARČIČ, kot prvouvrščena in Zala JUNGER z osvojenim drugim mestom.

Kadet Jan PINTER iz SD Impol se je najbolje odrezal v tej konkurenci ter zmagal pred Nejcem KLEMEN in Jakobom SGERMOM oba iz SD I.pohorski bataljon Ruše.

 

 

Pionirji/ke, mlajši pionirji/ke in cicibani

 Jutranje ure in razmere na cestah zaradi močnega sneženja so dale nekaterim trenerjem misliti, da pa bo mogoče tekma v kategoriji najmlajših prestavljena, vendar v zadovoljstvo vseh se je popoldan celo pokazalo sonce in ceste kar hitro posušilo. Tako so trenerji in starši lahko svoje tekmovalce brezskrbno pripeljali na še zadnjo uradno tekmo v okviru regijskega prvenstva na strelišče SD I.Pohorski bataljon v Ruše. Skupaj je nastopilo 57 tekmovalcev iz osmih strelskih društev naše regije.

 

V konkurenci pionirjev je zmagal Nejc KLEMEN (SD 1.Pohorski bataljon Ruše) z rezultatom 167 krogov. Z istim rezultatom je srebrno medaljo osvojil društveni sotekmovalec Jakob SGERM, bronasto medaljo pa si je priboril Matija ROMIH RAJ (SD Elektro Maribor) z rezultatom 165 krogov (na fotografiji levo). Ekipa iz Ruš je dosegla 484 krogov.

Tri sodelujoče pionirke so že vedele, da bodo dobile medaljo, vendar kakšne barve bo od katere pa je vsaka morala pokazala s svojim znanjem. Zala JUNGER je z rezultatom 167 krogov bila boljša od klubske sotekmovalke tudi na državni ravni Špele PODLESNIK (obe SD I.Pohorski bataljon Ruše), bronasto medaljo pa je osvojila Vanesa KNUPLEŽ (SD FLV Hotinja vas).

Prav tako so se v konkurenci mlajših pionirk pomerile le tri tekmovalke SD FLV Hotinja vas, vendar je bila za prvo mesto odločilna boljša zadnja serija Ize VERTNIK, Katja ŽITNIK SLATINŠEK je osvojila srebrno medaljo in Taja ROŽMAN bronasto.

Enajst tekmovalcev pa se je pomerilo v starostni kategoriji mlajših pionirjev, vsi pa so bili na nek način uspešni, saj so izpolnili normo za nastop na državnem prvenstvu. Z rezultatom 174 krogov je regijski prvak postal Jurij HROVAT (SD Impol Sl.Bistrica), Alex KAUČEVIČ (SD Kidričevo) se je okitil s srebrno medaljo in Enej MARUŠIČ (SD Juršinci) z bronom. Ekipno so bili s prednostjo štirih krogov in rezultatom 504 kroge uspešnejši tekmovalci SD Juršinci pred ekipo SD Kidričevo.

V najmlajši kategoriji nastopajočih je zmagal ciciban Gal POTRČ (SD I.Pohorski bataljon Ruše) z rezultatom 182 krogov. Srebrno medaljo je osvojil Jakov MILIVOJEVIĆ (SD Svečina) in bronasto Anže ŠULC (SD I.Pohorski bataljon Ruše). Ekipa iz Ruš (nafotografiji desno) je z rezultatom 499 krogov tudi izpolnila kvalifikacijsko normo, medtem ko drugouvrščeni ekipi SD Juršinci to ni uspelo.

 

Več v biltenu

 

Attachments:
Download this file (20180304_RP_ZO_SevernaRegija-Bilten.pdf)Regijsko prvenstvo 2018 zračno orožje vse discipline[06.03.2018]1975 kB
Download this file (20180327_pistola_veterani.pdf)RP pištola veterani[27.03.2018]630 kB
Download this file (20180404_RP_veterani_puska.pdf)RP veterani puška[04.04.2018]411 kB
Download this file (20180412_RP_serijska_puska_clani.pdf)RP serijska zračna puška člani[12.04.2018]160 kB
Download this file (20180624_RP_SevernaRegija_25m_50m-Bilten.pdf)RP s pištolo 25m in MK orožje 50m[24.06.2018]1257 kB

03.04.2018, VI. turnir Ruše

Zmagovalna ekipa II. DL sever s puško SD I.pohorski bataljon II

Na strelišču v Rušah je bil še zadnji turnir II. državne lige v streljanju z zračno puško skupine sever. Zmagovalec zadnjega turnirja je bil Siniša BRKIČ (SD Elektro Maribor) z rezultatom 404,3 kroga. Na drugo mesto se je uvrstil zmagovalec vseh predhodnih turnirjev Patrik JAKOPIČEK (SD I.pohorski bataljon Ruše) z rezultatom 398,0 kroga, tretje mesto pa je osvojil Ivo ZIMET CICMANOVIČ (SD Kidričevo) z rezultatom 396,8 kroga. Tudi v ekipni razvrstitvi so tekmovalci SD Elektro Maribor zmagali pred ekipo SD I.pohorski bataljon Ruše II, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa SD Impol Slovenska Bistrica.

 

Na podlagi skupnega točkovanja vseh turnirjev, kjer se v posamezni razvrstitvi odšteje sicer najslabši rezultat je med posamezniki postal zmagovalec Patrik JAKOPIČEK s 150. osvojenimi točkami. Drugo mesto je osvojil Ivo ZIMET CICMANOVIČ s 128. točkami, dve manj pa je na tretjem mestu zbral Siniša BRKIČ (na fotografiji zgoraj). Prepričljiva zmaga je v ekipni razvrstitvi pripadla SD I.pohorski bataljon Ruše II s 56. točkami, ekipa SD Elektro Maribor je s 49.točkami osvojila pokal za drugo mesto, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa SD Kidričevo s 36. točkami (fotografija desno). V kvalifikacije za I.B državno ligo se je uvrstila ekipa SD Kidričevo. Ekipa iz Ruš že ima svojega predstavnika v najvišji ligi, ekipa SD Elektro Maribor pa ne izpolnjuje določenih pogojev iz pravilnika in ne more napredovat.

 

06.02.2018, V.turnir Kidričevo

Patrik JAKOPIČEK iz SD I.Pohorski bataljon Ruše si je s peto zaporedno zmago še utrdil položaj v vodstvu II.DL sever. Drugo mesto je osvojil Ivo ZIMET CICMANOVIČ iz SD Kidričevo, ter tretje mesto Siniša BRKIČ iz SD Elektro Maribor. V tem vrstnem redu si sledijo tudi v skupni razvrstitvi. Ekipno so zmagali strelci iz SD I.Pohorski bataljon II in imajo pred zadnjim turnirjem devet točk prednosti pred SD Elektro Maribor, tudi na današnji tekmi drugouvrščena ekipa. Današnje tretje mesto in v skupni uvrstitvi tudi tretje uvrščena ekipa je SD Kidričevo.

 

09.01.2018, IV.turnir Slovenska Bistrica

Na četrtem turnirju v Slovenski Bistrici je s puško z rezultatom 405,7 kroga zmagal Patrik Jakopiček iz SD I.pohorski bataljon Ruše, ter si s tem pridobil že neulovljivo prednost za skupno zmago. Drugo mesto je osvojil Ivo ZIMET CICMANOVIČ iz SD Kidričevo z rezultatom 404,8 kroga in tretje Siniša BRKIČ iz SD Elektro Maribor z rezultatom 397,3 kroga. Ekipna zmaga je šla ponovno v Ruše, drugo mesto je osvojila ekipa SD Kidričevo in tretje SD Impol Slovenska Bistrica.

V skupni razvrstitvi vodi jakopiček s 120 točkami, sledi Zimet Cicmanovič z 96 in na tretjem mestu Brkič z 94 točkami. Ekipa iz Ruš ima 7 točk prednosti pred SD Elektro, še za nadaljnih šest točk pa zaostajajo Kidričani.

 

19.12.2017, III.turnir Ruše

Ekipa SD Elektro Maribor zmanjšala razliko na dve točki

Na strelišču v Rušah je bil izveden tretji turnir II.DL s puško. Tretjo zaporedno zmago je zabeležil Patrik JAKOPIČEK iz SD I.Pohorski bataljon Ruše. Drugo mesto je osvojil Ivo ZIMET CICMANOVIČ iz SD Kidričevo in tretje mesto Blaž MAURIČ iz SD Elektro Maribor. Tokrat so ekipno prvo mesto po predhodnih dveh drugih, osvojili strelci iz SD Elektro Maribor in s tem zmanjšali razliko v skupnem točkovanju na dve točki. Drugo mesto je osvojila ekipa SD I.Pohorski bataljon II in tretje mesto SD Kidričevo.

V Skupni razvrstitvi z 90 točkami vodi Jakopiček, s 70 točkami pa sta na drugem mestu Brkič in Zimet Cicmanovič. Ekipa iz Ruš ima 28 točk, Elektro Maribor 26, Kidričevo 17 in Impol 16.

 

28.11.2017, II. turnir Kidričevo

 

Na strelišču v Kidričevem je bil izveden drugi turnir II.DL sever v streljanju z zračno puško. Tudi tokrat so bili na najvišjih mestih strelci SD I.pohorski bataljon Ruše, Patrik JAKOPIČEK z rezultatom 408,9 kroga do druge zmage, sledita Jan TEMENT in Siniša BRKIČ iz SD Elektro Maribor. Ekipno je 1192,2 kroga dosegla ekipa SD I.pohorski bataljon II v postavi Jakopiček, Tement in Osrajnik, drugi mesto SD Elektro Maribor in tretje SD Kidričevo.

V skupni razvrstiti s 60 točkami vodi Patrik Jakopiček, Tement in Brkič pa sta jih zbrala po 48 in sta na drugem mestu. Ekipno je na prvem mestu SD I.Pohorski bataljon II.

Rezultati v prilogi.

 

07.11.2017, I.turnir Ruše

Patrik Jakopiček do prvih 30 točk

Na strelišču SD I.pohorski bataljon Ruše je bil prvi turnir II. DL puška skupine sever. Tudi letos bo udeležba le štirih ekip, vendar z nekaj več posamezniki še iz drugih društev, precej številčno udeležbo pa so zastavili iz tokrat domačega društva.

Tekmeca mladinske konkurence iz letne sezone z MK orožjem Jakopiček in Cicmanovič bosta verjetno tudi glavna konkurenta za zmago v II.DL sever.  Z rezultatom 404,1 krog je zmagal Patrik JAKOPIČEK iz SD I.Pohorski bataljon Ruše in si vpisal prvih 30 točk, le štiri desetinke je zaostal Ivo ZIMET CICMANOVIČ iz SD Kidričevo, kar pomeni tudi štiri skupne točke manj, na tretje mesto pa se je uvrstil Siniša BRKIČ iz SD Elektro Maribor. Ekipno je zmaga pripadla SD I.Pohorski bataljon Ruše II, sledijo SD Elektro Maribor, SD Impol Slovenska Bistrica in SD Kidričevo.

 

Attachments:
Download this file (20171107_II.DL-standard1.pdf)1.turnir II. DL zračna puška[Ruše, 07.11.2017]765 kB
Download this file (20171128_II.DL-standard2.pdf)2.turnir II. DL zračna puška[28.11.2017, Kidričevo]538 kB
Download this file (20171219_II.DL-standard3.pdf)3.turnir II. DL zračna puška[19.12.2017 Ruše]693 kB
Download this file (20180109_II.DL_standard4.pdf)4.turnir II.DL zračna puška[09.01.2018 Slovenska Bistrica]697 kB
Download this file (20180206_II.DL_standard5.pdf)5.turnir II.DL zračna puška[06.02.2018, Kidričevo]216 kB
Download this file (20180403_II.DL_puska_turnir6-Bilten.pdf)6.turnir standard zračna puška[03.04.2018, Ruše]1048 kB

22.03.2018, VI.turnir Ptuj

 

V kvalifikacije za 1.B.državno ligo SD Svečina in SD Impol

Na strelišču v Ptuju se je končala II.državna liga z zračno pištolo skupine severovzhod, katero je ekipno prepričljivo dobila SK Ptuj II z doseženimi 60. točkami. Drugo mesto je pripadlo SD Svečina z osvojenimi 46. točkami in tretje mesto SD Juršinci II z 32. točkami. Ker imata SK Ptuj in SD Juršinci že svojega predstavnika v I.ligi sta se tako v kvalifikacije uvrstili ekipi SD Svečina in SD Impol.

Prav na zadnjem turnirju se je odločalo, katera ekipa bo osvojila skupno ekipno tretje mesto, saj je do tega kroga bila v boljšem položaju SD Impol. Tokrat so s četrtim mestom osvojili le pet točk in bili na koncu za eno točko slabši od Juršincev. Tako kot vse turnirje je tudi zadnjega dobila SK Ptuj II z rezultatom 1085 krogov, drugo mesto je osvojila SD Juršinci II z 1059 zadetimi krogi in tretje SD Svečina z 1050 krogi.

 

Tudi v skupni razvrstitvi posamezno je bilo pred zadnjim krogom še kar nekaj možnosti za razvrstitev na prvih dveh mestih in na mestu za bronasto medaljo, saj je bilo vse odvisno od uvrstitve na zadnjem turnirju. Na koncu je s četrtim mestom zadnjega turnirja Peter GOLOB (SD Svečina) uspel ubraniti vodstvo in osvojil  zlato medaljo z 128 točkami, David KEKEC (SD Juršinci) je z današnjimi 30 točkami pristal na drugem mestu s skupaj osvojenimi 127 točkami, tretje mesto in bronasta medalja je pripadla Nikoli RANILOVIČU (SD Elektro Maribor) z 112 točkami.

Na zadnjem turnirju je zmagal David KEKEC (SD Juršinci) z rezultatom 370 krogov, drugo mesto je osvojil Jure VIDMAR (SD Impol) z 368 krogi in tretje mesto Nikola RANILOVIČ (SD Elektro) z 367 krogi.

 

 

22.02.2018, V. turnir Svečina

Valentin Luževič z enim notranjim centrom boljši od Nikole Raniloviča

 

V. turnir II. državne lige s pištolo se je tokrat izvedel na strelišču v Svečini, kjer so v decembru predali namenu posodobljeno strelišče, opremljeno z elektronkimi tarčami. Le na račun devetih proti osmim notranjih desetkam je zmagal Valentin LUŽEVIČ (SK Ptuj II), pred Nikolom RANILOVIČEM (SD Elektro Maribor), oba z rezultatom 365 krogov. Tretje mesto je osvojil domačin Peter GOLOB (SD Svečina) z rezultatom 361 zadetih krogov. Ekipa SK Ptuj II ( na fotografiji trije od leve) tudi tokrat ni popustila in s prednostjo šestih krogov zmagala pred SD Svečina, ki je zadela 1068 krogov. Tretji rezultat 1057 krogov je dosegla ekipa SD Impol.

 

Pred zadnjim turnirjem, ki bo koncem marca je ekipno v vodstvu s prednostjo desetih točk SK Ptuj II pred SD Svečina, na tretjem mestu pa je ekipa SD Impol Slovenska Bistrica. V skupni razvrstitvi posameznikov še ni dokončne odločitve, vendar v skupnem seštevku vodi Peter GOLOB (SD Svečina). Na drugem mestu za 13 točk zaostaja David KEKEC (SD Juršinci II), še za nadaljnih šest točk pa Nikola RANILOVIČ (SD Elektro Maribor).

 

 

18.01.2018, IV. turnir Maribor

Posamična zmaga Davidu Kekec, Peter Golob še v skupnem vodstvu

Na strelišču SD Elektro Maribor je bil v organizaciji domačega društva in SD Policist izveden četrti turnir II. DL s pištolo. Udeležilo se ga je 22 tekmovalcev. Z rezultatom 369 krogov je zmagal David KEKEC iz SD Juršinci, drugo mesto je z rezultatom 362 krogov osvojil Rok BEZJAK iz SK Ptuj in tretje mesto z istim rezultatom, kar je tudi njegov osebni rekord Jure VIDMAR iz SD Impol. Ekipa SK Ptuj z rezultatom 1073 krogov nadaljuje zmagovalno ter ima že osem točk prednosti pred drugouvrščeno ekipo SD Svečina, tudi na današnji tekmi drugo mesto z rezultatom 1055 krogov. Danes se je na tretje mesto povzpela ekipa SD Policist, v skupnem točkovanju pa sta na tretjem mestu ekipa SD Juršinci in SD Impol.

V skupni razvrstiti posamezno kljub današnjemu četrtemu mestu ostaja v vodstvu Peter GOLOB iz SD Svečina s 103 točkami, drugo mesto z današnjimi 30 točkami drži David KEKEC iz SD Juršinci, na tretjem mestu pa je s 82 točkami Nikola RANILOVIČ iz SD Elektro Maribor.

 

07.12.2017; III.turnir Slovenska Bistrica

Peter Golob do druge posamezne in SK Ptuj II do tretje ekipne zmage

Na strelišču SD Impol iz Slovenske Bistrice je bil izveden tretji turnir II.DL s pištolo. Ekipa SK Ptuj II v postavi Volgemut Vita, Rok Bezjak in Rok Veršič je z rezultatom 1074 krogov zabeležila tretjo zmago v ligi ter v skupni razvrstitvi vodi s prednostjo šestih točk pred SD Svečina, katera ekipa v postavi Horst Krasser, Jernej Majhenič in Peter Golob je tudi na današnji tekmi z rezultatom 1068 krogov zasedla drugo mesto. Tretje mesto z zadetimi 1037 krogi je danes pripadlo ekipi SD Policist v postavi Mihaela Šatan, Pia Šilec in George Simič, v skupni razvrstitvi pa je na tretjem mestu ekipa SD Juršinci II.

Med posamezniki je svojo drugo zaporedno zmago z rezultatom 367 krogov zabeležil Peter GOLOB (SD Svečina), Vita VOLGEMUT (SK Ptuj II) je zadela 366 krogov in David KEKEC (SD Juršinci II) 363 krogov. V skupni razvrstitvi z 81 točkami vodi Peter Golob, David Kekec jih ima 65, na tretjem mestu pa je s 62-timi točkami Nikola Ranilovič.

 

09.11.2017; II.turnir, Ptuj

Starostna razlika članov zmagovalne in drugouvrščene ekipe kar 143 let

V organizaciji SK Ptuj je bil izveden drugi turnir II.državne lige severovzhod z zračno pištolo. Nastopilo je sedemnajst tekmovalcev v šestih ekipah. Tudi tokrat je ekipno slavila zelo mlada ekipa SK Ptuj II z rezultatom 1068 krogov. V popolnem nasprotju glede starosti pa je sestava drugouvrščene ekipe SD Svečina, ki je zadela deset krogov manj, vendar starostna razlika članov ekipe, ki ima skupaj 195 let napram zmagovalni ekipi je kar 143 let. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa SD Juršinci II.

V konkurenci posamezno je po zmagi na zadnjem turnirju v lanskem letu na drugem turnirju zmago zabeležil Peter GOLOB iz SD Svečina z rezultatom 360 krogov, drugo mesto je osvojila Vita VOLGEMUT iz SK Ptuj in tretje David KEKEC iz SD Juršinci, oba z rezultatom 357 krogov.

V skupni razvrstitvi vodi ekipno SK Ptuj, pred SD Svečina in SD Impol Slovenska Bistrica, sledijo SD Juršinci, SD Elektro Maribor in SD Policist Maribor. V razvrstitvi posamezno je z 51 točkami vodstvo prevzel Peter Golob pred Valentinom Luževičem z 46 točkami in Nikom Volgemutom z 45 točkami.

 

12.10.2017;  I. turnir, izvajalec SD Juršinci

V II.DL pištola severovzhod nobene nove ekipe

Na strelišču v Juršincih se je s prvo tekmo II. DL pištola pričela sezona tekovanj z zračnim orožjem v naši regiji. Sistem tekmovanj v II.državni ligi in v regijskih ligah bomo tudi v tem letu ohranili v enakem obsegu in sistemu kot pretekla leta. Vsa razpisana tekmovanja bomo evidentirali v spletni koledar, za posamezne pa tudi naredili časovnico tekmovanja.

 

V II. državni ligi se tudi v tem letu nismo okrepili z nobeno novo ekipo, žal pa tudi ni odziva iz severovzhodne regije, katera s pištolo spada v to skupino.  Na strelišču se je tako ob pričetku sezone zbralo 18 tekmovalcev, ki so preizkusili svojo pripravljenost.

 

V konkurenci posamezno je zmagal Rok BEZJAK in tako vpisal prvih 30 točk za skupno razvrstitev. Drugo mesto je osvojil Valentin LUŽEVIČ in tretje Nik VOLGEMUT, vsi SK Ptuj. Tudi ekipno zmago je slavila ekipa SK Ptuj II z rezultatom 1085 krogov, drugo mesto z rezultatom 1045 krogov in več notranjimi desetkami je osvojila SD Svečina in tretje SD Impol Slovenska Bistrica.

Attachments:
Download this file (20171012_IIDL_SevernaRegija_PI_turnir1-Bilten.pdf)1.turnir II.DL pištola [12.10.2017]498 kB
Download this file (20171109_IIDL_SevernaRegija_PI_turnir2-Bilten.pdf)2.turnir II.DL pištola[09.11.2017]470 kB
Download this file (20171207_II.DL_SevernaRegija_PI_turnir3.pdf)3.turnir II.DL pištola[07.12.2017]911 kB
Download this file (20180118_Pistola4.pdf)4.turnir II.DL pištola[18.01.2018]708 kB
Download this file (20180222_pistola5.pdf)5.turnir II.DL pištola[22.02.2018 ]928 kB
Download this file (20180322_II.DL_SevernaRegija_PI_turnir6-Bilten.pdf)6.turnir II.DL pištola[22.03.2018]433 kB
Joomla templates by a4joomla