SD 1.pohorski bataljon Ruše najuspešnejše društvo

V točkovanju sedmih disciplin na petih turnirjih smo dobili tudi razvrstitev po društvih. V ligi je sodelovalo šestnajst društev. Po številu točk so uvrstitve naslednje:

 

MESTO EKIPA STRELSKO DRUŠTVO SKUPAJ TOČKE
       
1. 1PB SD I.POHORSKI BATALJON RUŠE 186
2. KID SD KIDRIČEVO  159
3. EMA SD ELEKTRO MARIBOR 145
4. SVE SD SVEČINA  126
5. ISB SD IMPOL  SLOVENSKA BISTRICA 121
6. PTU SK PTUJ  63
7. FLV SD FLV HOTINJA VAS 61
8. JUR SD JURŠINCI 59
9. VEL SD VELKA 51
10. DŠR DŠR KUNGOTA 41
11. BEN SD BENEDIŠKI VRH 32
12. MMA SD MARLES MARIBOR 13
13. VIT SD TRAP VITOMARCI 12
14. POL SD POLICIST MARIBOR 11
15. PBO SD POHORSKI BATALJON OPLOTNICA 11
16. ROD SD RADLJE OB DRAVI 0

 

 

22.08.2016

S standard zračno puško premoč SD 1.pohorski bataljon Ruše

Z odličnimi tekmovalci s standard zračno puško so Rušani dokazali, da so po osvojenem tretjem mestu za Mali prehodni pokal SZS tudi najboljši v regiji. Na zadnjem turnirju so sicer ob odsotnosti Fufičeve dosegli kar pet najboljših rezultatov. Zmagal je Benjamin Jodl, drugi rezultat pa je dosegla Urška Hrašovec, ki je minuli vikend tudi izboljšala svoj kadetski državni rekord in osvojila končno prvo mesto v skupni razvrstitvi državne lige med kadetinjami. Tretji rezultat je dosegel Simon Potrč. Ekipno sta bili najuspešnejši I. in II. ekipa iz Ruš in na tretjem mestu SD Elektro Maribor.

V skupni razvrstitvi je zmagovalec lige aktualni članski državni prvak s standard puško Benjamin Jodl, na drugo mesto se je uvrstila Klavdija PUFIČ iz SD FLV, ki je zadnji turnir celo izpustila, tretje mesto pa je osvojil Simon Potrč in le za 1,3 kroga prehitel Urško Hrašovec. Ekipni zmagovalci regijske lige so člani I.ekipe SD I.pohorski bataljon Ruše, na drugo mesto se je uvrstila II.ekipa istega društva in na tretje mesto SD Elektro Maribor. Sledijo SD Impol Slovenska Bistrica, SD Kidričevo, SD FLV Hotinja vas in SD Velka.

 

09.03.2016

Peter Golob zmagovalec lige veteranov s serijsko puško

Končana je tudi liga s serijsko zračno puško veterani. Z naskokom 12 krogov je skupni zmagovalec lige Peter GOLOB (SD Svečina), drugo mesto je osvojil klubski sotekmovalec Rajmund CVETKO in tretje mesto tekmovalec SD FLV Ivan KOPŠE. Tudi v ekipni razvrstitvi veteranov gre ekipna zmaga SD Svečina, ki je s prednostjo 135 krogov za sabo na drugem mestu pustila ekipo veteranov iz Kidričevega. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa SD IMPOL Sl.Bistrica.

 

V petem krogu lige je najvišji rezultat 187 krogov dosegel Peter GOLOB, drugega 186 krogov Rajmund CVETKO, oba SD Svečina, ter tretjega 183 krogov Alenka BABIČ iz SD Elektro Maribor. Tretje mesto so ekipno dosegli veterani SD Kidričevo in drugo SD Impol Slovenska Bistrica. Ekipnih 553 krogov so nastreljali veterani SD Svečina, kar je letošnji najvišji rezultat lige in dober obet pred nedeljskim državnim tekmovanjem veteranov, na katerem bodo branili ekipni naslov državnih veteranskih prvakov. Dosežen rezultat je še za devet krogov boljši od lanskega ekipnega zmagovalnega rezultata, vsi trije današnji najboljši rezultati pa glede na rezultate prejšnjega leta vodijo na stopničke. To so seveda vse predvidevanja in prognoze, vendar vsi se zavedamo, da le najmanjša napaka pri 20 tekmovalnih strelih tekmovalca kar precej oddalji od pričakovanega rezultata. Kar nekaj tekmovalcev je imelo na zadnjih dveh tekmovanjih veliko problemov, saj niso bili doseženi pričakovani rezultati, kar pa je pred državnim tekmovanjem precej moteče.

V ligi veteranov je sodelovalo deset ekip in 46 posameznikov. Starosta tekmovalcev veteranov je Ivan ŽEBELA (na fotografiji) iz ekipe SD Policist Maribor, ki bo naslednji mesec dopolnil častitljivih 80 let. Že večkrat je omenil, da bo potrebno s streljanjem prenehati, vendar mu to vsi odsvetujemo. Dokler je še vedrega zdravja in z dokaj dobrim vidom se naj podaja na strelišče, v naslednjem letu pa ga ponovno pričakujemo v ligi. S svojim rezultatom dokazuje, da se še vedno lahko kosa z veterani, ki so od njega mlajši skoraj tri desetletja, letošnjo sezono pa je zaključil na 21.mestu.

 

03.03.2016

Mirko Tenšek tudi v tej sezoni prepričljiv zmagovalec s serijsko puško

V zadnjem krogu lige se je odločalo tudi o skupnih uvrstitvah, saj je bilo možnih več variant, vendar pa ne za zmago. Mogoče so posamezniki podlegli pritisku in zaradi tega nekoliko slabše streljali. Seveda tega ne moremo reči za zmagovalca letošnje lige Mirka TENŠKA (na fotografiji v ospredju) iz SD Velka, ki je dosegel najvišji rezultat na vseh turnirjih. To je njegova že tretja zaporedna skupna zmaga v ligi, tudi povprečni rezultat je stopnjeval iz 368,2 v prvem letu, nato 371,4 in na 374,4 v letošnji sezoni. Skupno drugo mesto je osvojil Peter GOLOB, SD Svečina s povprečnim rezultatom lige 365,6 kroga, današnji rezultat, ki je bil najslabši v tej sezoni pa se mu ni štel v skupno razvrstitev. Samo s tremi krogi zaostanka je tretje mesto osvojil Rajmund CVETKO iz SD Svečina, ki se je z današnjim drugim rezultatom 370 krogov prepričljivo obdržal na tretji poziciji, imel pa je skupni povprečni rezultat 364,6 kroga.

V ligi je sodelovalo enajst ekip. Skupni zmagovalci so strelci iz Svečine, ki so z zadetimi 5441 krogi za 109 krogov ugnali drugouvrščeno ekipo Impola iz Slovenske Bistrice. Z 5308 zadetimi krogi so tretje mesto osvojili strelci iz Velke. Navedene ekipe so bile tudi na zadnjem turnirju med prvimi s tem, da je zmagala ekipa SD Impol Slovenska Bistrica z dvema krogoma prednosti pred SD Svečina in na tretjem mestu še z nadaljnimi osmimi zaostanka SD Velka.

 


23.02.2016

S pištolo zmagovalna ekipa SD Juršinci, za končne medalje na tesno

Ekipa SD Juršinci je kljub najslabšemu rezultatu v letošnji ligi in današnjem osvojenem komaj četrtem mestu zanesljivo zbrala največ krogov in tako osvojila prvo mesto v regijski ligi. Skupno drugo mesto, z zaostankom sedemnajstih krogov je z današnjim tretjim rezultatom osvojila ekipa DŠR Kungota. Ekipa SD Kidričevo I je po današnjem drugem rezultatu končala na skupnem tretjem mestu. V konkurenci posamezno je zmagovalec lige Zlatko KOSTANJEVEC iz SK Ptuj, Ludvik PŠAJD ml. iz SD Juršinci je osvojil drugo mesto. Za tretje meto pa je odločala le razlika enega kroga in še to zaradi najslabšega rezultata, ki se ne šteje. Ernst POMPE in Uroš MOHORKO iz SD Kidričevo sta namreč pristala na rezultatu 1813 doseženih krogov. Ernstu Pompetu se ne šteje rezultat, ki je sicer za krog boljši od rezultata Mohorka kar pomeni, da ima en krog več odbitka zato je tretje mesto pripadlu Urošu MOHORKO iz Kidričevega.

 

Najuspešnejša veteranska ekipa DŠR Kungota in Ernst Pompe

Na zadnjem turnirju letošnje lige je bila ponovno najuspešnejša ekipa DŠR Kungota ( na fotografiji) s doseženimi 538 krogi. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD Juršinci in na tretje ekipa SD Kidričevo. V konkurenci posamezno je zmagal Ernst POMPE z 186 krogi, sledita Marjan PLANINC iz SD Elektro Maribor in Matevž MOHORKO iz SD Kidričevo z zadetimi 180 krogi.

 

V skupni razvrstitvi je prepričljivo s petdesetimi krogi prednosti prvo mesto osvojila ekipa DŠR Kungota. Ekipa SD Kidričevo pa je prav tako s prepričljivo prednostjo za sabo na tretjem mestu pustila ekipo veteranov SD Juršinci. V skupni končni razvrstitvi je zmagovalec lige Ernst POMPE (na fotografiji drugi iz desne) iz DŠR Kungota, drugo mesto je z enakim rezultatom kot tretji, vendar z neupoštevanim boljšim najslabšim rezultatom osvojil Matevž MOHORKO iz SD Kidričevo. Za tretje mesto bo medaljo prejel Miroslav MOLEH iz SD Juršinci.

 

02.02.2016

Ml.pionirji SD Elektro Maribor brez ekipnega nastopa

Na strelišču v Slovenski Bistrici so najmlajše kategorije pričele s petim krogom lige. V regijski ligi bo tokrat daljši premor, vse do 29.03., vendar pa bodo cicibani in mlajši pionirji pred regijskim prvenstvom v mesecu marcu lahko tekmovali še na Pokalu Mini, pionirji in pionirke pa imajo državno ligo naslednjo nedeljo v Kidričevem. Po teh tekmah pa se bodo lahko pripravljali na regijsko prvenstvo, ki bo izvedeno na montažnem strelišču v športni dvorani Kidričevo na papirnate tarče v soboto, 12.03.2016 popoldan. Današnjega tekmovanja se je udeležilo 33 tekmovalcev in tekmovalk. So pa na današnjem tekmovanju brez ekipne uvrstitve ostali mlajši pionirji SD Elektro, pa ne zato, ker bi bil kakšen tekmovale diskvalificiran, ampak enostavno tekmovalec kljub temu, da je prišel z ekipo ni želel stopiti na strelišče in se nastopu odpovedal. Ali je bila posredi kakšna bolezen, zaradi katere tekmovalca tudi ne smemo siliti v nastop ali drugi razlogi, nam ni poznano.

V konkurenci pionirjev sta najvišji rezultat 173 krogov dosegla Nejc PRISTOVNIK in Jan S.OČKO, oba iz SD Impol. Pri pionirkah je Lucija PLIBERŠEK zadela 185 krogov. Ekipno so pionirji SD I.pohorski bataljon Ruše zadeli 527 krogov kar je najvišji izenačen rezultat te sezone, dosežen v prejšnjem krogu lige s strani iste ekipe.

Med mlajšimi pionirji je Matic RADANOVIČ iz Impola dosegel najvišji rezultat z zadetimi 182.krogi, med cicibani pa Gal POTRČ iz SD I.pohorski bataljon Ruše z 169 krogi. Ekipno so svoj najvišji rezultat in tudi rezultat v letošnji ligi 522 krogov dosegli mlajši pionirji SD I.pohorskega bataljona Ruše, cicibani istega društva drugi rezultat z 501 krogom, cicibani Juršincev pa tretji rezultat.

 

Na zadnjem turnirju 29.03. v Rušah bo glede na skupne rezultate lige kar precej napeto, saj se bo po opravljenih izračunih in odbitku najslabšega rezultata tudi določil vrstni red.

 

 

Attachments:
Download this file (20150223_pistola5.pdf)5.turnir pištola [23.02.16 Kidričevo]127 kB
Download this file (20150223_pistola_veterani5.pdf)5.turnir pištola veterani[23.2.16 Juršinci]116 kB
Download this file (20160202_pionirji5.pdf)5.turnir pionirji,ml.pionirji,cicibani[02.02.16 Impol]131 kB
Download this file (20160303_serijska5.pdf)5.turnir serijska puška[03.03.16 FLV]153 kB
Download this file (20160309_serijska_veterani5.pdf)5.turnir serijska puška veterani[09.03.16 FLV]142 kB
Download this file (20160322_Bilten_RL.pdf)Končne lestvice regijske lige[29.03.16]1413 kB
Download this file (20160322_standard5.pdf)5.turnir standard zračna puška[22.08.16 Ruše]124 kB
Joomla templates by a4joomla