Junij 2018

Regijsko prvenstvo v streljanju s pištolo 25m in MK orožje 50m

Na strelišču v Pragerskem in na strelišču SD Kidričevo smo v mesecu juniju izvedli regijsko prvenstvo v streljanju disciplin s pištolo na 25m in MK disciplin na 50m.

V kategoriji pionirjev s serijsko puško so se le ti pomerili v disciplini leže. Zmagal je Blaž BOGDAN pred Alexom KAUČEVIČEM in Tadejem KAMENŠEK, vsi iz SD Kidričevo. S pištolo 50m člani je zmagal Ludvik PŠAJD pred Miroslavom MOLEHOM in Davidom KEKEC, vsi SD Juršinci. Ekipno so zmagali SD Juršinci pred SD Kidričevo. V disciplini puška 60 leže je zmagala Andreja GOLOB iz SD FLV Hotinja vas, mladinci puška 60 leže Tilen VUK iz SD Kidričevo, v disciplini mladinci trojni položaj pa Ivo ZIMET CICMANOVIČ iz SD Kidričevo pred Patrikom JAKOPIČEK iz SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

S pištolo 25m disciplina standard je zmagal Milan STRAŽIŠAR iz SK Ptuj, pred Miroslavom MOLEHOM iz SD Juršinci in Petrom GOLOBOM iz SD Svečina. Ekipno so zmagali strelci iz SD Svečina. S pištolo središčni vžig je bil najuspešnejši Miroslav MOLEH iz SD Juršinci, sledita pa Peter GOLOB in Roman HLADE, oba iz SD Svečina.

Več v biltenu.

 

12.04.2018

Alenka Babič in Mirko Tenšek prvaka s serijsko zračno puško

 

Še zadnje dejanje letošnje zimske sezone v streljanju z zračnim orožjem se je odvijalo na strelišču v Kidričevem, kjer se je 29 tekmovalcev in 5 tekmovalk pomerilo s serijsko zračno puško v članski konkurenci za naslove regijskih prvakov. V kategoriji članic je prvo mesto osvojila Alenka BABIČ z rezultatom 359 krogov, drugo mesto z rezultatom 357 krogov Miriam VALENČAK (obe SD Elektro Maribor) in tretje mesto Slava LUGARIČ (SD Impol Slovenska Bistrica) z rezultatom 347 krogov. Tekmovalke ekipe SD Elektro Maribor (fotografija desno) so zadele 1043 krogov.

V konkurenci članov je naslov regijskega prvaka s serijsko zračno puško obranil Mirko TENŠEK z doseženim rezultatom 366 krogov. Na drugo mesto se je uvrstil Franci KURNIK (oba SD Velka) z rezultatom 363 krogov, s krogom manj pa je bronasto medaljo osvojil Peter GOLOB (SD Svečina). V ekipni konkurenci so po izenačenem rezultatu 1072 krogov, vendar z več notranjimi centri  zmagali člani SD Impol Slovenska Bistrica. Ekipa SD Trnovske vasi se je morala zadovoljiti s pokalom za drugo mesto, tretje mesto pa je osvojila ekipa SD Velka z rezultatom 1067 zadetih krogov.

 

04.04.2018

Jože MAJHENIČ in SD Svečina najboljši med veterani

 

Na strelišču v Kidričevem je bilo izvedeno regijsko prvenstvo za veterane s serijsko zračno puško. To je bil za marsikaterega še zadnji preizkus forme pred sobotnim državnim tekmovanjem veteranov, ki bo v Ljubljani.

Z najboljšim rezultatom 185 krogov je zmagal in regijski prvak med veterani postal Jože MAJHENIČ (SD Svečina), srebrno medaljo je osvojil Ivan KOPŠE (SD FLV Hotinja vas) z rezultatom 180 zadetih krogov, bronasto medaljo pa Peter GOLOB (SD Svečina) z rezultatom 178 krogov.

V ekipni konkurenci je premočno zmagala ekipa veteranov SD Svečina z rezultatom 529 krogov, na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor s 506 krogi in na tretje mesto SD Kidričevo s 504 doseženimi krogi.

 

V konkurenci veterank je zmagala Alenka BABIČ z rezultatom 174 krogov, sledi Minka VIDOVIČ s 172. doseženimi krogi in na tretjem mestu Brigita TRGLAVČNIK (vse SD Elektro Maribor) s doseženimi 171. krogi. Ekipno so veteranke SD Elektro Maribor zadele 516 krogov.

Fotografije na novi strani FB Strelstvo severne regije

 

 

27.03.2018

Med veterani s pištolo regijski prvak Mirko Moleh

Na strelišču v Rušah je bilo izvedeno regijsko prvenstvo za veterane in veteranke z zračno pištolo. Mirko MOLEH iz SD Juršinci je z rezultatom 182 krogov postal regijski prvak, drugo mesto je osvojil Peter GOLOB iz SD Svečina z rezultatom 176 krogov, z rezultatom 171 krogov ter boljšim izkupičkom notranjih centrov oz. zadnje serije pa je tretje mesto in bronasto medaljo osvojil Dušan KRAJNC iz SD Juršinci. V konkurenci veterank je nastopila Darinka MOJZER iz SK Ptuj.

V ekipni razvrstitvi so prvo mesto osvojili veterani SD Juršinci z rezultatom 522 krogov, drugo mesto so osvojili strelci iz SD Svečina z zadetimi 516 krogi in tretje mesto veterani iz SD Kidričevo z rezultatom 488 krogov (na fotografiji).

 

 

01.03. - 06.03.2018

V času med 01.03. in 06.03.2018 smo v Severni regiji izvajali regijska prvenstva v vseh kategorijah in disciplinah po Pravilniku o državnih prvenstvih. Tekmovanja so se izvajala na streliščih na Ptuju, v Kidričevem in v Rušah.

 

Zračna pištola

Najštevilčnejša udeležba je bila v članski kategoriji, kjer se je za naslov regijskega prvaka pomerilo 29 tekmovalcev in sedem ekip. V članski kategoriji je prvak postal Sašo STOJAK z rezultatom 575 krogov, drugo mesto je osvojil Zlatko KOSTANJEVEC (oba SK Ptuj) z rezultatom 563 krogov in tretje mesto Ludvik PŠAJD (SD Juršinci) z rezultatom 557 krogov. Ekipno je prvo mesto osvojila SK Ptuj, sledi SD Juršinci in SD Kidričevo (na fotografiji).

V konkurenci članic državna reprezentantka Majda RAUŠL (SK Ptuj) ni imela prave konkurence. Z rezultatom 560 krogov je zmagala pred klubsko kolegico Matejo PEŠAKOVIČ, na tretje mesto pa se je uvrstila Nina PAVLIN (SD Juršinci).

Med mladinci je regijski prvak postal Tadej ŠIREC, drugo mesto je osvojil Rok BEZJAK in tretje mesto Valentin LUŽEVIČ, vsi SK Ptuj.

V konkurenci kadetinj je zmagala Mihaela ŠATAN (SD Policist), druga je bila Julija LAJH in tretja Špela PERKO (obe SD Juršinci). V konkurenci mladink pa je nastopila Pia ŠILEC (SD Policist).

Na prva tri mesta v konkurenci kadetov so se zavihteli strelci SK Ptuj, z zmago Marsela KRAJNC, drugouvrščenim Gregorjem KOLARIČEM in tretjim Klemnom VIDOVIČEM.

 

Standard zračna puška

Le trinajst članov se je pomerilo s standard zračno puško, najuspešnejši pa so bili tako posamezno kot ekipno strelci SD I.pohorski bataljon Ruše. Zmagal je Benjamin JODL z rezultatom 618 krogov, na drugo mesto se je uvrstil Simon POTRČ in na tretje Jan TEMENT (vsi SD I.pohorski bataljon Ruše- na fotografiji desno). Na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor in na tretje SD FLV Hotinja vas.

Udeležba štirih članic s puško iz SD FLV Hotinja vas in ene iz SD I.pohorski bataljon ni ponudilo razburljivih rezultatov, saj je po pričakovanju zmagala Klavdija PUFIČ iz SD FLV, sledili pa sta ji klubski sotekmovalki Teja RAZBORŠEK in Sonja SREŠ.

Med mladinci s puško je regijskim prvak postal Mark BERDNIK (SD Impol Sl.Bistrica), drugo mesto je osvojil Ivo ZIMET CICMANOVIČ (SD Kidričevo) in tretje Patrik JAKOPIČEK (SD I.pohorski bataljon Ruše).

V konkurenci mladink je zmagala Urška HRAŠOVEC pred Klaro OSRAJNIK, obe SD I.Pohorski bataljon Ruše, iz istega društva pa prihajata tudi kadetinji, Nikita LENARČIČ, kot prvouvrščena in Zala JUNGER z osvojenim drugim mestom.

Kadet Jan PINTER iz SD Impol se je najbolje odrezal v tej konkurenci ter zmagal pred Nejcem KLEMEN in Jakobom SGERMOM oba iz SD I.pohorski bataljon Ruše.

 

 

Pionirji/ke, mlajši pionirji/ke in cicibani

 Jutranje ure in razmere na cestah zaradi močnega sneženja so dale nekaterim trenerjem misliti, da pa bo mogoče tekma v kategoriji najmlajših prestavljena, vendar v zadovoljstvo vseh se je popoldan celo pokazalo sonce in ceste kar hitro posušilo. Tako so trenerji in starši lahko svoje tekmovalce brezskrbno pripeljali na še zadnjo uradno tekmo v okviru regijskega prvenstva na strelišče SD I.Pohorski bataljon v Ruše. Skupaj je nastopilo 57 tekmovalcev iz osmih strelskih društev naše regije.

 

V konkurenci pionirjev je zmagal Nejc KLEMEN (SD 1.Pohorski bataljon Ruše) z rezultatom 167 krogov. Z istim rezultatom je srebrno medaljo osvojil društveni sotekmovalec Jakob SGERM, bronasto medaljo pa si je priboril Matija ROMIH RAJ (SD Elektro Maribor) z rezultatom 165 krogov (na fotografiji levo). Ekipa iz Ruš je dosegla 484 krogov.

Tri sodelujoče pionirke so že vedele, da bodo dobile medaljo, vendar kakšne barve bo od katere pa je vsaka morala pokazala s svojim znanjem. Zala JUNGER je z rezultatom 167 krogov bila boljša od klubske sotekmovalke tudi na državni ravni Špele PODLESNIK (obe SD I.Pohorski bataljon Ruše), bronasto medaljo pa je osvojila Vanesa KNUPLEŽ (SD FLV Hotinja vas).

Prav tako so se v konkurenci mlajših pionirk pomerile le tri tekmovalke SD FLV Hotinja vas, vendar je bila za prvo mesto odločilna boljša zadnja serija Ize VERTNIK, Katja ŽITNIK SLATINŠEK je osvojila srebrno medaljo in Taja ROŽMAN bronasto.

Enajst tekmovalcev pa se je pomerilo v starostni kategoriji mlajših pionirjev, vsi pa so bili na nek način uspešni, saj so izpolnili normo za nastop na državnem prvenstvu. Z rezultatom 174 krogov je regijski prvak postal Jurij HROVAT (SD Impol Sl.Bistrica), Alex KAUČEVIČ (SD Kidričevo) se je okitil s srebrno medaljo in Enej MARUŠIČ (SD Juršinci) z bronom. Ekipno so bili s prednostjo štirih krogov in rezultatom 504 kroge uspešnejši tekmovalci SD Juršinci pred ekipo SD Kidričevo.

V najmlajši kategoriji nastopajočih je zmagal ciciban Gal POTRČ (SD I.Pohorski bataljon Ruše) z rezultatom 182 krogov. Srebrno medaljo je osvojil Jakov MILIVOJEVIĆ (SD Svečina) in bronasto Anže ŠULC (SD I.Pohorski bataljon Ruše). Ekipa iz Ruš (nafotografiji desno) je z rezultatom 499 krogov tudi izpolnila kvalifikacijsko normo, medtem ko drugouvrščeni ekipi SD Juršinci to ni uspelo.

 

Več v biltenu

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (20180304_RP_ZO_SevernaRegija-Bilten.pdf)Regijsko prvenstvo 2018 zračno orožje vse discipline[06.03.2018]1975 kB
Prenesi to datoteko (20180327_pistola_veterani.pdf)RP pištola veterani[27.03.2018]630 kB
Prenesi to datoteko (20180404_RP_veterani_puska.pdf)RP veterani puška[04.04.2018]411 kB
Prenesi to datoteko (20180412_RP_serijska_puska_clani.pdf)RP serijska zračna puška člani[12.04.2018]160 kB
Prenesi to datoteko (20180624_RP_SevernaRegija_25m_50m-Bilten.pdf)RP s pištolo 25m in MK orožje 50m[24.06.2018]1257 kB
Joomla templates by a4joomla