I. turnir 18.10.2018, Ptuj

 

SK Ptuj je bil gostitelj prvega od šestih turnirjev II.DL v streljanju z zračno pištolo skupine severovzhod, katerega se udeležuje sedem ekip. Tokrat se bo po več letih odsotnosti ekip iz severovzhodne regije, lige udeleževala ekipa ŠSD Murska Sobota. Po okrepitvi s tekmovalko Sabino Suljič iz Velenja pa bodo v ligi nastopali tudi tekmovalci SD I.Pohorski bataljon Ruše. Ob udeležbi 25-tih tekmovalcev je prvo mesto z rezultatom 370 krogov osvojil David KEKEC iz SD Juršinci, tri kroge manj je zadel Nikola RANILOVIČ iz SD Elektro Maribor, tretji rezultat 358 krogov pa je dosegel Rok BEZJAK iz ekipe SK Ptuj II. Z rezultatom 1061 krogov je bila najuspešnejša ekipa SK Ptuj II, dva kroga je zaostala ekipa SD Svečina, tretje mesto pa je osvojila ekipa SD Impol Sl.Bistrica.

Attachments:
Download this file (20181018_II.DL_pistola1.pdf)1.turnir II.DL zračna pištola[18.10.2018, Ptuj]541 kB

16.10.2018 Ruše I. turnir

 

S prvim, od šestih turnirjev II. DL zračna puška, so se pričela tekmovanja tudi v tej disciplini in sicer na zračnem strelišču v Rušah. Prvo mesto in s tem 30 točk je osvojil Siniša BRKIČ iz SD Elektro Maribor, drugo mesto Zala JUNGER iz SD I.Pohorski bataljon II in tretje Blaž MAURIČ iz SD Elektro Maribor. Tekmovalci SD Elektro Maribor so vkljižili prvo zmago in 10 točk. Ekipa SD I.Pohorski bataljon II je osvojila drugo mesto in tretje mesto ekipa SD Kidričevo.

 

 

Attachments:
Download this file (20181016_standard-1.pdf)1.turnir II.DL zračna puška[16.10.2018 Ruše]527 kB

16.10.2018 Ruše, zračna puška

Rušani že v prvem krogu s prepričljivo zmago

Na prvi tekmi s standard puško so svoje sposobnosti pokazali strelci iz I. Pohorskega bataljona Ruše z osvojitvijo vseh treh prvih mest, vendar ekipni rezultati pred nedeljsko tekmo v I. A državni ligi niso najbolj vspodbudni za naskok na sam vrh. Navišji rezultat 412,0 kroga je dosegla Urška HRAŠOVEC, sledil ji je Benjamin JODL in s tretjim rezultatom Simon POTRČ. Ekipa I.Pohorskega bataljona I je bila uspešnejša od ekipe II istega društva, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor.

 

 

11.10.2018 Slovenska Bistrica, serijska puška člani, 

Na prvi tekmi s serijsko puško zaplet glede orožja

Na strelišču Impola v Sl.Bistrici se je zbralo 37 tekmovalcev in tekmovalk s serijsko zračno puško. Najvišji rezultat 370 krogov je dosegel Franc KURNIK iz SD Benediški vrh, sledi Peter GOLOB iz SD Svečina in Milan OSOVNIKAR iz SD Impol Sl.Bistrica. Ekipno so zmagali strelci SD Impol Sl.Bistrica z zadetimi 1093 krogi, sledi SD Svečina s 1089 krogi in SD Benediški vrh s 1072 krogi.

So pa sodniki po tekmi ugotovili, da je zmagovalec Franc Kurnik streljal s puško, katera naj ne bi ustrezala pravilom SZS, zato je uveden postopek preverjanja puške. V kolikor se bo ugotovilo, da orožje ne izpolnjuje predpisanih pogojev bo rezultat posameznika in ekipe na 1.turnirju diskvalificiran.

Več v rezultatih.

 

 

09.10.2018 Ruše, pionirji, ml.pionirji in cicibani

Pri najmlajših skromnejša udeležba

Na strelišču v Rušah se je pričela zimska sezona v streljanju z zračnim orožjem. Prvi so svoj nastop opravili najmlajši, udeležili pa so se ga tekmovalci iz šestih društev regije. Mlajši pionirji in cicibani so tako že pričeli lov za normami za nastop na DP, saj se le njim štejejo tudi tekmovanja regijskih lig. Med cicibani so prva tri mesta osvojili Rušani z zmago Jana VUTE, sledi Gašper IGLAR in na tretjem mestu Alen TJUKAJEV. Med mlajšimi pionirji sta bila na prvih dveh mestih tekmovalca SD I.Pohorski bataljon Ruše Gal POTRČ z zmago in Anže ŠULC z osvojenim drugim mestom. Tretje mesto je pripadlo Timoteju BERAS iz SD FLV Hotinja vas. Iz navedenega društva prihajajo tudi najboljše pionirke, zmagala je Katja ŽITNIK SLATINŠEK pred Izo VERTNIK in Tajo ROŽMAN. Jurij HROVAR iz SD Impol Slovenska Bistrica je bil najboljši med pionirji, sledi Žan HORVAT iz Juršincev, Kidričan Alex KAUČEVIČ pa je zasedel tretje mesto.

Več v prilogi.

 

KOLEDAR I.KROGA

09.10.2018 Pionirji, ml.pionirji in cicibani, SD I.Pohorski bataljon Ruše

11.10.2018 Serijska zračna puška člani, SD Impol Slovenska Bistrica

16.10.2018 Zračna puška in II.DL zračna puška, SD I.Pohorski bataljon Ruše

17.10.2018 II.DL Zračna pištola, SK Ptuj

24.10.2018 Serijska zračna puška veterani, SD Impol Slovenska Bistrica

06.11.2018 Zračna pištola člani in veterani, SK Ptuj

 

Attachments:
Download this file (20181009_pionirji1.pdf)1.turnir pionirji, ml.pionirji, cicibani[09.10.2018, Ruše]621 kB
Download this file (20181011_serijska1.pdf)1.turnir serijska puška člani[11.10.2018 Sl.Bistrica]543 kB
Download this file (20181016_standard1.pdf)1.turnir zračna puška[16.10.2018 Ruše]545 kB

Junij 2018

Regijsko prvenstvo v streljanju s pištolo 25m in MK orožje 50m

Na strelišču v Pragerskem in na strelišču SD Kidričevo smo v mesecu juniju izvedli regijsko prvenstvo v streljanju disciplin s pištolo na 25m in MK disciplin na 50m.

V kategoriji pionirjev s serijsko puško so se le ti pomerili v disciplini leže. Zmagal je Blaž BOGDAN pred Alexom KAUČEVIČEM in Tadejem KAMENŠEK, vsi iz SD Kidričevo. S pištolo 50m člani je zmagal Ludvik PŠAJD pred Miroslavom MOLEHOM in Davidom KEKEC, vsi SD Juršinci. Ekipno so zmagali SD Juršinci pred SD Kidričevo. V disciplini puška 60 leže je zmagala Andreja GOLOB iz SD FLV Hotinja vas, mladinci puška 60 leže Tilen VUK iz SD Kidričevo, v disciplini mladinci trojni položaj pa Ivo ZIMET CICMANOVIČ iz SD Kidričevo pred Patrikom JAKOPIČEK iz SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

S pištolo 25m disciplina standard je zmagal Milan STRAŽIŠAR iz SK Ptuj, pred Miroslavom MOLEHOM iz SD Juršinci in Petrom GOLOBOM iz SD Svečina. Ekipno so zmagali strelci iz SD Svečina. S pištolo središčni vžig je bil najuspešnejši Miroslav MOLEH iz SD Juršinci, sledita pa Peter GOLOB in Roman HLADE, oba iz SD Svečina.

Več v biltenu.

 

12.04.2018

Alenka Babič in Mirko Tenšek prvaka s serijsko zračno puško

 

Še zadnje dejanje letošnje zimske sezone v streljanju z zračnim orožjem se je odvijalo na strelišču v Kidričevem, kjer se je 29 tekmovalcev in 5 tekmovalk pomerilo s serijsko zračno puško v članski konkurenci za naslove regijskih prvakov. V kategoriji članic je prvo mesto osvojila Alenka BABIČ z rezultatom 359 krogov, drugo mesto z rezultatom 357 krogov Miriam VALENČAK (obe SD Elektro Maribor) in tretje mesto Slava LUGARIČ (SD Impol Slovenska Bistrica) z rezultatom 347 krogov. Tekmovalke ekipe SD Elektro Maribor (fotografija desno) so zadele 1043 krogov.

V konkurenci članov je naslov regijskega prvaka s serijsko zračno puško obranil Mirko TENŠEK z doseženim rezultatom 366 krogov. Na drugo mesto se je uvrstil Franci KURNIK (oba SD Velka) z rezultatom 363 krogov, s krogom manj pa je bronasto medaljo osvojil Peter GOLOB (SD Svečina). V ekipni konkurenci so po izenačenem rezultatu 1072 krogov, vendar z več notranjimi centri  zmagali člani SD Impol Slovenska Bistrica. Ekipa SD Trnovske vasi se je morala zadovoljiti s pokalom za drugo mesto, tretje mesto pa je osvojila ekipa SD Velka z rezultatom 1067 zadetih krogov.

 

04.04.2018

Jože MAJHENIČ in SD Svečina najboljši med veterani

 

Na strelišču v Kidričevem je bilo izvedeno regijsko prvenstvo za veterane s serijsko zračno puško. To je bil za marsikaterega še zadnji preizkus forme pred sobotnim državnim tekmovanjem veteranov, ki bo v Ljubljani.

Z najboljšim rezultatom 185 krogov je zmagal in regijski prvak med veterani postal Jože MAJHENIČ (SD Svečina), srebrno medaljo je osvojil Ivan KOPŠE (SD FLV Hotinja vas) z rezultatom 180 zadetih krogov, bronasto medaljo pa Peter GOLOB (SD Svečina) z rezultatom 178 krogov.

V ekipni konkurenci je premočno zmagala ekipa veteranov SD Svečina z rezultatom 529 krogov, na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor s 506 krogi in na tretje mesto SD Kidričevo s 504 doseženimi krogi.

 

V konkurenci veterank je zmagala Alenka BABIČ z rezultatom 174 krogov, sledi Minka VIDOVIČ s 172. doseženimi krogi in na tretjem mestu Brigita TRGLAVČNIK (vse SD Elektro Maribor) s doseženimi 171. krogi. Ekipno so veteranke SD Elektro Maribor zadele 516 krogov.

Fotografije na novi strani FB Strelstvo severne regije

 

 

27.03.2018

Med veterani s pištolo regijski prvak Mirko Moleh

Na strelišču v Rušah je bilo izvedeno regijsko prvenstvo za veterane in veteranke z zračno pištolo. Mirko MOLEH iz SD Juršinci je z rezultatom 182 krogov postal regijski prvak, drugo mesto je osvojil Peter GOLOB iz SD Svečina z rezultatom 176 krogov, z rezultatom 171 krogov ter boljšim izkupičkom notranjih centrov oz. zadnje serije pa je tretje mesto in bronasto medaljo osvojil Dušan KRAJNC iz SD Juršinci. V konkurenci veterank je nastopila Darinka MOJZER iz SK Ptuj.

V ekipni razvrstitvi so prvo mesto osvojili veterani SD Juršinci z rezultatom 522 krogov, drugo mesto so osvojili strelci iz SD Svečina z zadetimi 516 krogi in tretje mesto veterani iz SD Kidričevo z rezultatom 488 krogov (na fotografiji).

 

 

01.03. - 06.03.2018

V času med 01.03. in 06.03.2018 smo v Severni regiji izvajali regijska prvenstva v vseh kategorijah in disciplinah po Pravilniku o državnih prvenstvih. Tekmovanja so se izvajala na streliščih na Ptuju, v Kidričevem in v Rušah.

 

Zračna pištola

Najštevilčnejša udeležba je bila v članski kategoriji, kjer se je za naslov regijskega prvaka pomerilo 29 tekmovalcev in sedem ekip. V članski kategoriji je prvak postal Sašo STOJAK z rezultatom 575 krogov, drugo mesto je osvojil Zlatko KOSTANJEVEC (oba SK Ptuj) z rezultatom 563 krogov in tretje mesto Ludvik PŠAJD (SD Juršinci) z rezultatom 557 krogov. Ekipno je prvo mesto osvojila SK Ptuj, sledi SD Juršinci in SD Kidričevo (na fotografiji).

V konkurenci članic državna reprezentantka Majda RAUŠL (SK Ptuj) ni imela prave konkurence. Z rezultatom 560 krogov je zmagala pred klubsko kolegico Matejo PEŠAKOVIČ, na tretje mesto pa se je uvrstila Nina PAVLIN (SD Juršinci).

Med mladinci je regijski prvak postal Tadej ŠIREC, drugo mesto je osvojil Rok BEZJAK in tretje mesto Valentin LUŽEVIČ, vsi SK Ptuj.

V konkurenci kadetinj je zmagala Mihaela ŠATAN (SD Policist), druga je bila Julija LAJH in tretja Špela PERKO (obe SD Juršinci). V konkurenci mladink pa je nastopila Pia ŠILEC (SD Policist).

Na prva tri mesta v konkurenci kadetov so se zavihteli strelci SK Ptuj, z zmago Marsela KRAJNC, drugouvrščenim Gregorjem KOLARIČEM in tretjim Klemnom VIDOVIČEM.

 

Standard zračna puška

Le trinajst članov se je pomerilo s standard zračno puško, najuspešnejši pa so bili tako posamezno kot ekipno strelci SD I.pohorski bataljon Ruše. Zmagal je Benjamin JODL z rezultatom 618 krogov, na drugo mesto se je uvrstil Simon POTRČ in na tretje Jan TEMENT (vsi SD I.pohorski bataljon Ruše- na fotografiji desno). Na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor in na tretje SD FLV Hotinja vas.

Udeležba štirih članic s puško iz SD FLV Hotinja vas in ene iz SD I.pohorski bataljon ni ponudilo razburljivih rezultatov, saj je po pričakovanju zmagala Klavdija PUFIČ iz SD FLV, sledili pa sta ji klubski sotekmovalki Teja RAZBORŠEK in Sonja SREŠ.

Med mladinci s puško je regijskim prvak postal Mark BERDNIK (SD Impol Sl.Bistrica), drugo mesto je osvojil Ivo ZIMET CICMANOVIČ (SD Kidričevo) in tretje Patrik JAKOPIČEK (SD I.pohorski bataljon Ruše).

V konkurenci mladink je zmagala Urška HRAŠOVEC pred Klaro OSRAJNIK, obe SD I.Pohorski bataljon Ruše, iz istega društva pa prihajata tudi kadetinji, Nikita LENARČIČ, kot prvouvrščena in Zala JUNGER z osvojenim drugim mestom.

Kadet Jan PINTER iz SD Impol se je najbolje odrezal v tej konkurenci ter zmagal pred Nejcem KLEMEN in Jakobom SGERMOM oba iz SD I.pohorski bataljon Ruše.

 

 

Pionirji/ke, mlajši pionirji/ke in cicibani

 Jutranje ure in razmere na cestah zaradi močnega sneženja so dale nekaterim trenerjem misliti, da pa bo mogoče tekma v kategoriji najmlajših prestavljena, vendar v zadovoljstvo vseh se je popoldan celo pokazalo sonce in ceste kar hitro posušilo. Tako so trenerji in starši lahko svoje tekmovalce brezskrbno pripeljali na še zadnjo uradno tekmo v okviru regijskega prvenstva na strelišče SD I.Pohorski bataljon v Ruše. Skupaj je nastopilo 57 tekmovalcev iz osmih strelskih društev naše regije.

 

V konkurenci pionirjev je zmagal Nejc KLEMEN (SD 1.Pohorski bataljon Ruše) z rezultatom 167 krogov. Z istim rezultatom je srebrno medaljo osvojil društveni sotekmovalec Jakob SGERM, bronasto medaljo pa si je priboril Matija ROMIH RAJ (SD Elektro Maribor) z rezultatom 165 krogov (na fotografiji levo). Ekipa iz Ruš je dosegla 484 krogov.

Tri sodelujoče pionirke so že vedele, da bodo dobile medaljo, vendar kakšne barve bo od katere pa je vsaka morala pokazala s svojim znanjem. Zala JUNGER je z rezultatom 167 krogov bila boljša od klubske sotekmovalke tudi na državni ravni Špele PODLESNIK (obe SD I.Pohorski bataljon Ruše), bronasto medaljo pa je osvojila Vanesa KNUPLEŽ (SD FLV Hotinja vas).

Prav tako so se v konkurenci mlajših pionirk pomerile le tri tekmovalke SD FLV Hotinja vas, vendar je bila za prvo mesto odločilna boljša zadnja serija Ize VERTNIK, Katja ŽITNIK SLATINŠEK je osvojila srebrno medaljo in Taja ROŽMAN bronasto.

Enajst tekmovalcev pa se je pomerilo v starostni kategoriji mlajših pionirjev, vsi pa so bili na nek način uspešni, saj so izpolnili normo za nastop na državnem prvenstvu. Z rezultatom 174 krogov je regijski prvak postal Jurij HROVAT (SD Impol Sl.Bistrica), Alex KAUČEVIČ (SD Kidričevo) se je okitil s srebrno medaljo in Enej MARUŠIČ (SD Juršinci) z bronom. Ekipno so bili s prednostjo štirih krogov in rezultatom 504 kroge uspešnejši tekmovalci SD Juršinci pred ekipo SD Kidričevo.

V najmlajši kategoriji nastopajočih je zmagal ciciban Gal POTRČ (SD I.Pohorski bataljon Ruše) z rezultatom 182 krogov. Srebrno medaljo je osvojil Jakov MILIVOJEVIĆ (SD Svečina) in bronasto Anže ŠULC (SD I.Pohorski bataljon Ruše). Ekipa iz Ruš (nafotografiji desno) je z rezultatom 499 krogov tudi izpolnila kvalifikacijsko normo, medtem ko drugouvrščeni ekipi SD Juršinci to ni uspelo.

 

Več v biltenu

 

Attachments:
Download this file (20180304_RP_ZO_SevernaRegija-Bilten.pdf)Regijsko prvenstvo 2018 zračno orožje vse discipline[06.03.2018]1975 kB
Download this file (20180327_pistola_veterani.pdf)RP pištola veterani[27.03.2018]630 kB
Download this file (20180404_RP_veterani_puska.pdf)RP veterani puška[04.04.2018]411 kB
Download this file (20180412_RP_serijska_puska_clani.pdf)RP serijska zračna puška člani[12.04.2018]160 kB
Download this file (20180624_RP_SevernaRegija_25m_50m-Bilten.pdf)RP s pištolo 25m in MK orožje 50m[24.06.2018]1257 kB
Joomla templates by a4joomla