V sredo, 4.4.12 je bilo na strelišču SD IMPOL v Slovenski Bistrici izvedeno še veteransko prvenstvo v streljanju s serijsko zračno puško in pištolo. Tekmovanja se je udeležilo 43 tekmovalcev v desetih ekipah. Z zračno puško je tekmovalo 29 tekmovalcev, od tega 5 veterank, z zračno pištolo pa 14 veteranov.

 

Z zračno pištolo presenetil Peter Golob

Na tokratnem prvenstvu je presenetil regijski koordinator Peter Golob, SD Svečina, kateri je dosegel svoj najboljši rezultat s pištolo 182 krogov in zmagal v svoji kategoriji 50+. Glede na to, da to ni njegova prva disciplina, saj tudi nima svoje pištole in je skozi sezono v regijski ligi tekmoval vsakokrat  z drugo sposojeno pištolo, takšnega rezultata, kateri je bil tudi najboljši v obeh starostnih kategorijah, vseeno ni bilo za pričakovat. Drugo mesto je osvojil Borut Sagadin s 178 krogi in tretje mesto Dragoljub Poledica s 172 krogi, oba iz SK Ptuj.

V kategoriji 60+ je po zadnji boljši seriji zmaga pripadla Francu Bedrač z doseženimi 176 krogi pred Milanom Stražišar, oba iz SK Ptuj, na tretje mesto pa se je uvrstil Karel Vidmar iz SD Impol Slovenska Bistrica s 173 krogi. Le strelci iz SK Ptuj so uspeli sestaviti dve ekipi.

 

Svečinčani zmagovalci med "puškaši"

Veterani SD Svečina se tudi na RP niso dali presenetit ter prepričljivo osvojili naslov ekipnega regijskega prvaka ter s tem potrdili tudi zmago v regijski ligi. Po več letih pa navedena ekipa letos ni uspela na državnem prvenstvu veteranov, saj so vsi trije streljali nekoliko slabše in pristali na nehvaležnem četrtem mestu. Drugo mesto na RP je osvojila ekipa SD Kidričevo in tretje SD IMPOL Slovenska Bistrica.

Če je bil s pištolo presenetljiv zmagovalec, tega ne moremo reči v disciplini serijska zračna puška, saj je tudi tu zmagal Peter Golob, SD Svečina s 182 krogi. V konkurenci tekmovalcev 50+ je drugo mesto s 180 krogi osvojil Danilo Soršak iz SD Impol Sl.Bistrica, tretje mesto pa Ivan Kopše iz SD FLV Hotinja vas z doseženimi 179 krogi.

Ludvik Pšajd iz SD Kidričevo je med veterani 60+ z doseženimi 181 krogi ugnal najresnejšega tekmeca Jožeta Majheniča iz SD Svečina, kateri je zadel le 179 krogov, kljub zelo dobri sezoni s povprečjem 183 krogov. Tretje mesto je s 173 krogi pristreljal Valter Osanič iz SD Elektro Maribor.

 

 Slava Lugarič iz SD Impol Sl. Bistrica je prepričljivo zmago potrdila s 175 doseženimi krogi. Milica Urlaub na drugem mestu je s 172 krogi bila za tri kroge boljša od klubske kolegice Brigite Trglavčnik, obe SD Elektro Maribor.

V ekipni razvrstitvi so uvrščene samo strelke SD Elektro Maribor s skupno doseženimi 482 krogi.

 

 

Rezultati regijskega prvenstva so navedeni v skupnem biltenu vseh regijskih tekmovanj.

Joomla templates by a4joomla