OBVESTILO 20.10.2020:

Obveščamo vas, da je danes Predsedstvo SZS na svoji 63. korespondenčni seji soglasno sprejelo sklep o zaustavitvi izvajanja vseh tekmovanj pod okriljem SZS v času trajanja epidemije Covid-19.
 
Posledično smo tej odločitvi sledili tudi v Severni regiji ter z jutrišnjim dnem začasno zaustavljamo tekmovanja II. državne lige, tekmovanja Pokal prijateljstva in Državne lige mladih ter vse regijske lige. Ko bodo okoliščine znova omogočale varno izvajanje strelske dejavnosti vas bomo pravočasno obvestili.

 

 

06.10.2020 - Zračna puška enotna kategorija

V uvodni tekmi nove sezone 2020-2021 z zračnim orožjem so se prvi pomerili tekmovalci-ke v streljanju z zračno puško. Kljub temu, da se niso pomerili na istem strelišču v neposrednem srečanju se je vsak tekmovalec maksimalno trudil, da bi premagal društveno konkurenco. Na petih streliščih regije se je tako pomerilo dvaindvajset tekmovalcev-lk. Pogrešali so se tekmovalci SD Elektro Maribor, saj nimajo stroja za ocenjevanje tarč, bili pa so prepozni, da bi se dogovorili za gostovanje na drugem strelišču. Da bodo tekmovanja potekala v Fair Playu bodo za nadzor nad tekmovanji skrbeli društveni sodniki, čas tekmovanja in sestava ekipe pa bo morala biti vnaprej najavljena.

Tako, kot so v lanskem letu zaključili, so tudi novo sezono prepričljivo z najvišjimi rezultati pričeli tekmovalci SD I. Pohorski bataljon Ruše, ter ekipno povedli z obema ekipama, med njima pa je le tri desetinke kroga razlike. Tretji rezultat je pripadel ekipi SD Kidričevo. V konkurenci posamezno je najvišji rezultat 412,9 kroga dosegla Urška HRAŠOVEC, drugega Simon POTRČ in tretjega Nuša ŠPINDLER (vsi 1PB).

 

08.10.2020 - Zračna puška st.dečki in st. deklice

Po dva tekmovalca-ki vsakega spola so prvi tekmovalci z zračno puško za starejše dečke in deklice. Najvišji rezultat 179 krogov je dosegla Vita JAKŠE, sledi Amra PATKOVIĆ (obe 1PB), tretji rezultat je dosegel Timotej BERAS (FLV). Ekipno so nastopili tekmovalci SD I.Pohorski bataljon Ruše. Vse te tekmovalce pričakujemo tudi v DL mladih.

 

08.10.2020 - Zračna pištola st.dečki in st. deklice

Med starejšimi dečki sta bila najuspešnejša tekmovalca SD Juršinci, Jan BRMEŽ ČELIGO je zadel 159 krogov, krog manj pa Milan KVAS. Tretji rezultat 151 krogov je dosegel David JURGEC (PTU). Ekipno so povedli SD Juršinci pred SK Ptuj.

 

08.10.2020 - Zračna pištola kadeti in kadetinje

Odličen začetek sezone in visoki rezultati kadetov SD Juršinci napovedujejo zmago v regijski ligi, vsekakor pa tudi v Državni ligi mladih. V enotni konkurenci kadetov in kadetinj s pištolo 40 strelov je zmagal Valter DRAŠLER (JUR) z doseženimi 358 krogi. Drašler je letos prestopil v višjo starostno kategorijo, med st.dečki pa je aktualni državni prvak in rekorder. Dosežen rezultat pa je bistveno višji tudi od letošnjega zmagovalnega rezultata kadetov na državnem prvenstvu. Tudi drugo in tretje mesto sta dosegla tekmovalca Juršincev Anej MARUŠIČ in Matic KUHAR. 1018 krogov ekipe SD Juršinci pa je tudi za 80 krogov boljši od zmagovalne ekipe na letošnjem državnem prvenstvu.

 

15.10.2020 - Serijska zračna puška člani in veterani

Kljub temu, da lahko tekmovalci tekmujejo na domačem strelišču je bila v prvem krogu udeležba pod pričakovanji. Z včasih zelo množično udeležbo je tokrat nastopilo le 29 tekmovalvec v članski konkurenci. Najboljši rezultat 361 krogov je dosegel Leopold ŽIGART (ISB). Z rezultatom 360 krogov je drugo uvrstitev dosegel Peter GOLOB (SVE) in tretjo Boštjan VIDMAR (ISB) s 359 krogi. Ekipno so bili najuspešnejši tekmovalci SD Impol Slovenska Bistrica pred SD Pohorski bataljon Oplotnica in SD FLV Hotinja vas.

 

V mali seriji je najvišji rezultat 186 krogov uspel veteranu Petru GOLOBU (SVE), Leopold ŽIGART (ISB) je zadel 180 krogov in Iztok LESKOVAR (PBO) 179 krogov. Ekipno so najvišji rezultat dosegli veterani SD Impol Slovenska Bistrica, pred SD FLV Hotinja vas in SD Svečina.

 

20.10.2020 - Serijska puška ml.dečki- dečki - st.dečki

Na domačih streliščih regije so pred začasno prekinitvijo tekmovanj svoj prvi krog odstreljali še najmlajši s serijsko zračno puško. V konkurenci najmlajših letnik 2010 in mlajši z naslonom je zmagala Naja BEDRAČ (1PB) z 167 krogi. Luka ŠTIKS (SVE) je zadel 158 krogov in Agata GLAVAN ČANDER (FLV) 151 krogov. Ena kategorija starejših je imela dvanajst tekmovalcev, kar je za dva več kot v najmlajši. Tudi tu je bila najboljša deklica in sicer Tara POTRČ z 179 krogi. Krog manj je zadel Imram HAMZIĆ, štiri manj pa Jan VUTE (vsi 1PB). Med starejšimi dečki-deklicami sta nastopila samo dva, predvsem zaradi tega, ker so štirje tekmovalci raje vzeli v roke zračno puško standard. Timotej BERAS (FLV) je zadel 172 krogov, Maša MIGLIČ (1PB) pa 155 krogov.

 

 

Joomla templates by a4joomla