V petek, dne 06.05.2016 smo se v Svečini zbrali strelci, funkcionarji društev in ljubitelji strelkega športa na tradicionalnem srečanju strelk in strelcev Severne regije.

 

V regiji ob koncu zimske sezone v streljanju z zračnim orožjem organiziramo tradicionalno srečanje, tokratno je bilo že 11., zbralo pa se nas je okoli 90. Ob tej priložosti smo podelili pokale in medalje za tekmovalne dosežke sezone 2015/2016 v II. državni ligi puška sever, II. državni ligi pištola sever-severovzhod, regionalne lige  in regijskih prvenstev v letu 2016 za vse kategorije in discipline zračnega orožja.

 

Regijski koordinator je ob podeljevanju in medalj ter pokalov nanizal tudi nekaj statističnih podatkov. V tekmovalnem sistemu II. državne lige je sodelovalo z ekipo le pet društev. Dodatno iz petih društev pa so tekmovali tudi posamezniki, skupaj je tako nastopalo petinštirideset posameznikov. Zelo solidna je bila udeležba na regijskih prvenstvih z udeležbo 207 strelcev v 41 ekipah iz vseh društev naše regije, katere se ukvarjajo s streljanjem z zračnim orožjem. Zadovoljni pa smo z udeležbo v regionalni ligi, saj je sodelovalo 16 društev. V vsakem krogu lige smo izvedli sedem tekmovanj v 10 različnih starostnih kategorijah. Skupaj je v regionalni ligi tekmovalo 54 ekip z 258 tekmovalci. Kot najuspešnejše društvo je z največ osvojenimi točkami postalo SD 1.pohorski bataljon Ruše, prisotni najmlajši tekmovalci društva, pa so se tudi za skupno fotografijo zbrali na odru.

 

Ob koncu uradnega dela so se na odru zbrali tudi vsi trije regijski koordinatorji, ki so do sedaj vodili regijo. Prisotne sta nagovorila Franjo Lavrenčič, prvi regijski koordinator in Franc Bukovec od katerega je vodenje regije prevzel Peter Golob.

 

Nekaj fotografij iz srečanja

 

 

 

Joomla templates by a4joomla