V letu, ko v Svečini obeležujejo 90 let omembe strelskega športa, kar priča tudi letnica v njihovem znaku je SD Svečina v SC Gaj-Pragersko izvedlo že tradicionalno strelsko tekmovanje s serijsko malokalibrsko puško za "Pokal SD Svečina".  Ob udeležbi 36. tekmovalcev vseh starostnih kategorij so ob zaključku tekmovanja udeleženci poudarili, da bi takšnih tekmovanj s to vrsto orožja moralo biti več, vsekakor pa se vračajo tudi naslednje leto.

 

V odprti konkurenci je v disciplini 30 strelov leže zmaga s 270 krogi pripadla tekmovalcu SD Celje Antonu KALŠEK. Drugo mesto je osvojil Peter GOLOB ( SD Svečina) s 268 krogi in tretje Igor MAKARI (ŠSD Murska Sobota) s 265 krogi. Ekipa SD Celje II je zmagala s 789 zadetimi krogi pred ekipo SD Celje I z zadetimi 776 krogi. Ekipa ŠSD Murska Sobota I je z 774 krogi osvojila tretje mesto.

 

V konkurenci veteranov je zmagal Peter GOLOB (SVE) pred Cvetkom ŽGAJNERJEM in Venčeslavom FRECETOM (oba CEL). Med starejšimi dečki/deklicami je bil najuspešnejši Mišo HARI (MSO) pred rušankama Vito JAKŠE in Amro PATKOVIĆ.

 

Rezultati

 

Joomla templates by a4joomla