15.04.2020

Nedokončana tekmovanja regijskih lig sezone 2019-2020 so odpovedana, obveljajo rezultati zaključenih tekmovanj

 

Tako kot v SZS smo se tudi v regiji odločili, da se nedokončana tekmovanja regijskih lig odpovedo, rezultati izvedenih pa so dokončni in se na podlagi le teh opravi podelitev. Končni rezultati discipline zračna pištola člani in veterani, starejši dečki pištola, ml.dečki do starejših dečkov/deklic serijska zračna puška za katera niso bila izvedena vsa tekmovanja so tako odpovedana in se upošteva rezultat izvedenih štirih tekmovanj. Na kakšen način bo opravljena podelitev boste obveščeni. Prav tako se bomo še naknadno odločali ali se in kdaj, izvede regijsko prvenstvo s serijsko zračno puško za člane in veterane ter za veterane z zračno pištolo.

Bilten je objavljen v zavihku tekmovanja regije 2020.

 

Zračna pištola

Z zračno pištolo je po štirih krogih zmagovalec pri članih Andreas AUPRICH (DŠR), sledita Sašo STOJAK in Majda RAUŠL (oba PTU). Ekipni zmagovalci SK Ptuj.

V konkurenci veteranov je prav tako zmagovalec Andreas AUPRICH (DŠR), sledi Peter GOLOB (SVE) in Ernst POMPE (DŠR). Ekipni zmagovalci DŠR Kungota.

V konkurenci starejših dečkov z zračno pištolo je zmagovalec Valter DRAŠLER (JUR) sledita Lan BREZNIK in Žiga TOMASINO (oba PTU). Ekipni zmagovalci SK Ptuj.

 

Serijska zračna puška

Jurij HROVAT (ISB) je bil v konkurenci starejših dečkov uspešnejši od Alexa KAUČEVIČA in Blaža BOGDAN (oba KID), med starejšimi deklicami pa Vita JAKŠE (IPB) pred Izo VERTNIK in Katjo ŽITNIK SLATINŠEK (obe FLV). Ekipna zmaga gre v SD Kidričevo.

Med dečki/deklicami je bil najuspešnejši Gal POTRČ (IPB), sledita Timotej BERAS (FLV) in Nik KNEZ (ISB). Mlajša deklica Tara POTRČ je zmagovalka te starostne kategorije, sledita pa Imram HAMZIČ in Tai SENEKOVIČ (Vsi IPB). Ekipni zmagovalci so iz SD I.Pohorski bataljon Ruše I.

 

 

OBVESTILO - 11.03.2020

Ministrstvo za zdravje je iz razloga preprečitve širjenja nalezljive virusne okužbe že sprejelo več ukrepov, ti pa bi se lahko v naslednjih dneh še stopnjevali, zato v Severni regiji do nadaljnega ODPOVEDUJEMO regijska strelska tekmovanja. Ko se bo stanje umirilo in bo prepoved odpravljena vas bomo obvestili o nadomestnih terminih prestavljenih tekmovanj.
 
Za nedoločen čas so prestavljena naslednja tekmovanja:
- 5.turnir RL zračna pištola za člane in veterane dne 16.-17.03.2020 v Sl.Bistrici
- 6. turnir RL zračna pištola starejši dečki dne 19.03.2020 na Ptuju
- 5. turnir RL serijska zračna puška mladi dne 24.03.2020 v Kidričevem

 

 

05.03.2020

Dve končni ekipni zmagi in tri medalje v Svečino

Na strelišču v Slovenski Bistrici se je zaključil še zadnji turnir s serijsko zračno puško za člane in v posebni razvrstitvi tudi za veterane. V končni razvrstitvi je največ uspeha imela SD Svečina z dvema ekipnima zmagama ter med posamezniki z eno zmago ter dvema drugima mestoma. Impol Slovenska Bitrica si je priboril dve ekipni tretji mesti in dve posamezni medalji.

Na zadnjem turnirju v članski kategoriji je z rezultatom 368 krogov zmagal Rajmund CVETKO (SVE), 363 korogv je zadel Leopold Žigart in 362 krogov Boštjan VIDMAR (oba ISM). Ekipno so z 1075 krogi bili najuspešnejši tekmovalci SD Benediški vrh, dva kroga manj so zadeli tekmovalci SD Svečina, tretji rezultat so dosegli člani SD Impol Slov. Bistrica.

V skupni razvrstitvi je posamezna zmaga odšla v Benediški vrh z Francem Kurnikom. Srebrno medaljo je osvojil Rajmund Cvetko SD Svečina in bronasto Boštjan Vidmar SD Impol. Tekmovalci SD Svečina so s skoraj 40 krogi prednosti pred SD Benediški vrh osvojili ekipno zmago. Pokal za tretje mesto je dobila ekipa SD Impol Sl.Bistrica.

 

V konkurenci veteranov je zmaga zadnjega turnirja šla Rajmundu CVETKO (SVE) z zadetimi 189 krogi. Leopold ŽIGART (ISB) je zadel 184 krogov in Peter GOLOB (SVE) 181 krogov. Ekipna zmaga zadnjega turnirja je šla v Svečino, domačini iz SD Impol Sl.Bistrica so bili drugi in ženska ekipa SD Elektro Maribor tretje.

V skupni razvrstitvi je zmaga pripadla Rajmundu CVETKU (SVE) z doseženimi 737 krogi. Bolj tesen rezultat je bil za preostali medalji, saj je bil Peter GOLOB (SVE) z 726 krogi drugi, Leopold ŽIGART (ISB) z istim številom krogov in slabšim neupoštevanim rezultatom pa tretji. Tudi med veterani je ekipna zmaga šla SD Svečina, veterani SD FLV Hotinja vas so nastreljali za drugo mesto, SD Impol pa za tretje mesto.

 

06.02.2020 Juršinci

Ekipa starejših dečkov SK Ptuj s pištolo v skupnem vodstvu za 10 krogov

Peti turnir lige za starejše dečke s pištolo je bil v Juršincih. Ponovno je slavil Valter DRAŠLER (JUR) z rezultatom 174 krogov. Drugi rezultat 169 krogov je zadel Žiga TOMASINO (PTU) in tretji 167 krogov Lan BREZNIK (PTU). Obe ekipi sta tako pripravljeni za tekmovanje državne lige mladih naslednji vikend, tokrat pa so bili od Juršinčanov boljši Ptujčani za dva kroga prednosti.

V skupni razvrstitvi vodi Valter Drašler (JUR), pred Lanom Breznikom in Žigom Tomasino (oba PTU). 10 krogov prednosti pred zadnjim turnirjem ima ekipa SK Ptuj.

 

 

04.02.2020, Kidričevo

Benjamin Jodl zmagovalec lige z zračno puško

Peti in hkrati zadnji turnir regijske lige z zračno puško je bil v Kidričevem. Zmagal je Benjamin JODL pred Urško HRAŠOVEC in Simonom POTRČEM (Vsi SD I.Pohoirski bataljon Ruše). Tudi ekipna zmaga je šla prvi ekipi Ruš, sledi ekipa II iz Ruš in na tretjem mestu SD Kidričevo.

Zmagovalec lige je Benjamin JODL (1PB) 1650,4 kroga, sledi Simon POTRČ (1PB) 1635,5, le 1,8 kroga pa na tretjem mestu zaostaja Nuša ŠPINDLER (1PB). Ekipno je zmagala SD I.Pohorski bataljon Ruše I s 6112,9 krogi, sledi SD Impol Slovenska Bistrica s 5432,1 kroga. Le za 1,4 kroga prednosti pred SD Svečina pa je uspelo tretje mesto osvojili ekipi SD Elektro Maribor s 5407,2  krogi.

Podelitev medalj in pokalov bo na zadnjem turnirju II.DL puška.

 

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (20200204_standard_5.pdf)5.krog standard zračna puška[04.02.2020 Kidričevo]317 kB
Prenesi to datoteko (20200206_st.decki_pistola5.pdf)5.krog zračna pištola st.dečki[06.02.2020 Juršinci]302 kB
Prenesi to datoteko (20200305_serijska5.pdf)5.krog serijska zračna puška člani[05.12.2019 Sl.Bistrica]616 kB
Prenesi to datoteko (20200305_serijska_veterani5.pdf)5.krog serijska zračna puška veterani[05.03.2020 Sl.Bistrica]513 kB
Joomla templates by a4joomla