V večnamenski dvorani Strelskega centra Gaj Pragersko je v le ta v sodelovanju s Strelsko zvezo Slovenije pripravil v torek dne 29.11.2011 okroglo mizo na temo: 

»Projekt ŠPORTNO REKREACIJSKO TURISTIČNI CENTER GAJ PRI PRAGERSKEM kot vodilni pospeševalec regionalnega in nacionalnega razvoja ter nosilec strelskega športa in turizma v mednarodnem prostoru«

 okrogla miza

Direktor športnega centra g. Igor Rakuša je predstavil plane razvoja centra, kjer je osrednji del strelišča že v izgradnji, medtem ko se turistični del z predvideno gradnjo hotelov, apartmajev, igrišča za golf in hipodroma zaradi premajhne aktivnosti državnih organov pri pripravi dokumentacije odmika od predvidenega plana realizacije. Že pridobljena tekmovanja v naslednjih letih bodo na to območje pripeljala veliko število športnikov, kar bo velik logistični zalogaj, na kar so bili opozorjeni tudi prisotni turistični delavci. Iz analiz podobnih tekmovanj v tujini je bilo ugotovljeno, da takšna tekmovanja lahko prinesejo velik izkupiček za vse sodelujoče v tej regiji. Na okrogli mizi se je pogrešalo vabljene predstavnike državnih organov ter obeh občin Kidričevo ter Slovenska Bistrica, kateri bi lahko povedali kaj o predvidenem prostorskem načrtovanju.

 

Joomla templates by a4joomla