V občini Šentilj deluje Strelska družina Velka že od leta 1956 in vključuje približno 50 članov. V letu 2000 so od občine Šentilj pridobili v najem starejšo hišo, katero so preuredili v dom strelcev SD Velka, ob njem pa zgradili tudi strelišče za glinaste golobe.

 

V petek, 25.5.2012 je po temeljitih obnovitvenih delih na stavbi prišel čas za otvoritev prenovljenega doma in novega zračnega strelišča.

 

 "Prenovo, ki je zajemala največ prostovoljnega dela članov, deležni pa so bili tudi prispevkov donatorjev in šentiljske občine, smo pričeli jeseni lansko leto. V tem času smo obnovili fasado in zamenjali dotrajana okna ter v mansardi uredili novo štiristezno strelišče za zračno orožje, ki bo mladim članom zagotovo izboljšalo pogoje dela in rezultate na tekmovanjih," je dejal predsednik Strelskega društva Velka Jožef Oman in dodal, da so za lažji dostop do strelišča namestili kovinsko stopnišče ob zunanji steni doma.

 

 

Člani so opravili več kot 1750 delovnih ur, okrog 200 ur pa tudi članice ter prijatelji društva. Otvoritve prenovljenega doma, na kateri so priznanja za posebne zasluge pri obnovi strelskega doma prejeli Otmar Špindler, Peter Maher, Miran Rebernik, Peter Majhenič in Franc Račel, v zahvalo pa občina Šentilj, trgovina Senekovič ter Prostovoljno gasilsko društvo Velka, so se udeležil tudi župan občine Šentilj Edvard Čagran in predstavnika krajevne skupnosti Velka Ivan Škofič ter strelske zveze za SV Slovenijo Peter Golob. Slednji je pohvalil prizadevnost članov društva, saj so s prostovoljnim delom dosegli, da bo odslej polepšan dom še bolj služil svojemu namenu.

 

Joomla templates by a4joomla