Dne 10. in 11.01.2017 je bilo na strelišču SD Elektro Maribor v Mariboru izvedlo regijsko - področno tekmovanje v streljanju za osnovne in srednje šole iz območja PC Maribor, PC Podravje in PC Koroška. Tekmovanja se je udeležilo 99 osnovnošolcev in 39 dijakov in dijakinj. Najuspešnejši so se uvrstili na finalno tekmovanje, ki bo marca v Ljubljani.

 

Med starejšimi učenci najuspešnejša Sadek iz Oplotnice in Turekova iz Ruš

Med starejšimi učenci je z rezultatom 187 krogov slavil Leon SADEK iz OŠ Oplotnica, drugo mesto je osvojil Jaka SGERM iz OŠ Lovrenc na Pohorju in tretje mesto Nejc PRISTOVNIK iz OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, katere ekipa je tudi zmagala in se s tem uvrstila v finale.

Starejše učenke OŠ Janka Glazerja Ruše so bile ekipno najuspešnejše, vse tri tekmovalke pa so osvojile tudi posamezne medalje. Zmagala je Aneja TUREK, sledi Zala JUNGER in Špela PODLESNIK.

 

Pri mlajših učencih Juršinčani uspešni

Tako kot v starejši kategoriji pri učenkah so bili v tej kategorji uspešni mlajši učenci iz OŠ Juršinci ter osvojili vse tri medalje. Zmagal je Žan PLOHL, na drugo mesto se je uvrstil Valter DRAŠLER in na tretje Anej MARUŠIČ. Pripadla jim je tudi ekipna zmaga in so se s tem uvrstili na finalno tekmovanje.

Med mlajšimi učenkami je bila najuspešnejša Nika MIHOLIČ iz OŠ Miklavž pri Ormožu, sledi Tjaša MLAKER iz OŠ Ludvika Pliberška Maribor in Izza VERTIK iz OŠ Franca Lešnika Vuka Slivnica.

 

Pri cicibanih Rušani bolj uspešni kot Ormožani

Najmlajša kategoriji tekmovalcev, ki je tudi zaključila tekmovanje na tej ravni, saj za njih ni finala je potekala v boju med tekmovalci OŠ iz Ruš in Ormoža, saj so si le ti razdelili vse medalje. Uspešnejši so bili Rušani z boljšim leskom medalj. Pri cicibankah je bila z 180 krogi najuspešnejša Tina BURIČ iz OŠ Janka Glazerja Ruše, sledita pa iz OŠ Ormož Olivia VOČANEC in Kaja FAFULIČ. Med cicibani pa sta prvi dve mesti osvojila učenca iz Ruš Gal POTRČ in Anže ŠULC, tretje mesto pa Ormožan Lucas VOČANEC. Ekipno so zmagali cicibani iz OŠ Janka Glazerja Ruše pred OŠ Ormož in OŠ Miklavž pri Ormožu.

 

Dijakinja Urška Hrašovec se ni dala presenetiti

S standard zračno puško je dijakinja Urška HRAŠOVEC iz GSKŠ Ruše zadela 409,7 kroga ter s tem potrdila tudi dobro pripravljenost pred sobotno tekmo, ko bo nastopila v domačem kraju za reprezentanco Slovenije na mednarodnem tekmovanju. Tudi ostale sodelujoče dijakinje bodo nastopile na tem tekmovanju zato jim je bila ta tekma dobra pokazateljica pripravljenosti. Drugi rezultat je dosegla Nikita LENARČIČ iz Biotehniške šole Maribor in tretjega Nuša ŽNIDARIČ iz Ekonomske šole Ptuj.

Ivo ZIMET CICMANOVIČ je z zadetimi 404,3 krogi zmagal med dijaki, drugo mesto je osvojil Aljaž ČUČKO in tretje mesto Žan GOJKOŠEK. Vsi trije so bili člani ekipe Elektro računalniške šole Ptuj, ki je tako zmagala in se tudi uvrstila v finale.

S serijsko zračno puško so se tekmovanja udeležili le dijaki Prometne šole Maribor. Med dijaki je zmagal Matic SLAVINEC ter med dijakinjami Helena FERK.

 

S pištolo Žan Bogša in Vita Volgemut

Z zadetimi 368 krogi je Žan BOGŠA iz Strojne šole Ptuj za krog razlike premagal sošolca Tadeja ŠIRECA. Na tretje mesto se je uvrstil Rok BEZJAK iz Elektro računalniške šole Ptuj. Med dijakinjami je bila najuspešnejša Vita VOLGEMUT iz II.gimnazije Maribor, sledi Julija LAJH iz Biotehnične šole Ptuj in Pia ŠILEC iz Srednje oblikovalne šole Maribor. Ekipno so bili najuspešnejši dijaki iz Strojne šole Ptuj.

 

Več v rezultatih

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla