Znani so vsi zmagovalci lige. Več v rezultatih 2013

 

05.03.2013

S standard zračno puško Benjamin JODL za krog ugnal Klavdijo Pufič

 

 

V regijski ligi s standard zračno puško je zmagovalec Benjamin Jodl iz SD I.pohorski bataljon Ruše z doseženimi 1569 krogi. Le za krog je zaostala Klavdija Pufič iz SD FLV Hotinja vas, na tretje mesto pa se je z 1564 krogi uvrstil Tadej Horvat iz DŠR Kungota. V ekipni zarzvrstitvi so najuspešnejši strelci iz SD I.pohorski bataljon Ruše, prva ekipa, sledi ekipa SD FLV in na tretjem mestu SD Elektro Maribor.

V zadnjem, petem krogu turnirja na strelišču v Rušah, so bili ekipno najuspešnejši domači tekmovalci, na drugo mesto so se uvrstili tekmovalci ekipe FLV in na tretje SD Elektro Maribor. V konkurenci posameznikov so bili doseženi zelo dobri rezultati. Z odličnim rezultatom 395 krogov, kateri bi tekmovalko celo na EP peljal v finale je zmagala Klavdija Pufič iz SD FLV, s krogom zaostanka ji je sledil Robert Blažke in na tretjem mestu z 393 krogi Benjamin Jodl oba iz SD I.poh.bataljon Ruše.

 

 

 na fotografiji: Benjamin Jodl

 

21.02.2013

Anton Jože MAJHENIČ tudi letos zmagovalec med veterani

Majhenič Jože, SD Svečina nadaljuje svojo uspešno tekmovalno kariero, saj je tudi v tej sezoni najuspešnejši med veterani s serijsko zračno puško. Na drugem mestu je Peter Golob, SD Svečina, na tretjem pa Slava Lugarič iz SD Impol.

Ekipno se je na prvo mesto uvrstila SD Svečina, katera je še pred tem zadnjim krogom za ekipo SD Impol zaostajala za 21 krogov. V odsotnosti njihovega dobrega strelca Vidmarja je Svečinčanom uspelo nadoknaditi zaostanek  in se prepričljivo učvrstiti na prvem mestu. Na tretje mesto so se uvstili tekmovalci, veterani iz Kidričevega.

 

21.02.2013

Pri najmlajših največ uspeha za Rušane

V končanem turnirju za najmlajše so posamezno najuspešnejši tekmovalci SD 1.pohorskega bataljona Ruše, saj bodo odnesli največ medalj, ob tem pa še dve ekipni prvi mesti.

Cicibani in mlajši pionirji

Z skupno doseženimi 2576 krogi so le z krogom razlike tekmovalci SD I.poh.bataljona Ruše osvojili prvo mesto, pred ekipo Impola iz Slovenske Bistrice in ekipo Elektro Maribor z doseženimi 2472 krogi. V skupni kategoriji mlajših pionirjih je največ krogov dosegla Nikita Lenarčič in za dva kroga bila uspešnejša od Patrika Jakopiček (oba SD 1.poh.bataljon Ruše ), na tretje mesto pa se je uvrstil Očko S.Jan iz Impola. Pri cicibanih je najuspešnejši Žiga Kapun, sledita pa Tomi Očko S. in Evelin Mikolič S. vsi iz Impola.

Pionirji in pionirke

Ekipno je najuspešneja SD 1.pohorski bataljon Ruše, sledi SD Elektro Maribor in SD Velka. Pri pionirjih je zmagovalec Luka Žurman iz SD Velka, sledita Andrej Frangež  iz Ruš in Domen Širovnik iz Kidričevega. Urška Hrašovec iz Ruš je najuspešnejša pri pionirkah, na drugo mesto se je uvrstila Lina Ogorevc in na tretje Maša Ogorevc obe iz SD Elektro Maribor.

 

05.02.2013

Znani prvi zmagovalci regionalne lige

 

Ptujčani za 3 kroge ugnali ekipo Kungote

V Rušah se je pričel zadnji krog regionalne lige te sezone. Prvi so nastopili tekmovalci s pištolo, v kateri disciplini je bila pred zadnjim krogom velika napetost, saj so bile razlike male. Ključni tekmovalci so bili skoraj istočasno na strelišču zato veliko kalkulacij ni bilo možnih. Ptujčani so vseeno zamenjali tretjega tekmovalca  ekipe z novim in tako morebiti pričakovali ohranitev nekaj krogov prednosti v skupni razvrstitvi. Na koncu se je vse izteklo po njihovih željah, saj so uspeli v skupni razvrstitvi obdržati prednost treh krogov in tako zmagati v ekipni razvrstitvi pred DŠR Kungota. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor.

V konkurenci posameznikov si je pred zadnjim krogom neulovljivo prednost zagotovil Andreas Auprich iz DŠR Kungota, medtem ko sta bila Ptujčana Kostanjevec in Stojak s krogom razlike na drugem in tretjem mestu. Stojak je s prikazano odlično serijo strelov uspel za petnajst krogov ugnati svojega trenerja in ga tako tudi prehiteti v skupni razvrstitvi posameznikov. Na tretje mesto se je tako uvrstil Kostanjevec.

 

/ na fotografiji: Zlatko Kostanjevec, Mateja Pešakovič, Sašo Stojak - ekipa SK Ptuj/

 

 

V petem krogu lige je z zračno pištolo s svojo prvo zmago v ligi slavil Nikola Ranilovič iz SD Elektro Maribor, kateri se je zelo razveselil svojih doseženih 377 krogov. Drugi je bil Sašo Stojak iz SK Ptuj z 375 krogi in tretji Andreas Auprich iz DŠR Kungota z 374 krogi. Ekipno je zmagala DŠR Kungota z 1099 krogi, drugi so bili Ptujčani z 1096 krogi in na tretjem mestu Elektro Maribor z doseženimi 1079 krogi.

 

Pri veteranih s pištolo zmagovalec lige Heribert Klöckl

Svoje nastope so v ligi z zračno pištolo zaključili tudi veterani. Na zadnjem turnirju je zmagal Franc Bedrač iz SK Ptuj z 187 krogi, z 182 krogi je bil drugi Heribert Klöckl in na tretjem mestu z 178 krogi Horst Krasser, oba DŠR Kungota.

 

Zmagovalec lige Heribert Klöckl je z doseženimi 724 krogi za en krog prehitel Horsta Krasser (oba DŠR Kungota), na tretjem mestu pa je Jurček Lamot iz SD Kidričevo z 717 krogi.

Joomla templates by a4joomla