V organizaciji SD Svečina je bilo v Pragerskem izvedeno Odprto prvenstvo Severne regije v streljanju s puško in pištolo 50m. Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovalci iz ostalih regij, saj potrebujejo bodisi tekmovanja ali pa norme za nastop na državnem prvenstvu.

S pištolo 50m je nastopilo osem tekmovalcev, David Rožman in Matej Krajnčič (oba BRE) sta osvojila prvo in drugo mesto, tretje pa je pripadlo tekmovalcu naše regije Stanislavu Golcu (KID). Ekipno so nastopili strelci SD Kidričevo. Rezultati tekmovalcev pa so bili nizki, saj nobeden ni dosegel predpisane norme.

S puško 50m je zmagal Aleš Pernat (KID), sledita na drugem mestu Bogdan Slanšek (TRB) in tretjem Peter Golob (SVE). Tekmovalci SD Svečina so nastopili ekipno. Med mladinci s puško je normo dosegel Patrik Jakopiček (1PB). Vse tri tekmovalke s puško 50m leže do presegle predpisano normo, najuspešnejša pa je bila Urška Kuharič (KOR), katera je zmagala z najboljšim letošnjim rezultatom 616,1 krog. V formo prihaja tudi Urška Hrašovec (1PB) s svojim najboljšim letošnjim rezultatom 608,2 kroga. Tretji rezultat je dosegla Vesna Mele (TSO).

Starejše deklice iz Ruš so se v disciplini 30 strelov leže s serijsko MK puško pomerile med sabo, najuspešnejša je bila Vita Jakše, sledi Amra Patković in na tretjem mestu Maša Miglič. Starejši deček Mišo Hari (MSO) je presegel predpisano normo in tudi dosegel za sedem krogov boljši rezultat kot na lanskem državnem prvenstvu.

 

Joomla templates by a4joomla