V Strelskem centru Gaj je Severna regija izvedla še preostala regijska prvenstva v streljanju za sezono 2016-2017 in sicer na 25m in 50m. Tudi ti disciplini nista v naši regiji preveč zastopani, zato je tudi udeležba skromnejša. Z več tekmovalci so nastopili le iz SD Svečina v diciplinah 25m in SD Juršinci na 50m ter SD I.pohorski bataljon Ruše z mladimi tekmovalci na 50m. Iz SK Ptuj in FLV sta se udeležila po eden in iz SD Kidričevo dva tekmovalca.

 

Prvič izvedeno regijsko prvenstvo na 25m

 

Zaradi premalo interesa za to diciplino v naši regiji se do letos regijska prvenstva niso izvajala, saj sta se tudi na državni ravni tekem v večini udeleževala le dva tekmovalca. Z aktivnostjo SD Svečina tudi v tej disciplini pa smo izvedli regijsko prvenstvo dne 19.08.2016. Izvedeni sta bili dve članski disciplini s pištolo na 25m. S standard pištolo je zmagal Miroslav Moleh iz SD Juršinci, drugo mesto je osvojil Peter Golob in tretje Roman Hlade, oba iz SD Svečina. S pištolo velikega kalibra je zmagal Peter Golob iz SD Svečina, drugo mesto je osvojil Miroslav Moleh in tretje Roman Hlade. V obeh disciplinah je imela ekipo SD Svečina.

 

S pištolo na 50m je regijski prvak Sašo Stojak

 

Sedem članov iz treh strelskih društev se je pomerilo s pištolo na 50m. Zmagal je Sašo Stojak iz SK Ptuj, povratnik v strelske vrste Simon Simonič iz SD Juršinci je osvojil drugo mesto in tretje Ludvik Pšajd, prav tako iz SD Juršinci. Ekipo je sestavilo SD Juršinci.

 

Z več mladimi na 50m le SD I.pohorski bataljon Ruše

Iz vseh strelskih društev naše regije le v Rušah uspevajo obdržati disciplino serijske MK puške na 50m in se tekmovanj udeleževati tudi z najmlajšimi. Ob odsotnosti trenutno najboljše mladinke Urške Hrašovec so tako nastopile med članicami Andreja Golob iz FLV Hotinja vas v diciplini 60 leže ter kadetinja Nikita Lenarčič 60 leže in 3x20 ter pionirka Zala Junger obe iz 1PB. Med pionirji je bil za dva kroga uspešnejši Jakob Sgerm in premagal društvenega sotekmovalca Nejca Klemen, oba 1PB. Kadet Cicmanovič Zimet Ivo iz SD Kidričevo je bil v disciplini 60 leže uspešnejši od Patrika Jakopiček iz SD I.pohorski bataljon Ruše, v disciplini 3 x 20 pa sta mesti zamenjala.

 

 

Attachments:
Download this file (20170826_RP_SevernaRegija_25m_50m-Bilten.pdf)Regijsko prvenstvo 25m in 50m - bilten[26.08.2017]1187 kB
Joomla templates by a4joomla