16.02.2016

Na strelišču FLV v disciplini standard zračna puška zelo živahno

26 tekmovalcev in tekmovalk se je zbralo za četrti turnir regijskih lig v Hočah, kjer je SD FLV organiziral predzadnji turnir regijske lige v streljanju s standard zračno puško. Kljub nekako določeni razporeditvi časa za nastop so se skoraj vsi tekmovalci zbrali že ob 17 uri, zato je bilo v predprostoru strelišča precej živahno.

V odsotnosti trenutno vodilnega lige Benjamina Jodla, ki je na skupnih pripravah reprezentance za Evropsko prvenstvo, je "na svoj račun" prišla Klavdija PUFIČ iz FLV ter dosegla najvišji rezultat 412,6 kroga, kar je za skoraj dva kroga boljše kot sta njena dosežena rezultata na zadnjih dveh turnirjih prve državne lige. Dosežen rezultat je tudi boljši kot je njen povpreček v kriterijskem točkovanju za reprezentanco in bi se s tem zaneslivo uvrstila v reprezentanco za Evropsko prvenstvo. Drugi rezultat je dosegel Simon POTRČ iz SD 1.pohorski bataljon Ruše, trenutno tretji v skupni razvrstitvi, Mirko TENŠEK iz SD Velka, pa se je z svojim letošnjim najboljšim rezultatom v RL uvrstil na tretje mesto. Pomlajena I.ekipa SD 1.pohorskega bataljona Ruše je zmagala z rezultatom 1197,7, sledi ekipa SD Elektro Maribor in na tretjem mestu druga ekipa iz Ruš.

V skupni razvrstitvi posamezno kljub današnji odsotnosti še vedno vodi Jodl, na drugem mestu je Pufičeva in na tretjem Potrč. V ekipni skupni razvrstiti je z dobrimi 90 krogi prednosti v vodstvu ekipa SD 1.pohorski bataljon I, SD Elektro Maribor je na drugem mestu s prednostjo 1,2 kroga pred ekipo II iz Ruš.

 

04.02.2016

S serijsko puško na tekmi kar 39 tekmovalcev

V četrtem krogu lige je bila ponovna popolna udeležba 11 ekip oz. 39 posameznikov, kar pa na večjem strelišču, ki je v Slov. Bistrici ni povzročalo čakalnih vrst. Pred zadnjim krogom lige so se tako že nekako nakazali favoriti, vendar bo še nekaj detajlov krojilo končni vrstni red, saj kot smo videli danes na tekmi se lahko še marsikaj spremeni. Zelo lepo je videti v enotni kategoriji na strelišču tudi predstavnice nežnega spola (v ospredju na fotografiji), ki v precejšnji meri tudi občasno krojijo vrstni red na vrhu lestvice.

Najvišji rezultat je ponovno dosegel Mirko Tenšek iz SD Velka z zadetimi 371 krogi, kar pa je sicer njegov letošnji najšlabši rezultat. Z 369 krogi pa je Rajmond CVETKO iz SD Svečina dosegel drugi rezultat, letos celo njegov najboljši, tretje uvrščeni z 364 krogi pa je Peter Golob iz SD Svečina, tudi njegov rezultat pa je njegov letošnji najšlabši in glede na to, da se en najslabši ne šteje bo odločal verjetno rezultat zadnjega turnirja.

V ekipni razvrtitvi so strelci SD Svečina z največ doseženimi 1085 krogi tega turnirja povečali vodstvo v skupni uvrstitvi v ligi. Drugi rezultat 1077 krogov so dosegli tekmovalci SD Velka, in v skupni uvrstitvi držijo zaneslivo tretje mesto. Tretji rezultat 1065 krogov je dosegla ekipa SD FLV Hotinja vas, kar pa trenutno zadostuje za delitev skupnega šestega mesta. Današnji domačini SD Impol pa z četrtim rezultatom današnje tekme v skupni razvrstitvi kotirajo na zanesljivem drugem mestu.

 

19.01.2016

Po krajšem premoru in odsotnosti s strelišča SD Impol smo se v tej sezoni ponovno vrnili v Slovensko Bistrico, kjer bo nekaj tekem četrtega kroga lige. Izvajalci tekmovanja so poskrbeli za odlične pogoje, tekmovanje pa je kljub udeležbi preko 40 tekmovalcev bilo končano v zadovoljivem času. Žal pa v SD nimajo licenciranega sodniškega kadra in se bodo morali za preostala tekmovanja dogovoriti s sosednjimi društvi.

Člani DŠR Kungota za dva kroga premagali  Juršince

V članski kategoriji je na svoji drugi letošnji tekmi zabeležil drugo zmago Andreas AUPRICH iz DŠR Kungota z zadetimi 376 krogi. S sedmimi krogi zaustanka sta drugi rezultat dosegla Ludvik PŠAJD ml. in Gregor VESENJAK, oba iz SD Juršinci. Bolj napeto je bilo pri ekipnih rezultatih, kjer je DŠR Kungota izenačila najvišji letošnji rezultat 1100 krogov, dosežen na prvem turnirju ekipe Juršincev. Tudi na današnji tekmi so člani ekipe SD Juršinci zabeležili svoj drugi najvišji dosežen rezultat 1098 krogov. Tretje mesto in rezultatom 1089 krogov so tokrat z novo članico ekipe osvojili strelci SD Kidričevo I.

 

Ernst Pompe na naših streliščih z dobrim občutkom

Očitno je, da strelišča v naši regiji ustrezajo Ernstu POMPE iz DŠR Kungota, kateri se je tekmovanjem v ligi pridružil v letošnji sezoni, po štirih turnirjih pa je prevzel vodstvo, sicer le s krogom prednosti pred Matevžem Mohorko. Najvišji današnji rezultat 185 krogov sta zadela Ernst POMPE in Matevž MOHORKO iz SD Kidričevo. Tretji rezultat 182 krogov je dosegel Anton KOLAR iz ekipe SD Impol Slovenska Bistrica. Ekipno so najvišji rezultat 536 krogov zadeli strelci iz DŠR Kungota, sledijo s 527 krogi SD Kidričevo in 511 zadetimi krogi SD Impol Sl.Bistrica

 

 

13.01.16

Med veterani s puško zmaga Ivana Kopšeta

Svojo prvo zmago v letošnji sezoni med veterani je zabeležil Ivan KOPŠE iz SD FLV z doseženimi 183 krogi. Rajmond CVETKO je z doseženimi 182 krogi dosegel drugi rezultat in Jože MAJHENIČ (oba SD Svečina) z 181 krogi tretji rezultat. Z zadetimi 543 krogi so ekipno zmagali veterani SD Svečina, 42 krogov manj so zadeli tekmovalci SD FLV Hotinja vas, še za nadaljnih pet krogov pa je zaostala ekipa SD Kidričevo na tretjem mestu.

Veterani imajo pred sabo še en krog tekmovanj in vsak krog se bo poznal v skupni razvrstitvi, predvsem pa zaradi izračuna o brisanju najslabšega rezultata.

 

12.01.16

Pionirska regijska liga na strelišču SD Elektro Maribor

V četrtem krogu lig so se pionirji pomerili tokrat v Mariboru z rekordnim številom udeležencev. Upajmo, da bo tudi na prihodnjih turnirjih in regijskem prvenstvu tako množična udeležba.

V kategoriji pionirjev je najvišji rezultat 170 krogov dosegel Nejc PRISTOVNIK iz SD Impol. Drugi rezultat 167 krogov Gal PREDNIK iz Ruš in tretjega 166 krogov Jan PINTER iz Impola. Pri pionirkah je bila najuspešnejša Nikita LENARČIČ z zadetimi 183 krogi, sledi Lucija PLIBERŠEK z 177 krogi, obe iz SD I.poh.bataljon Ruše in Anja SKAZA iz SD Elektro Maribor. Ekipno so bili uspešnejši pionirji iz Ruš pred Impolom.

V kategoriji mlajših pionirjev in pionirk z naslonom je bil z 183 krogi najuspešnejši Matic RADANOVIČ iz Impola, Zala JUNGER in Jaka GERM, oba iz Ruš sta z rezultatom 172 krogov dosegla drugi rezultat. V kategoriji cicibanov je bil najuspešnejši Žan PLOHL iz SD Juršinci z zadetimi 177 krogi, sledita pa Gal POTRČ in Nejc VRŠIČ. S štirimi krogi prednosti so tekmovalci I.pohorskega bataljona ugnali mlade tekmovalce SD Elektro Maribor, na tretje mesto pa so se uvrstili tekmovalci SD Juršinci (Fotografija: tekmovalci SD Juršinci pred tekmovanjem)

 

 

Attachments:
Download this file (20160113_pionirji4.pdf)4.turnir pionirji,ml.pionirji, cicibani[13.01.16 SD Elektro]199 kB
Download this file (20160113_veterani_puska4.pdf)4. turnir puška veterani[13.01.16 SD Elektro]72 kB
Download this file (20160119_pistola4.pdf)4. turnir pištola[19.01.16 (Impol)]72 kB
Download this file (20160119_pistola_veterani4.pdf)4.turnir pištola veterani[19.01.16 (Impol)]65 kB
Download this file (20160204_serijska_4.pdf)4. turnir serijska puška[04.02.16 Impol]105 kB
Download this file (20160216_RegijskeLige_skupno4.pdf)Skupni rezultati po 4 turnirju[16.02.2016]193 kB
Download this file (20160216_standard4.pdf)4. turnir standard puška[16.02.16 FLV]122 kB
Joomla templates by a4joomla