18.042017

Za zaključek še veterani s pištolo

Z zadnjim tekmovanjem v regiji, katerega so imeli veterani s pištolo se je zaključila zimska sezona v streljanju z zračnim orožjem. Nekaj tekmovalcev čaka še ta konec tedna državno tekmovanje veteranov in kvalifikacije za 1.B ligo potem pa se dejansko za nekatere pričenja sezona z malokalibrskim orožjem ali pa počitek do nove sezone. Na zračnem strelišču SD I.pohorski bataljon Ruše v Rušah so se veterani tako pomerili s pištolo na 20 izstreljenih strelov. Organizator pa je imel tega dne nemalo problemov, saj jim je pisarno zalila voda iz počenih cevi v nadstropju višje ter povzročila kar nekaj škode.

Med veterani s pištolo je z rezultatom 181 krogov zmagal Matevž MOHORKO iz SD Kidričevo, z enakim rezultatom se je na drugo mesto uvrstil Miroslav MOLEH iz SD Juršinci, le krog manj je dosegel tretjeuvrščeni Peter GOLOB iz SD Svečina. Ekipno so bili najuspešnejši veterani SD Kidričevega v postavi Mohorko, Lamot in Premožič z doseženimi 525 krogi. Drugo mesto so osvojili veterani SD Juršinci in tretje iz SD Svečina.

V kategoriji veterank Darinka MOJZER iz SK Ptuj ni imela nasprotnice in zmagala z rezultatom 148 krogov.

 

14.04.2017

S serijsko puško Babič Alenka in Mirko Tenšek

Na strelišču v Kidričevem so se na predzadnjem dejanju sezone v Severni regiji z zračnim orožjem  pomerili člani in članice v disciplinini serijska zračna puška. V članski kategoriji je nastopilo 27 tekmovalcev. Tako kot pretekla tri leta je tudi tokrat zmagal Mirko TENŠEK iz SD Velka z rezultatom 371 krogov. Na drugo mesto se je z rezultatom 369 krogov uvrstil Peter GOLOB in na tretje Jože MAJHENIČ, oba SD Svečina z doseženim rezultatom 366 krogov. Ekipno so slavili strelci iz SD Trnovska vas z doseženimi 1084 krogi, drugo mesto je osvojila ekipa SD Svečina in tretje SD FLV Hotinja vas.

 

V kategoriji članic je bila najuspešnejša z rezultatom 359 krogov Alenka BABIČ pred Miriam VALENČAK, obe SD Elektro Maribor, ki je dosegla 356 krogov. Na tretje mesto se je uvrstila Sara SRNE iz SD Velka z doseženimi 351 krogi. Ekipno so nastopile tekmovalke iz SD Elektro Maribor in dosegle rezultat 1057 krogov.

 

 

12.04.2017

Valenčakova in Majhenič najboljša med veterani s puško

Na strelišču SD Impol v Slovenski Bistrici se je izvedlo regijsko prvenstvo veteranov s puško,  sicer v nekoliko okrnjeni udeležbi, vendar so imeli tekmovalci dober motiv, da dosežejo rezultat, ki bo pokazatelj pripravljenosti pred bližajočim se državnim tekmovanjem veteranov v Ljubljani. Na podlagi današnjih rezultatov so posamezniki ugotovili, da so sposobni doseči dober rezultat, zato so ujeli še zadnji trenutek in se prijavili na najvišje tekmovanje veteranov.

V konkurenci veterank je zmagala Miriam VALENČAK iz SD Elektro Maribor z rezultatom 181 krogov. Na drugo mesto se je uvrstila Minka VIDOVIČ, in na tretje Alenka BABIČ, obe iz SD Elektro Maribor. Ekipa veterank iz SD Elektro Maribor je zadela 530 krogov. Veteranke SD Elektro Maribor se že veselijo nastopa v Ljubljani, kjer ob tako dobri formi pričakujejo izboljšanja lanskega rezultata oz. uvrstitve, saj so lani osvojile drugo mesto.

 

Med veterani je z rezultatom 182 krogov regijski veteranski prvak postal Jože MAJHENIČ, na drugo mesto se je uvrstil Peter GOLOB, oba SD Svečina ter na tretje mesto z enakim rezultatom 177 krogov Milan OSOVNIKAR iz SD Impol Slovenska Bistrica. Ekipni zmagovalci so veterani SD Svečina z doseženimi 528 krogi in bodo na bližajočem se državnem tekmovanju veteranov branili naslov veteranskega prvaka. Drugo mesto so osvojili veterani SD Kidričevo in tretje SD FLV Hotinja vas.

 

 

19.03.2017

Stojak s 13 krogi boljšim rezultatom kot na EP

V disciplini pištola se je pomerilo 22 članov iz šestih strelskih društev naše regije. Prepričljivo je prvo mesto osvojil reprezentant Sašo STOJAK iz SK Ptuj z doseženimi 575 krogi, kar je za 13 krogov več, kot jih je zadel na EP v Mariboru. Drugo mesto je osvojil društveni kolega Matija POTOČNIK in tretje mesto Ludvik PŠAJD iz SD Juršinci. Normo za nastop na DP je doseglo 10 tekmovalcev in 3.ekipe. Zmagala je ekipa SK Ptuj, pred SD Juršinci in SD Kidričevo.

 

Tudi pri članicah je bila tako kot vsa leta doslej prepričljivo najboljša Majda RAUŠL iz SK Ptuj z rezultatom 374 krogov, tudi ona pa je zadela 8 krogov več kot na EP. Drugo mesto je osvojila Mateja LEVANIČ iz SK Ptuj in tretje Mateja LEVANIČ iz SD Kidričevo. Ekipo so sestavile tekmovalke iz SK Ptuj. Vse štiri tekmovalke se bodo lahko udeležile DP.

 

V kategoriji mladincev je zmagal Tadej ŠIREC pred Rokom BEZJAKOM in Valentinom LUŽEVIČ, vsi SK Ptuj. V kadetski konkurenci pa je presenetil Tijan VEINGERL iz SD Policist, ki je za sabo pustil Ptujska tekmovalca Marsela KRAJNC in Nika VOLGEMUT. Med mladinskami je nastopila samo Pia ŠILEC iz SD Policist. Julija LAJH iz Juršincev je zmagovalka med kadetinjami, na drugo mesto se je uvrstila Mihaela ŠATAN iz SD Policist in na tretje Vita VOLGEMUT iz SK Ptuj.

 

Jodl le za malenkost boljši od Potrča

Benjamin JODL iz SD I.pohorski bataljon Ruše tudi na tej tekmi ni uspel spraviti skupaj rezultata, ki bi mu povrnil samozavest po doseženem slabšem rezultatu na EP 2017 v Mariboru, v organizaciji njihovega društva. Tukrat je zadel 610,9 kroga, kar je še 1,4 kroga manj kot na EP. Le dvema slabšima zadnjima zadetkoma Simona POTRČ se lahko zahvali, da ga društveni sotekmovalec ni prehitel in mu odvzel zlato medaljo. Tretje mesto je prav tako osvojil tekmovalec iz Ruš Jan TEMENT, kar je pomenilo, da so tudi ekipno zmagali.

Klavdija PUFIČ iz SD FLV Hotinja vas je pregagala obe društveni sotekmovalki Tejo RAZBORŠEK in Tino GRABNAR. Na DP pa bodo naskokovale visoko uvrstitev v ekipni konkurenci.

 

Urška HRAŠOVEC ponovno z odličnim rezultatom

Po razočaranju na EP, ko Urški HRAŠOVEC ni šlo vse po načrtih, zadela je le 409,5 kroga in osvojila 39.mesto je tokrat ponovno blestela in dosegla 415,1 kroga, kar je le za 0,7 kroga slabše od mladinskega državnega rekorda, oz. za 0,9 kroga bolje od njenega osebega rekorda, katerega je dosegla v decembru in je državni rekord med kadetinjami. Klara OSRAJNIH je osvojila drugo mesto.

 

Med mladinci sta slabše streljala in brez norme ostala zmagovalec Domen ŠIROVNIK in drugouvrščeni Žan GOJKOŠEK, oba SD Kidričevo.

 

Bolje je šlo kadetom, saj je od desetih normo za nastop na DP potrdilo sedem. Zmagal je Patrik JAKOPIČEK iz SD I.pohorski bataljon Ruše, drugouvrščeni v državni kadetski ligi, ki so bo že naslednjo nedeljo pomeril za morebitno zmago v ligi z vodilnim, današnjim tretjeuvrščenim Ivotom CICMANOVIČEM iz SD Kidričevo. Drugo mesto je osvojil Jan SOTO VARGAS iz SD Trap Vitomarci, ki skupaj s šolsko ekipo odpotuje jutri na finale šolskega tekmovanja, kjer pričakujejo visoko uvrstitev. Zmagala je ekipa kadetov iz SD Kidričevo.

 

Kadetinja Nikita LENARČIČ iz SD I.pohorski bataljon Ruše je premagala Niko BIŠKUP iz SD FLV Hotinja vas.

 

14.03.2017 Ruše

S serijsko zračno puško največ uspeha za tekmovalce SD I.pohorski Bataljon Ruše

 

Pionirke SD I.pohorski bataljon Ruše so osvojila vsa tri prva mesta, zmagala pa je Aneja TUREK pred Špelo PODLESNIK in Zalo JUNGER. Najboljši pionirji prihajajo iz SD Impol, tudi ti so pobrali vsa tri prva mesta z zmagovalcem Janom PINTER. Drugi je bil Nejc PRISTOVNIK in tretji Tomi OČKO SMOGAVEC.

 

Luka RESNIK iz Ruš je bil najboljši med mlajšimi pioniorji ter premagal Žana PLOHLA in Valterja DRAŠLERJA oba iz Juršincev. Ekipno so slavili SD Juršinci pred SD I.pohorski bataljon Ruše in SD Svečina.

Iza VETRNIK je bila med mlajšimi pionirkami uspešnejša od Vanese KNUPLEŽ, obe SD FLV.

 

Med cicibani je ponovno osvojil zlato medaljo Gal POTRČ iz Ruš, Maks BURIČ iz istega društva se bo okitil s srebrno medaljo in Nejc VRŠIČ iz SD Trap Vitomarci z bronom. Ekipaiz Ruš je bila najboljša, ter za sabo putila ekipo iz Svečine.

Med cicibankami pa je bila uspešnejša Tina BURIČ in premagala Mario Olivio COPELLO, obe iz Ruš.

 

Attachments:
Download this file (20170319_RP_SevernaRegija-Bilten.pdf)Regijsko prvenstvo 2017 zračno orožje[19.03.2017]189 kB
Download this file (20170412_veteranipuska.pdf)RP veterani puška[12.04.17 Impol]796 kB
Download this file (20170414_RP_serijskapuska-Biten.pdf)RP serijska puška člani[14.04.17 Kidričevo]129 kB
Download this file (20170418_veterani_pistola.pdf)RP veterani pištola[18.04.17 Ruše]639 kB
Joomla templates by a4joomla