V Ulici heroja Šaranoviča 36 v Mariboru je bilo slovesno odprto novo strelišče, katerega osrednji del predstavljata prostora z 25 m streliščem za pištolske discipline in 10 m streliščem za zračno orožje in samostrel. Športno-rekreacijski center "Ra-ta-ta-ta-ta" je tako z dvema streliščema, sicer zaenkrat še brez elektronskih tarč, po velikosti in strelski ponudbi  tudi največji tovrstni objekt s Sloveniji. Skupna površina z večnamenskimi prostori je 1300 kvadratnih metrov. V okviru centra bo delovalo tudi Strelsko društvo Fenix.

 

25 m strelišče za pištolo in revolver ima osem strelnih mest z montiranimi   elektromehanskimi nosilci tarč. Streljati je možno na različnih razdaljah, saj program omogoča zaustavitev tarče na določeni razdalji. V načrtu je nabava še dveh strelnih mest z petimi tarčami za izvajanje hitrostrelnega programa.

 

 

 

Svetlo, dovolj prostorno 10 metrsko strelišče za zračno orožje in samostrel ima montirane 4 strelne linije z elektromehanskimi nosilci tarč.  Prostor omogoča postavitev še dveh strelnih mest.

 

 

V okviru centra je tudi predavalnica, lasersko strelišče in gostinski lokal. Ponudba je razširjena na masažni salon, prostori pa omogočajo izvajanje še več raznovrstnih dejavnosti kot so pilates, airobika, fitnes, streljanje z lokom in podobno. Neopremljena pa ostaja še 300 kvadratnih metrov velika dvorana za izvajanje laserskega paintbala.

 

 

Janko RAZGORŠEK, lastnik centra in predsednik strelskega društva je ob otvoritvi povedal, da so prostori  namenjen vsem, ki orožje uporabljajo poklicno, kakor tudi strelskim društvom, športnim strelcem, lovskim družinam in v izobraževalne namene. Obiskovalcem bo na voljo še trgovina s športno opremo in orožjem.

Center bo odprt šest dni v tednu od 10. do 18. ure.

 

Joomla templates by a4joomla