25.10.2016

Ponovno dvoboj Pufič - Jodl ?

V Rušah je bil I. turnir s standard zračno puško, udeležilo pa se ga je 26 tekmovalcev. Očitno se bo tudi letos odvijal dvoboj med Pufičevo in Jodlom, ki sta bila na prvi tekmi dokaj skupaj, ne smemo pa pozabiti tudi državne kadetske rekorderke Urške Hrašovec, ki zna občasno, kot je pokazala tudi danes doseči visok rezultat.

Med posamezniki je tokrat na domačem terenu s prednostjo enega kroga z rezultatom 411,1 zmagal Benjamin JODL iz Ruš, na drugo mesto se je uvrstila Klavdija PUFIČ iz SD FLV in na tretje Urška HRAŠOVEC iz Ruš.

V konkurenci sedmih ekip, letos so že Ruše same sestavile tri ekipe, bo primat verjetno nosila ekipa I. iz SD I.pohorski bataljon Ruše, ki je danes zmagala, vendar le s prednostjo treh krogov pred ekipo II istega društva. Tretji rezultat je dosegla ekipa SD FLV Hotinja vas.

Več v spodnji prilogi.

 

19.10.2016

S serijsko zračno puško veteranke SD Elektro Maribor na vrh razpredelnice

Po več letih sodelovanja popolne ženske ekipe SD Elektro Maribor v regijski ligi so tokrat prvič zasedle prvo mesto. Seveda je bilo pričakovati, da se bo to zgodilo, saj je ekipa konstantno skozi leta zviševala svoj rezultat. Za približno petnajst krogov so tudi nadgradile svoj najboljši lanski izid, ko so v skupnem seštavku osvojile četrto mesto. Ekipno drugo mesto je pripadlo veteranom SD Svečina, katerih ekipa je preteklo sezono suvereno osvojila vse turnirje. Tretji rezultat je dosegla ekipa SD FLV Hotinja vas.

V konkurenci veteranov posamezno sta najvišji rezultat 182 krogov dosegla Ivan KOPŠE iz ekipe FLV in Peter GOLOB iz Svečine, tretji rezultat pa Miriam VALENČAK iz zmagovalne ekipe SD Elektro Maribor.

Več v rezultatih.

 

18.10.2016

Na prvem turnirju z zračno pištolo zaradi velike udeležbe tekmovalcev več čakanja

Na prvem turnirju regijske lige z zračno pištolo na strelišču v Rušah je nastopilo kar 48 tekmovalcev in tekmovalk v devetih ekipah, kar je v naši ligi tudi rekordna udeležba na enem turnirju. Posledično je to prineslo tudi daljši čas čakanja na prosto strelsko mesto, saj razporeda nismo imeli narejenega, le dve društvi pa sta si pri organizatorju predhodno rezervirali čas. Glede na tako množično udeležbo in pričakovanjih le te tudi na naslednjih turnirjih bomo prisiljeni zbirati predhodne prijave oz. vsaj narediti časovnico nastopa. Očitno je, da so za preverjanje pripravljenosti pred prvim turnirjem državnih lig to soboto, izkoristili vsi naši prvoligaši.

 

S pištolo doseženi odlični rezultati

Že na prvem turnirju so bili doseženi odlični rezultati, izstopajo pa predvsem najvišji, saj takšni v celotni lanski sezoni regijske lige niso bili doseženi, pomenijo pa tudi najvišje rezultate, ki so bili doseženi v lanski 1.državni ligi. Najvišji rezultat 386 krogov sta dosegla Sašo STOJAK iz SK Ptuj in Andreas AUPRICH iz DŠR Kungota, tretjega  376 krogov Zlatko KOSTANJEVEC in četrtega 374 krogov Majda RAUŠL oba iz SK Ptuj.   Pred prvim turnirjem držanih lig sta tako Sašo Stojak in Majda Raušl, člana ekipe SK Ptuj, ki je v lanski sezoni osvojila tretje mesto odlično pripravljena. Ekipno je najvišji rezultat 1136 krogov dosegla SK Ptuj. Omeniti velja, da se takšnemu rezultatu ekipa v pretekli sezoni prve lige ni niti malo približala, le en rezultat vseh sodelujočih ekip pa je bil le za tri kroge višji. Drugi rezultat je dosegla ekipa DŠR Kungota in tretjega SD Juršinci.

 

Med veterani Ernst Pompe z najboljšim rezultatom

V konkurenci triindvajsetih veteranov je najvišji rezultat 187 krogov zabeležil Ernst POMPE iz DŠR Kungota. Mirko MOLEH iz SD Juršinci je dosegel drugi rezultat in Horst KRASSER iz DŠR Kungota tretjega. Ekipno so zmagali veterani DŠR Kungota, sledijo iz SD Juršinci in SD Kidričevo.

 

Več v rezultatih v spodnji prilogi.

 

 

13.10.2016

S serijsko puško najboljša ekipa iz Impola Slovenska Bistrica

Ekipa Impola Iz Slovenske Bistrice je v prvem krogu regijske lige s serijsko puško dosegla najboljši rezultat. Drugi rezultat so dosegli strelci SD FLV iz Hotinje vasi in tretjega iz ekipe SD Svečina. Prvega tekmovanja se je udeležilo sedem ekip, kar je manj kot preteklo leto, vendar pričakujemo, da se bodo pridružile še ekipe SD Benedikt, SD Trap Vitomarci in SD Velka, katerih predstavniki so manjkali na prvem turnirju.

Med posamezniki je najvišji rezultat dosegel Boštjan VIDMAR iz Impola. Drugi rezultat je dosegel Jože MAJHENIČ iz SD Svečina  in tretjega Matjaž DOBERŠEK iz FLV in Peter GOLOB iz Svečine.

Več v rezultatih.

 

11.10.2016

V Rušah najštevilčnejša udeležba mladih iz domačega društva

V organizaciji SD I.pohorski bataljon Ruše je bil izveden prvi turnir za najmlajše kategorije. Trenersko delo Stanka Podlesnika in Natalije Prednik, ki je tudi profesorica v osnovni šoli pripomore, da je v društvu vsako leto nekaj novih nadobudnežev, ki poskusijo ta šport. Iz domačega društva je tako bilo tudi največ tekmovalcev, pa tudi v skoraj vseh kategorijah so dosegli najboljše rezultate.

Med pionirji je zmagal Jaka SGERM, med pionirkami pa Zala JUNGER, oba SD I.Pohorski bataljon Ruše, ekipa pionirjev istega društva pa je bila najuspešnejša. Med mlajšimi pionirji je bil najboljši Aljaž ČEH VALENČAK (na fotografiji drugi iz desne) iz Elektro Maribor in med cicibani Gal POTRČ iz Ruš. Ekipno so bili najuspešnejši mlajši pionirji iz Juršincev.

 

Več v rezultatih.

Attachments:
Download this file (20161011_pionirji_I.pdf)1.turnir pionirji, ml.pionirji, cicibani[11.10.2016, Ruše]656 kB
Download this file (20161013_serijska_1.pdf)1.turnir serijska zračna puška člani-ce[13.10.2016 (Ruše)]637 kB
Download this file (20161018_pistola_1.pdf)1.turnir zračna pištola člani-ce[18.10.2016 Ruše]519 kB
Download this file (20161018_pistola_veterani_1.pdf)1.turnir zračna pištola veterani[18.10.2016 Ruše]498 kB
Download this file (2016101_serijska_veterani_1.pdf)1.turnir serijska zračna puška veterani[19.10.16 Ruše]503 kB
Download this file (20161025_standard_1.pdf)1.turnir standard zračna puška [25.10.2016 Ruše]501 kB
Joomla templates by a4joomla