Dober, plemenit človek, ki je z nami živel,
nam ne more biti odvzet,
kajti v našem srcu je zapustil svetlo sled
svoje dobrote in plemenitosti.
(Thomas Carlyle)

 

 

Konec septembra nas je doletela vest, da je prenehalo biti srce plemenitega strelskega delavca, trenerja, organizatorja in člana Strelskega društva Elektro Maribor.

Walter Valenčak je bil od ustanovitve regij v letu 1996 dolgoletni član Koordinacijskega odbora severne regije, več let pa tudi član upravnega odbora Zveze strelskih društev Maribor. Aktivno se je zavzemal za napredek strelskega športa, predvsem pa je bil v Mariboru gonilna sila za delo z mladimi.  Kot organizator in trener v Strelskem društvu Elektro Maribor je vestno skrbel za razvoj društva in delo z mladimi, ter vrsto let svoj prosti popoldan dva krat tedensko namenil volonterskemu delu na društvenem strelišču. Za prizadevno društveno delovanje je dobil v letu 1999 Cizljevo plaketo, ter več priznanj in pohval Zveze strelskih društev Maribor in Strelske zveze Slovenije.

Zaradi bolezni se je v zadnjem obdobju umaknil iz društvenih aktivnosti in poskušal prebroditi zdravstvene težave, kar pa mu kljub močni volji do življenja ni uspelo.

Od njega so se v ožjem družinskem krogu poslovili 2.10.2020 na pobreškem pokopališču v Mariboru.

 

Na Walterja nam bo ostal lep spomin.

 

 

 

Joomla templates by a4joomla