27.05.2021 V.krog II.DL zračna pištola

SD Svečina Prvak II.DL Severovzhod z zračno pištolo

S petim krogom dvobojev se je končala II.DL Severovzhod za ekipe iz območja Severne in Severovzhodne regije. Kljub temu, da so kar štiri ekipe odpovedale sodelovanje v ligi je bila le ta dovolj kakovostna in vseskozi zanimiva, saj so se posamezniki med sabo dobro pomerili. V zadnjih treh krogih je bilo v članski kategoriji moč doseči tudi normo za nastop na državnem prvenstvu, kar je uspelo šestim tekmovalcem in eni ekipi. Prvak lige je ekipa SD Svečina z osvojenimi 24.točkami. Drugo mesto je osvojila ekipa SD Juršinci II z 19.točkami in tretje mesto SK Ptuj II z 14.točkami. Sledita še ekipi SD Tovarne Sladkorja Ormož z 9. in SD I.Pohorski bataljon Ruše z 4.točkami.

Med posamezniki je zmagovalec lige Bojan FRAS (SVE) z osvojenimi 110.točkami. Srebrno medaljo je z 108.točkami osvojil David KEKEC (JUR) in bronasto medaljo Marsel KRAJNC (PTU) z osvojenimi 102.točki.

V zadnjem krogu sta se pomerili ekipi TSO - JUR, zmaga je z rezultatom 1092:1026  pripadla gostom, v drugem dvoboju pa je bila tudi v gosteh uspešnejša ekipa Ptuja proti Rušanom z rezultatom 1067:997. SD Svečina je bila prosta.

Posamezno je najvišji rezultat 370 krogov dosegel Valter DRAŠLER (JUR), z istim rezultatom 366 krogov pa je drugo mesto osvojil Marsel KRAJNC (PTU) in tretje David KEKEC (JUR).

 

 

13.05.2021 IV.krog II.DL zračna pištola

David Kekec, zmagovalec četrtega kroga lige

Dvoboja z zračno pištolo sta bila na strelišču v Juršincih med SD Juršinci in SD Svečina ter na Ptuju med SK Ptuj in SD Tovarne Sladkorja Ormož. Prosti so bili SD I.Pohorski bataljon Ruše. Zmagi sta dosegli ekipi SD Svečina in SK Ptuj. Najvišji rezultat 1088 krogov je zadela ekipa SD Svečina, 1080 krogov SD Juršinci II, 1052 krogov SK Ptuj II in 1018 krogov SD Tovarne Sladkorja Ormož. Posamezno je bil najuspešnejši David KEKEC (JUR) s 375 krogi, sledi Bojan FRAS (SVE) s 371¸krogi in na tretjem mestu s 363 krogi Marsel KRAJNC (PTU).

V skupni razvrstitvi je ekipno s 24 točkami v vodstvu SD Svečina, katera je zadnji krog prosta, sledita SD Juršinci II s 13. točkami in SK Ptuj II s 9.točkami. Posamezno je v vodstvu Bojan FRAS (SVE) s 110 točkami, 91 točk ima na drugem mestu Silvo KOSTANJŠEK (SVE) in na tretjem mestu David KEKEC (JUR) s 84 točkami.

 

 

22.04.2021 III.krog II.DL zračna pištola

SD Svečina prevzela ekipno vodstvo

 V tretjem krogu državne lige sta se pomerili ekipi SD Svečina in SK Ptuj (na fotografiji) ter SD Tovarne Sladkorja Ormož in SD I.Pohorski bataljon Ruše. V obeh srečanjih so bili uspešnejši domačini in sicer SVE 1080 - PTU 1055; TSO 1018 - 1PB 962. JUR so bili prosti. Posamezno je v drugo zapored zmagal Bojan FRAS (SVE), tokrat z nekoliko nižjim rezultatom 370 krogov, Marsel KRAJNC (PTU) je z 365 krogi bil drugi, tretji rezultat in novih 24 točk pa je s 362 krogi osvojil Silvo KOSTANJŠEK (SVE).

V skupni razvrstitvi je SD Svečina s tremi nastopi prevzela vodstvo z 18.točkami, sledi SD Juršinci z 10. točkami in tekmo manj, in prav tako s tekmo manj na tretjem mestu SD Tovarne Sladkorja Ormož. Glede na to, da imajo po tri nastope so tudi posamezno v vodstvu tekmovalci SD Svečina in sicer Bojan FRAS s 84.točkami, Silvo KOSTANJŠEK s 70. točkami, 54 točk pa imata Oskar SENČIČ in David KEKEC (JUR).

 

 

21.04.2021 II.krog II.DL zračna pištola

Bojan FRAS do prve zmage v II.državni ligi sever

Prestavljen 2.krog zaradi popolnega zaprtja države je bil izveden pred terminom za tretji krog, srečala pa sta se para 1PB-SVE in PTU-JUR, TSO prosti. Na obeh srečanjih sta bila uspešna gosta, saj je  Svečina premagala ekipo iz Ruš z rezultatom 1073 / 952, ekipa Juršincev pa Ptujčane z 1067 / 1049. Posamezno je tudi v II.DL svojo prvo zmago z doseženimi 380 krogi zabeležil Bojan FRAS (SVE), drugo mesto je osvojil Marsel KRAJNC (PTU) s 370 krogi in tretje mesto David KEKEC (JUR) z 369 krogi. Po dveh krogih sta s 54 točkami v vodstvu Bojan Fras in David Kekec, tretje mesto pa drži Silvo Kostanjšek. Ekipno je v vodstvu SD Svečina.

 

25.03.2021 I.krog II.DL z zračno pištolo

Končno je napočil čas, da smo tudi z zračno pištolo pričeli s tekmovanji v II.državni ligi Severovzhod z ekipami dveh regij in sicer iz regije Severovzhod ekipa Tovarne sladkorja Ormož, ter Severne regije z ekipami SD Juršinci II, SK Ptuj II, SD 1.Pohorski bataljon Ruše II, in SD Svečina. Žal so tik pred pričetkom lige sodelovanje odpovedale ekipe ŠSD Murska Sobota, ŠD Črenšovci in SD Elektro Maribor, SD Impol Slovenska Bistrica pa ne izpolnjuje pogojev.

Po sistemu Bergerjeve lestvice so izžrebani pari dvobojev. V vsakem krogu tekmovanja bo ena ekipa prosta. Zmagovalna ekipa dvoboja dodatno dobi dve točki za zmago, posamezno pa se rezultati točkujejo po pravilniku glede na dosežen rezultat.

Ekipa SD Tovarne sladkorja Ormož (996 krogov) se je na prvi turnir morala odpraviti čisto na severno mejo h gostitelju SD Svečina (1059 krogov), kjer so morali priznati premoč domačinov. Drugi par pa so gostili Juršinčani (1059 krogov) ter bili prav tako uspešnejši od gostov SD 1.Pohorski bataljon Ruše (966 krogov). Ekipa SK Ptuj je bila prosta.

Posamezno je prvih trideset točk z rezultatom 367 krogov zabeležil David KEKEC (JUR). Drugo in tretje mesto sta osvojila tekmovalca SD Svečina Silvo KOSTANJŠEK s 358 krogi in Bojan FRAS s 356 krogi.

Joomla templates by a4joomla