28.11.2017; Kidričevo, standard zračna puška

 

Na prvih šestih mestih tekmovalci iz SD I.Pohorski bataljon Ruše

S standard zračno puško v regiji dominirajo tekmovalci iz Ruš, saj ob kvantiteti dosegajo tudi kvaliteto. Skoraj polovico nastopajočih je tokrat na strelišče v Kidričevo prišlo iz Ruš, zasedli pa so tudi prvih šest mest. Najboljši rezultat 412,7 kroga je dosegel Benjamin JODL, sledita Urška HRAŠOVEC z 410,9 kroga in Simon POTRČ s 409,3 kroga. Tudi ekipno sta prvi dve mesti odšli v Ruše, tretje mesto pa si je pristreljala ekipa SD Elektro Maribor.

Rezultati v prilogi.

 

22.11.2017; Slovenska Bistrica, serijska puška veterani

 

Strelsko društvo Impol iz Slovenske Bistrice je bilo tako kot prvega, gostitelj tudi drugega turnirja s serijsko zračno puško za veterane. Tokrat je najvišji rezultat 184 krogov dosegel Milan OSOVNIKAR iz SD Impol, krog manj je zadela Miriam VALENČAK iz SD Elektro, 180 krogov pa je zadel Ivan KOPŠE iz SD FLV Hotinja vas.

Ekipno so z rezultatom 537 krogov zmagali domačini, SD Impol, na drugo mesto se je uvrstila ženska ekipa SD Elektro Maribor in na tretje SD Svečina.

V skupnem točkovanju po dveh turnirjih vodi Milan Osovnikar, pred Miriam Valenčak in Petrom Golobom. V ekipni razvrstitvi vodi SD Impol, sledi SD Svečina in SD Elektro ž.

 

21.11.2017; Ptuj, zračna pištola

Udeležba 56. -tih tekmovalcev v regijski ligi s pištolo je pokazala, da bo dejansko ta disciplina najbolj množična v naši regiji. Drugi turnir se je izvedel na Ptuju, udeležba s petnajstimi tekmovalci tega kluba pa je bila tudi najštevilčnejša.

 

Tekmovalci SK Ptuj dominirajo v regijski ligi

 

Tekmo so dobili tekmovalci SK Ptuj, kot najboljši trije posamezniki in sicer Sašo STOJAK z rezultatom 379 krogov ter  Majda RAUŠL  in Matija POTOČNIK z zadetimi 378 krogi. Seveda je ekipna zmaga s 1135 krogi pripadla SK Ptuj, kar je zelo lep rezultat, kajti v kolikor bi v soboto na I.A državni ligi ekipa v isti postavi dosegla tak rezultat bi premočno zmagali, vendar so zadeli samo 1120 krogov in se uvrstili na drugo mesto. Drugouvrščena ekipa SD Juršinci je zadela 1080 krogov, kar je pet krogov manj kot v 1.B državni ligi v soboto, tretjeuvrščena ekipa SD Kidričevo pa je zadela 1077 krogov, kar pa  je več kot je sicer v spremenjeni sestavi dosegla v soboto v 1.B državni ligi.

V skupni razvrstitvi posamezno vodi Majda Raušl  prednostjo dveh krogov pred Sašom Stojakom, na tretjem mestu je Ludvik Pšajd ml. Ekipo vodi SK Ptuj, pred SD Juršinci in SD Kidričevo.

 

Silvo Kostanjšek iz SD Svečina do prve zmage med veterani

 

V konkurenci veteranov je z dobrima serijama 90 in 93 krogov svojo prvo zmago med veterani slavil Silvo KOSTANJŠEK iz SD Svečina. Drugi rezultat 182 krogov je dosegel Miroslav MOLEH iz SD Juršinci, tretjega pa Horst KRASSER iz DŠR Kungota in Peter GOLOB iz SD Svečina.

 

V ekipnem tekmovanju pa se je bil boj med ekipama iz občine Kungota. Na koncu so za tri kroge bili boljši veterani iz DŠR Kungota (na fotografiji), pred SD Svečina, tretje mesto pa je pripadlo ekipi veteranov iz Juršincev.

 

V skupni razvrstitvi s prednostjo sedmih krogov vodi Miroslav Moleh, na drugem mestu je Ernst Pompe in  na tretjem Matevž Mohorko. V ekipni razvrstitvi vodi DŠR Kungota, pred SD Kidričevo in SD Svečina.

 

16.11.2017; Slovenska Bistrica, serijska zračna puška

 

V drugem krogu regijske lige s serijsko zračno puško je odličen rezultat uspel strelki SD Elektro Maribor Miriam VALENČAK, saj je zmagala z rezultatom 368 krogov, kar je tudi njen najboljši rezultat regijske lige. Milan OSOVNIKAR iz ekipe SD Impol I je dosegel rezultat 360 krogov, dva kroga manj pa so dosegli Peter GOLOB (Svečina), Ivan KOPŠE (Hotinja vas) in Slava LUGARIČ (Impol II). Od desetih sodelujočih ekip je najboljši rezultat 1065 krogov dosegla ekipa SD Impol I, pred SD FLV Hotinja vas in ekipo SD Impol II.

Po drugem turnirju že lahko malo pogledamo statistiko glede napredka (nazadovanja) v enem mesecu. Občutno višji rezultat sta dosegla Igor Rajšp za 41 krogov in Janko Ranca za 32 krogov, precej pod rezultatom prvega kroga pa Marjan Cartl za 17 krogov, Trglavčnikova in Škof pa za 14 krogov.

Za nemoteno tekmovanje je poskrbela ekipa sodnikov in članov SD Impol Slovenska Bistrica (na fotografiji).

 

 

14.11.2017; Slovenska Bistrica; pionirji, ml.pionirji in cicibani

 

Drugi krog regionalne lige so pričele najmlajše kategorije, katere v tej sezoni številčno še nekako niso na realni ravni, kajti pretekla leta je bila ta kategorija bolj zastopana. Na strelišču v Slovenski Bistrici se je tako pomerilo vsega skupaj le 22 tekmovalk in tekmovalcev.

Med pionirji je drugo letošnjo zmago zabeležil Jaka SGERM iz SD I.pohorski bataljon Ruše, sledita Urban KOREN in Gašper JESENEK iz SD Impol Slovenska Bistrica. Tudi med pionirkami ima drugo zmago v tej sezoni Zala Junger iz Ruš, sledita Urša TUŠEK in Iza VERTNIK, obe iz SD FLV Hotinja vas. Ekipno je zmagala SD I.pohorski bataljon Ruše.

Med mlajšimi pionirji/pionirkami je bil najboljši Žan PLOHL, pred Žanom HORVATOM, oba SD Juršinci, tretji rezultat pa je dosegel Nejc VRŠIČ iz SD Trap Vitomarci. Med najmlajšimi pa vsi trije prvouvrščeni prihajajo iz SD I.pohorski bataljon Ruše, s prvouvrščenim Galom POTRČEM, Anžetom ŠULCEM na drugem mestu in Alenom TJUKAJEV na tretjem. Ekipno so bili najboljši iz SD Juršinci, sledijo iz SD I.pohorski bataljo Ruše in SD Trap Vitomarci.

Priponke:
Prenesi to datoteko (20171114_pionirji2.pdf)2.turnir pionirji, ml.pionirji, cicibani[14.11.2017, Slovenska Bistrica]519 kB
Prenesi to datoteko (20171116_serijska2.pdf)2.turnir serijska zračna puška[16.11.2017, Slovenska Bistrica]536 kB
Prenesi to datoteko (20171121_pistola_2.pdf)2.turnir pištola[21.11.2017, Ptuj]616 kB
Prenesi to datoteko (20171121_pistola_veterani2.pdf)2.turnir pištola veterani[21.11.2017, Ptuj]359 kB
Prenesi to datoteko (20171122_serijska_veterani2.pdf)2.turnir veterani serijska zračna puška[22.11.2017, Slovenska Bistrica]370 kB
Prenesi to datoteko (20171128_standard_2.pdf)2.turnir standard zračna puška[28.11.2017, Kidričevo]119 kB
Joomla templates by a4joomla