28.03.2017

Jakopiček do zmage v II.državni ligi

Tako kot je bilo pričakovati so se na zadnjem turnirju II.DL puška na strelišču v Kidričevem najboljši člani ekipe iz SD I.pohorski bataljon Ruše II do zadnjega strela borili za visoko uvrstitev in s tem tudi visok plasma v skupni razvrstitvi. Izenačenost vseh treh tekmovalcev, ki so le s točko razlike osvojili skupna prva tri mesta je na koncu na vrh razpredelnice popeljalo Patrika JAKOPIČEK, sicer tudi tretjeuvrščenega v kadetski državni ligi. S točko zaostanka mu sledi današnja zmagovalka z rezultatom 409,4 kroga Nikita LENARČIČ in na tretjem mestu, prav tako današnje tretjeuvrščeni Jan TEMENT.

Ob tako izenačeni ekipi je pomenilo tudi zmago na zadnjem turnirju z rezultatom 1214,2 kroga, kar je tudi najboljši rezultat lige. Le dva rezultata sta bila boljša napr. v državni mladinski ligi, celo v članski 1B ligi pa so bili le trije rezultati višji. Današnje drugo mesto in tudi skupno drugo je osvojila ekipa SD Elektro Maribor, ter tretje mesto SD Kidričevo.

 

V kvalifikacije za 1B ligo se je tako uvrstila ekipa SD Kidričevo. SD Elektro Maribor zaradi nespoštovanja 3.člena Pravilnika nima pogojev za udeležbo v kvalifikacijah.

 

02.07.2017

Pred zadnjim krogom lige rezultati zelo izenačeni

Na strelišču v Rušah se je nekoliko hitreje kot običajno izvedel peti turnir lige, saj bo v mesecu marcu obremenjenost strokovnega kadra naše regije velika z aktivnostmi na Evropskem prvenstvu v streljanju. Pred nami je še zadnji krog lige, ki bo izveden 28.marca zato bo ta tekma prav zanimiva, saj bo dala dokončne odgovore o zmagovalcu lige. Imamo izenačena tekmovalca na prvem mestu Patrika Jakopičeka in Jana Tementa ter na tretjem Nikito Lenarčič in Blaža Mauriča. Vendar ob ugodni razvrstitvi na zadnjem turnirju lahko vse premeša celo današnji zmagovalec in trenutno četrtouvrščeni Cicmanovič Zimet Ivo.

Na petem turnirju je zmagal Ivo ZIMET CICMANOVIČ iz SD Kidričevo z rezultatom 406 krogov. Za presenečenje je poskrbela domačinka Urška KREMPL, ki se je komaj jeseni pričela ukvarjati s strelstvom in tudi danes na tekmi prvič zabeležila dve seriji z več kot stotico. Tretji rezultat je dosegel Blaž MAURIČ iz SD Elektro Maribor in se tako resno vmešal v borbo za skupno medaljo.  SD Elektro Maribor ima  z drugo zaporedno ekipno zmago le dve točki zaostanka za današnjo drugouvrščeno ekipo in vodilno v ligi SD I.pohorski bataljon Ruše II. Na tretje mesto so se uvrstili tekmovalci SD Impola Slovenska Bistrica, tekmovalci ekipe SD Kidričevo pa so po smoli člana ekipe, ki ni dokončal tekme ostali na četrtem mestu.

 

24.01.2017

Blaž Mavrič s prvo zmago v II. DL

V četrtem krogu II.državne lige sever si je prvo zmago priboril tekmovalec SD Elektro Maribor Blaž MAURIČ z okroglim rezultatom 400,0 krogov. S svojim najboljšim letošnjim rezultatom v drugi ligi sta se uvrstila, na drugo mesto Ivo ZIMET CICMANOVIČ iz SD Kidričevo ter na tretje Mark BERDNIK iz SD Impol.

Svojih prvih 10 točk je za zmago osvojila ekipa SD Elektro Maribor, ter 8 točk za drugo mesto SD Kidričevo. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa SD Impol.

Vodilni v kupnem seštevku lige Patrik Jakopiček in Nikita Lenarčič sta tokrat imela slab dan, Jan Tement pa je bil odsoten zaradi bolezni. Vsem trem se verjetno današnja tekma ne bo upoštevala, zato bo na zadnjih dveh turnirjih še ogorčen boj za medalje med navedenimi tremi ter današnjim zmagovalcem.

Ekipa SD I.pohorski bataljon Ruše II ima še vedno štiri točke prednosti pred SD Elektro Maribor. Sledi ekipa SD Kidričevo in SD Impol Slovenska Bistrica.

 

20.12.2016

V skupni razvrstitvi na prvih treh mestih Rušani

Po nekaj težavah s pošiljanjem rezultatov s strani organizatorja tretjega turnirja lige SD FLV smo lahko končno izračunali trenutno skupno uvrtitev. Med posamezniki so na prvih treh mestih tekmovalci ekipe SD I.pohorski bataljon Ruše II , Tement, Jakopiček in Lenarčič, v vodstvu pa je tudi ekipa istega društva. Sledijo ekipi SD Elektro Maribor, SD Kidričevo in SD Impol Slovenska Bistrica.

Na zadnjem turnirju je v drugo zmagal Jan TEMENT in si s tem priboril dve točki prednosti pred današnjim drugouvršenim Patrikom JAKOPIČEK. Na tretje mesto se je uvrstila Nikita LENARČIČ, ki je tudi v skupnem seštevku na tretjem mestu.

 

29.11.2016

V drugem krogu lige prvih 30 točk za Tementa

Na strelišču v Kidričevem je bil drugi turnir II.DL sever s standard zračno puško. Zmagal je Jan TEMENT z rezultatom 400,6 kroga, le 0,3 kroga je zaostal Patrik JAKOPIČEK, na tretje mesto pa se je uvrstila Nikita LENARČIČ, vsi iz SD I.Pohorski bataljon Ruše. V skupni razvrstitvi z dvema točkama prednosti vodi Jakopiček, pred Tementom in Lenarčičevo.

Ekipa SD 1.pohorski bataljon Ruše je zabeležila že drugo zmago, na drugo mesto so se uvrstili tekmovalci SD Elektro Maribor in na tretje SD Impol Slovenska Bistrica. Ekipa SD Kidričevo, v prvem krogu na drugem mestu je tokrat zasedla četrto.

Rezultati v prilogi

 

25.10.2016

 

Z veliko prednostjo zmaga ekipe SD I.pohorski bataljon Ruše na I. turnirju

Na strelišču v Rušah je bil prvi turnir v streljanju s standard zračno puško v II. državni članski ligi sever. Lepa udeležba enaindvajsetih tekmovalcev bo ligo naredila še bolj zanimivo v konkurenci posamezno. Z ekipami namreč nastopajo samo štiri društva, kot pa se je pokazalo že na prvem turnirju bo verjetno premočno izstopala II. ekipa SD I.pohorski bataljon Ruše, ki je danes zmagala s 1200,3 kroga. Drugo mesto in prvih osem točk je zabeležila ekipa SD Kidričevo z rezultatom 1158,6 kroga, le šest desetink manj pa so zadeli strelci SD Impol Slovenska Bistrica. Na četrto mesto se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor.

V konkurenci posamezno pa smo pričakovali zanimiv obračun med mladimi tekmovalci, ki so pred dvema dnevoma tekmovali na prvem turnirju državnih kadetskih lig v Ljubljani, ali bo tokrat rezultat boljši in si morebiti oddolžili za slabše mesto. Kot prvi je to izkoristil Patrik JAKOPIČEK , drugi iz državne kadetske lige in z danes zadetimi sedmimi krogi več, z dosegel rezultat 402 kroga. S tem je premagal Cicmanoviča, zmagovalca v Ljubljani, ki pa je danes ustrelil skoraj osem krogov manj in zasedel komaj dvanajsto mesto. Drugo mesto je osvojila Nikita LENARČIČ z rezultatom 400,6 kroga, kot tretjeuvrščena v Ljubljani pa je zadela 1,4 kroga manj. Tretje mesto je dosegel Jan TEMENT. Vsi trije prihajajo iz ekipe SD I.pohorski bataljon Ruše II.

Attachments:
Download this file (20161025_DL_PU_1-Bilten.pdf)1. turnir II.DL sever puška[25.10.2016 Ruše]996 kB
Download this file (20161129_standard2.pdf)2. turnir II. DL sever puška[29.11.2016 Kidričevo]954 kB
Download this file (20161220_standard3.pdf)3. turnir II. DL sever puška[20.12.2016, FLV]681 kB
Download this file (20170124_standard4.pdf)4. turnir II. DL sever puška[24.01.2017 Impol]690 kB
Download this file (20170207_standard_5.pdf)5. turnir II. DL sever puška[07.02.2017 Ruše]930 kB
Download this file (20170328_II.DL_standard_turnir6-Bilten.pdf)6. turnir II. DL sever puška[28.03.2017 Kidričevo]764 kB
Joomla templates by a4joomla