13.03.2018

Najbolj uspešno društvo SD I.Pohorski bataljon Ruše

Po zaključku regijskih lig v streljanju z zračnim orožjem sezone 2017-2018 in seštevku vseh doseženih točk na petih turnirjih v sedmih disciplinah je največ točk osvojilo Strelsko društvo I.Pohorski bataljon Ruše. S šestimi točkami manj se je na drugo mesto uvrstilo društvo IMPOL iz Slovenske Bistrice in na tretje mesto SD Kidričevo. Štirinajst društev je v ligi imelo svoje ekipe in se potegovalo za skupne točke.

 

Reprezentant Sašo Stojak med člani najboljši s pištolo

Po petih turnirjih je največ, 1524 krogov zbral Sašo STOJAK iz SK Ptuj in tako osvojil skupno medaljo za prvo mesto. Srebrno medaljo si je z zbranimi 1513 krogi prislužila Majda RAUŠL, prav tako tekmovalka SK Ptuj, bronasto medaljo pa si je nadel Ludvik PŠAJD SD Juršinci z 1495 doseženimi krogi.

 

Tudi v ekipnem delu so bili najuspešnejši strelci SK Ptuj, sledijo SD Juršinci in na tretjem mestu SD Kidričevo.

 

Na zadnjem turnirju je slavil končni zmagovalec Sašo STOJAK 384 krogov, sledila je Majda RAUŠL 380 krogov, tretji rezultat 375 krogov pa je dosegel Tadej ŠIREC, vsi SK Ptuj. Ekipne uvrstitve najboljših so bile identične končnim dosežkom.

 

Peter Golob s tretjo končno zmago v ligi

 

Po osvojenem prvem mestu s serijsko zračno puško med člani in serijsko zračno puško med veterani, je Peter GOLOB (SD Svečina) zmagal tudi v popolnoma nasprotni disciplini od prvih dveh, tokrat z zračno pištolo. Pred drugouvrščenim Mirkom MOLEHOM (SD Juršinci), ki je zbral 726 točk je bil boljši za štiri točke, na tretjem mestu pa je le ža točko za drugim zaostajal Matevž MOHORKO (SD Kidričevo) in se tako okitil z bronasto medaljo. V ekipni razvrstitvi so bili najboljši veterani DŠR Kungota z zbranimi 2637 točkami, povsem enak zbir točk 2583 pa sta zbrali ekipi SD Svečina in SD Juršinci. Ob boljšem rezultatu na zadnjem turnirju je drugo mesto osvojila SD Svečina.

Na petem turnirju je Peter GOLOB (SD Svečina) zadel 183 krogov, Ernst POMPE (DŠR Kungota) 180 krogov, Mirko MOLEH (SD Juršinci) in Matevž MOHORKO (SD Kidričevo) pa sta zadela 178 krogov. Zmagala je ekipa DŠR Kungota, pred SD Svečina in SD Juršinci.

 

 

28.02.2018 Kidričevo, veterani zračna puška

Veteranke ekipe SD Elektro Maribor zmagovalke lige

 

Na zračnem strelišču v Kidričevem je tekmovanje in čakanje na končne rezultate minilo zelo hitro, saj se je druženje veteranov v prijetnem vzdušju in obujanju spominov hitro bližalo razglasitvi. Po vnosu rezultatov zadnjega kroga lige in seštevku ekipnih rezultatatov je na strelišču nastalo veselje veterank SD Elektro Maribor, katere so se po zadnjem turnirju povzpele na skupno prvo mesto z doseženim rezultatom 2602 kroga. Ekipno je drugo mesto osvojila SD Svečina z rezultatom 2588 krogov in tretje mesto ekipa SD Impol Slovenska Bistrica z rezultatom 2569 krogov. Med posamezniki je prepričljivo zmago z rezultatom 725 točk osvojil Peter GOLOB (SD Svečina), drugo mesto z rezultatom 718 točk Milan OSOVNIKAR (SD Impol) in tretje mesto Ivan KOPŠE (SD FLV Hotinja vas) z rezultatom 717 točk. Še dve točki manj pa sta osvojila Jože MAJHENIČ (SD Svečina) in Miriam VALENČAK (SD Elektro).

 Na zadnjem turnirju je bil med posamezniki najuspešnejši Peter GOLOB (SD Svečina) s 187 doseženimi krogi, Alenka BABIČ (SD Elektro) in Jože MAJHENIČ (SD Svečina) pa sta zadela 179 krogov. Veteranska ekipa žensk SD Elektro Maribor je zmagovalka 5.turnirja z rezultatom 530 krogov, sledi ekipa SD Svečina z rezultatom 524 krogov in SD Kidričevo z rezultatom 504 zadetimi krogi.

 

20.02.2018 Kidričevo, pionirji/ke; ml.pionirji/ke, cicibani/ke

Med mlajšimi največ uspeha za SD I.Pohorski bataljon Ruše

Tudi za najmlajše se je po šestem turnirju končala regijska liga, odstreljana na strelišču v Kidričevem. Že dolgo ni bilo na strelišču tako živahno, saj je večina tekmovalcev, njihovih trenerjev, kakor tudi spremljevalcev čakalo, da so zadnji tekmovalci končali in so bili razglašeni končni rezultati.

Na zadnjem turnirju so bili po kategorijah najuspešnejši med pionirji Nejc KLEMEN, Jaka SGERM (oba SD 1.Pohorski bataljon Ruše) in Urban KOREN (SD Impol), med pionirkami pa Zala JUNGER (SD 1.Pohorski bataljon Ruše), Urša TUŠEK in Iza VERTNIK (obe SD FLV Hotinja vas). Ekipno so zmagali pionirji/ke SD I.Pohorski bataljon Ruše pred SD FLV Hotinja vas.

Med mlajšimi pionirji/kami je bil najuspešnejši Nejc VRŠIČ iz SD Trap Vitomarci, v kategoriji cicibanov/cicibank pa Gal POTRČ iz SD I.Pohorski bataljon Ruše. Mladi strelci SD Kidričevo so bili v tej starostni skupini ekipno najuspešnejši, sledijo pa iz SD Juršinci in SD I.Pohorski bataljon Ruše.

Po seštevku vseh točk, doseženih na tekmovanju v ligi so bili podeljeni pokali in medalje najuspešnejšim tekmovalcem. V kategoriji pionirk je z rezultatom 832 točk zmagala Zala JUNGER (SD I.Pohorski bataljon Ruše), 746 jih je na drugem mestu dosegla Urša TUŠEK in na tretjem mestu Iza VERTIK (obe SD FLV Hotinja vas) 769 točk (foto desno). Med pionirji je z doseženimi 871 točkami zmagovalec Nejc KLEMEN pred Jakom SGERM (oba SD I.Pohorski bataljon Ruše) s 860 doseženimi točkami. Tretje mesto je osvojil Gašper JESENEK (SD Impol Sl.Bistrica) s 769 točkami. Ekipa SD I.Pohorski bataljon je z rezultatom 3036 dobila pokal za prvo mesto, SD FLV pa sledi na drugem mestu z rezultatom 2562 krogov.

 

Žan HORVAT (SD Juršinci) je z rezultatom 889 točk zmagal v konkurenci ml.pionirjev/pionirk. Na drugem mestu mu sledi Nejc VRŠIČ (SD Trap Vitomarci) z rezultatom 878 točk in na tretjem Žan PLOHL (SD Juršinci) z zadetimi 869 točkami. V konkurenci tekmovalk in tekmovalcev letnik 2007 in mlajši je svojo premoč in zmago z doseženimi 898 točkami dokazal Gal POTRČ, sledi mu Anže ŠULC (oba SD I.pohorski bataljon Ruše) s 857 zadetimi točkami in na tretjem mestu Gašper HANŽEL (SD Trap Vitomarci) s 744 točkami. V ekipni konkurenci obeh starostnih skupin  so bili najuspešnejši tekmovalci iz SD Juršinci s 3120 točkami, sledijo iz SD Trap Vitomarci s 2714 točkami in na tretjem mestu iz SD I.Pohorski bataljon Ruše s 2559 točkami (foto zgoraj levo).

 

15.02.2018 Kidričevo, serijska zračna puška

S serijsko zračno puško zmagovalec lige Peter GOLOB in ekipa SD Impol Slovenska Bistrica

Na strelišču v Kidričevem je bil zadnji turnir regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško za člane in članice. Na 5.turnirju je z rezultatom 365 krogov zmagal Peter GOLOB (SD Svečina), sledili pa so Leopold ŽIGART (SD Impol) s 361 zadetimi krogi in Ivan KOPŠE (SD FLV) s 358 krogi. Ekipno je tudi tokrat zmagalo SD Impol Slovenska Bistrica z rezultatom 1063 krogov. Ekipa SD FLV  je zadela 1049 krogov in ženska ekipa SD Elektro 1046 krogov.

 

Za skupno uvrstitev v ligi sezone 2017-2018 so bile podeljene medalje in pokali. S skupaj doseženii 1450 krogi je med posamezniki postal zmagovalec Peter GOLOB (SD Svečina), drugo mesto je osvojila Miriam VALENČAK (SD Elektro) s 1439 krogi in tretje mesto Leopold ŽIGART s 1438 krogi. Na četrtem in petem mestu pa sta s 1436 krogi Ivan KOPŠE (SD FLV in Boštjan VIDMAR (SD Impol). Ekipno je premočno zmagalo SD IMPOL Slovenska Bistrica s skupnimi 5329 doseženimi krogi, drugo mesto je osvojila ekipa SD FLV Hotinja vas s 5204 krogi in tretje mesto ženska ekipa SD Elektro Maribor s 5190 krogi.

 

06.02.2018 Kidričevo, standard zračna puška

Znani prvi končni zmagovalci lige, ekipno SD I.Pohorski bataljon Ruše I in posamezno Benjamin JODL

V Kidričevem je bil zadnji turnir s standard puško v regijski ligi, katerega je prepričljivo, tako kot vse prejšnje dobil Benjamin JODL iz SD I.Pohorski bataljon Ruše. Iz istega društva prihajata tudi drugouvrščeni Simon POTRČ in Nikita LENARČIČ. Ekipa iz Ruš I je zmagala s 1222,6 krogi, kar je dober rezultat ekipe, ki bo v isti postavi že v soboto v državni ligi poskušala pridobiti kakšno točko več in se pomakniti proti vodilni trojici. Ekipno so drugo mesto osvojili strelci SD Elektro Maribor, tretje pa III. ekipa iz Ruš.

V skupni razvrstitvi so kar na prvih petih mestih tekmovalci iz SD I.Pohorski bataljon Ruše, zmagovalec pa je postal Benjamin JODL. Drugo mesto je osvojila danes odsotna Urška HRAŠOVEC in tretje Simon POTRČ. Tudi v skupni razvrstitvi ekip gre prvo mesto SD I.Pohorski bataljon Ruše I, drugo SD Elektro Maribor, tretje pa ekipi II. iz Ruš.

 

01.02.2018 Maribor; pionirji/ke; ml.pionirji/ke; cicibani/ke

Na strelišču SD Elektro Maribor je bil izveden peti turnir regijskih lig za najmlajše kategorije. V tem krogu lige se že izoblikujejo najverjetnejši zmagovalci lig. Ker pa je pred tekmovalci še en turnir, odšteje pa se najslabši rezultat je še dosti odprtega. Med pionirji je zmagal Nejc KLEMEN pred Jakom SGERMOM, oba SD I.Pohorski bataljon Ruše in povratnikom v ligi Matijem ROMIHOM RAJEM iz SD Elektro Maribor.  Zala JUNGER iz SD I.Pohorski bataljon Ruše je bila uspešnejša od društvene kolegice Špele PODLESNIK, tretji rezultat pa je dosegla Vanesa KNUPLEŽ iz SD FLV Hotinja vas. Ekipna zmaga je šla v Ruše.

V kategoriji mlajših pionirjev/pionirk je bil najuspešnejši Žan HORVAT iz Juršincev, krog manj pa sta zadela Blaž BOGDAN iz Kidričevega in Žan PLOHL iz Juršincev. Med cicibani pa ponovno prevladujejo Rušani, zmagal je Gal POTRČ, sledita Anže ŠULC in Gašper IGLAR. Ekipni zmagovalci obeh starostnih skupin so ml.pionirji iz Juršincev, sledi ekipa cicibanov iz Ruš, na tretjem mestu pa ekipa SD Kidričevo.

V skupni razvrstitvi pred zadnjim turnirjem je med cicibani v vodstvu Gal POTRČ, med ml.pionirji Žan HORVAT in pionirkami Zala JUNGER. Med pionirji je v vodstvu SGERM Jaka, vendar bo odločala zadnja tekma in uvrstitev Nejca KLEMEN. V ekipni razvrstitvi ml. pionirjev imajo SD Juršinci že 359 krogov prednosti pred SD Trap Vitomarci, med pionirji pa so v vodstvu iz SD I.pohorski bataljon Ruše.

Priponke:
Prenesi to datoteko (201180228_veteranipuska_5.pdf)5.turnir serijska zračna puška veterani[28.02.18 Kidričevo]582 kB
Prenesi to datoteko (20180202_pionirji5.pdf)5.turnir pionirji, ml.pionirji, cicibani[02.02.18, Maribor]561 kB
Prenesi to datoteko (20180206_standard5.pdf)5.turnir standard zračna puška[06.02.2018, Kidričevo]222 kB
Prenesi to datoteko (20180215_serijska5.pdf)5.turnir serijska zračna puška[15.02.2018, Kidričevo]900 kB
Prenesi to datoteko (20180220_pionirji6.pdf)6.turnir pionirji, ml.pionirji, cicibani[20.02.2018, Kidričevo]816 kB
Prenesi to datoteko (20180313_pistola5.pdf)5.turnir zračna pištola[13.03.2018, Ptuj]784 kB
Prenesi to datoteko (20180313_veterani_pistola5.pdf)5.turnir veterani zračna pištola[13.03.2018, Ptuj]588 kB
Joomla templates by a4joomla