16.06.2021

Zaključena je regijska dopisna liga z zračnim orožjem

Zadnji so svoje tekmovanje v regijski dopisni ligi s petim krogom končali najmlajši s serijsko zračno puško. Tudi tokrat so glede na številčno udeležbo največ uspeha dosegli tekmovalci SD I.Pohorski bataljon Ruše. V zadnjem krogu je med starejšimi deklicami nastopila samo Maša MIGLIČ (1PB). V konkurenci dečkov/deklic sta 180 krogov zadela Tara POTRČ in Alen TJUKAJEV, 175 krogov pa Klara KONEČNIK ( vsi 1PB). Med mladšimi dečki/deklicami je 175 krogov zadela Naja BEDRAČ (1PB), 165 krogov je zadel Luka ŠTIKS (SVE) in 141 krogov Tai SENEKOVIČ (1PB). Ekipno je bila najuspešnejša II.ekipa SD I.Pohorski bataljon Ruše pred SD Juršinci in I.ekipo iz Ruš.

V skupni razvrstitvi je pri starejših dečkih/deklicah zlato medaljo osvojila Maša MIGLIČ (1PB), srebrno Tai GOZNIK (FLV) in bronasto Timotej BERAS (FLV). Konkurenca dečkov/deklic je na vsa teri prva mesta pripeljala tekmovalce iz Ruš, najuspešnejša pa je bila Tara POTRČ, sledita Imram HAMZIĆ in Jan VUTE. Tudi med mlajšimi dečki/deklicami gre zmaga ženskemu spolu Naji BEDRAČ (1PB). Luka ŠTIKS (SVE) je osvojil srebrno medaljo in Agata GLAVAN ČANDER (FLV) bronasto. V ekipni razvrstitvi so bili najboljši mlajši dečki in deklice iz ekipe SD I.Pohorski bataljon II, sledijo iz ekipe SD Juršinci, tretja je ekipa I iz Ruš, četrto mesto pa so osvojili tekmovalci iz Franc Lešnik Vuk Hotinja vas.

 

10.06.2021

Valter Drašler zmagovalec lige kadeti pištola

Ligo so zaključili tudi kadeti s pištolo, največ uspeha pa je imel Valter DRAŠLER (JUR) z zmago na vseh štirih turnirjih, kar mu je prineslo tudi skupno zmago. Skupno drugo mesto je osvojil njegov društveni kolega Anej MARUŠIČ, z bronasto medaljo pa se bo okitil Lan BREZNIK (PTU). Ekipni zmagovalci lige so kadeti SD Juršinci, SK Ptuj pa so drugi.

V zadnjem krogu je zmagal Valter DRAŠLER (JUR) z rezultatom 359 krogov. Jan MIKLOŠIČ (PTU) je zadel 338 kroga in Anej MARUŠIČ (PTU) 337 kroga.

 

01.06.2021

Mlajši dečki, dečki in starejši dečki končali četrti krog, pred njimi še eno tekmovanje

Najmlajši so se s serijsko zračno puško pomerili v četrtem krogu tekmovanj. Ker nimajo drugih tekem so edina kategorija, katera ima pet krogov dopisne regijske lige. V kategoriji starejših dečkov/deklic je Maša MIGLIČ (1PB) zadela 169 krogov, Tai GOZNIK (FLV) pa 148. V tem vrstnem redu sta tudi v skupni razvrstitvi.

Izmed desetih sodelujočih dečkov in deklic iz treh društev so se na prva tri mesta uvrstili tekmovalci iz Ruš in sicer Tara POTRČ z rezultatom 184 krogov, Imram HAMZIČ z rezultatom 176 krogov in Alen TJUKAJER z 174 zadetimi krogi. Med mlajšimi dečki in deklicami je tudi tu najboljša deklica Naja BEDRAČ (1PB) z zadetimi 176 krogi. Tai SENEKOVIČ (1PB) je zadel 160 krogov in Luka ŠTIKS (SVE) 152 krogov. Kombinirana ekipa SD I.Pohorski bataljon II je bila z rezultatom 530 krogov uspešnejša od prve ekipe istega društva. Tretji rezultat je dosegla ekipa SD Juršinci.

V skupni razvrstitvi pred zanjim krogov je v vodstvu ekipa SD I.Pohorski bataljon Ruše II pred SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas in SD Juršinci. V kategoriji dečkov in deklic so na prvih štirih mestih tekmovalci iz Ruš, vodi pa Tara POTRČ. Sledijo Imram HAMZIČ, Jan VUTE in Klara KONEČNIK. Med najmlajšimi je v vodstvu Naja BEDRAČ (1PB) pred Lukom ŠTIKS (SVE) in Agato GLAVAN ČANDER (FLV).

 

25.05.2021

Z zračno puško zmagovalka lige Urška Hrašovec in ekipa SD I.Pohorski bataljon Ruše -I

S četrtim krogom se je končala tudi dopisna regijska liga z zračno puško. Po odbitku najslabšega rezultata je zmaga pripadla Urški HRAŠOVEC (1PB - I) z doseženimi 1240,6 krogi. Drugo mesto je z rezultatom 1229,7 kroga osvojil Simon POTRČ (1PB - II), 1,9 kroga manj pa je bilo dovolj za tretje mesto Nuše ŠPINDLER (1PB - I). Ukipno gre zmaga ženski ekipi SD I.Pohorski bataljon Ruše I, katera je skupno zbrala 12,1 kroga več od moške ekipe II istega društva. Tretje mesto je osvojila ekipa SD Kidričevo.

V zadnjem krogu so najboljše rezultate dosegli tekmovalci iz SD I.Pohorski bataljon Ruše. Zmagovalni rezultat gre Urški HRAŠOVEC z doseženimi 413,6 krogi, sledi Nuša ŠPINDLER s 412,9 krogi in s tretjim rezultatom 411,4 kroga Benjamin JODL. Ekipa I SD I.Pohorski bataljon je zadela 1228,4 kroge, ekipa II 1224,2 kroga in ekipa SD Kidričevo 1164,9 kroga.

 

20.05.2021

Jan BRMEŽ ČELIGO zmagovalec lige starejši dečki zračna pištola

S četrtim krogom se je končala tudi regijska liga za starejše dečke-deklice z zračno pištolo. Po zmagi v zadnjem krogu je tudi v skupni razvrstitvi najboljši Jan BRMEŽ ČELIGO s končnim rezultatom 633 krogov. Drugo mesto je osvojil Milan KVAS s 603 krogi in tretje Nino ŠOŠTARIČ z 581 krogi. Prvouvrščeni so tudi člani ekipe SD Juršinci.

V zadnjem krogu je Jan BRMEŽ ČELIGO zadel 164 krogov, Nino ŠOŠTARIČ 152 in David JURGEC 151. Ekipno SD Juršinci 460 krogov.

 

20.05.2021

Vita Jakše med starejšimi deklicami ponovno odlično

Četrti krog dopisne regijske lige z zračno puško za starejše dečke in deklice je bil ponovno uspešen za tekmovalko Vito JAKŠE (1PB) z zadetimi 190 krogi. Drugi rezultat 180 krogov je dosegel Gal POTRČ (1PB), iz istega društva pa prihaja tudi tekmovalka Amra PATKOVIĆ, katera je tokrat s krogom zaostanka osvojila tretje mesto. Ekipno so nastopili iz SD I.Pohorski bataljon Ruše in zadeli 549 krogov.

V skupni razvrstitvi so se najboljši iz SD I.Pohorski bataljon Ruše, zmagovalka je Vita JAKŠE z 744 krogi, drugo mesto je osvojila Amra PATKOVIĆ z 725 krogi in tretje mesto Gal POTRČ z 682 krogi.

 

18.05.2021

Urška Hrašovec z najboljšim rezultatom

V tretjem krogu lige je najvišji rezultat 414,1 kroga dosegla Urška HRAŠOVEC (1PB). Iz istega društva I.Pohorski bataljon Ruše prihajata tudi naslednja z najvišjim rezultatom Simon POTRČ in Zala JUNGER. Ekipno je zmagala "ženska" ekipa SD I.Pohorski bataljon I, pred SD I.Pohorski bataljon II in SD Kidričevo.

V skupni razvrstitvi je v vodstvu Simon POTRČ, sledita Nuša ŠPINDLER in Patrik JAKOPIČEK, vsi SD I.Pohorski bataljon Ruše.

Rezultati pri tretjem krogu.

 

11.05.2021

S serijsko puško najmlajši v tretjem krogu tekmovanj

V času, ko se odpirajo vsa tekmovanja in pred pričetkom dopisne državne lige za starejše dečke/ce so v regiji te kategorije že na dobri polovici tekmovanj. Med starejšimi deklicami-čki je zmagala Maša MIGLIČ (1PB) s 172 krogi in tudi vodi v skupni razvrstitvi. Med dečki/deklicami je največ zadela Tara POTRČ (1PB - 180 krogov), sledita Alen TJUKAJEV (1PB - 175 krogov) in Nino ŠOŠTARIČ (JUR - 171 krogov). V konkurenci ml.dečkov/deklic so prav tako uspešnejše deklice, saj je zmagala Naja BEDRAČ (1PB) z zadetimi 170 krogi. Luka ŠTIKS (SVE) je zadel 162 krogov in Faris PATKOVIĆ (1PB) 157 krogov. Ekipa SD I.Pohorski bataljon Ruše II je bila uspešnejša od ekipe I, sledi SD Juršinci in SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas na četrtem mestu.

 

Posamezna in ekipna skupna razvrstitev po treh krogih  je razvidno iz biltena, objavljenem pri tretjem krogu lige.

 

06.05.2021

S pištolo kadet Valter Drašler že z lepo prednostjo

Kadeti so s pištolo tretji krog lige so tekmovali na Ptuju in v Juršincih v domačem mehurčku. Ekipno so bili uspešnejši kadeti SD Juršinci z zadetimi 981 krogi. Tudi posamezno je lep rezultat 353 krogov ustrelil vodilni v ligi Valter DRAŠLER (JUR). Drugi rezultat je dosegel Lan BREZNIK (PTU) in tretjega Jan MIKLOŠIČ ( PTU).

Rezultati pri tretjem turnirju.

 

29.04.2021

Z izjemo najmlajših je regijska liga tik pred zaključkom

Z izvedenim krogom tekmovanj manj in z mesecem aprilom se tako kot preteklo leto regijske lige z zračnim orožjem sezona 2020-2021 zaključuje. Sezona, v kateri je kar nekaj društev odstopilo od sodelovanja (SD Impol, SD Elektro Maribor, SD Benediški vrh) je bilo posebno zaradi izvedbe t.i. dopisne lige, saj smo tekmovali v okviru mehurčka na društvenih streliščih. V članski konkurenci se izvede samo še disciplina zračna puška. Mlajše kategorije s serijsko zračno puško pa imajo zaradi pridobivanja pogojev nastopa v 1.državni ligi pet turnirjev. Še dober teden je do pričetka sezone disciplin na 25m in 50m, zato bodo nekateri tekmovalci pričeli s treningi tudi te discipline, vendar pa zračno orožje še vedno ostaja v rednem treningu zaradi predvidenega regijskega prvenstva v članski in mladinski konkurenci ter državnega prvenstva v mesecu juniju.

 

29.04.2021

Zračna pištola, Majda Raušl prepričljiva zmagovalka, za srebro in bron odločal krog razlike

Po štirih turnirjih je skupna zmagovalka Majda RAUŠL (PTU) z doseženimi 1499 krogi. 1491 krogov je zbral Sašo POROK (1PB) ter tako osvojil srebrno medaljo, s krogom manj in bronasto medaljo pa se bo zaradi malo slabšega rezultata na zadnjem turnirju moral zadovoljiti novinec v ligi Bojan FRAS (SVE). V ekipni razvrstitvi so premočni zmagovalci iz SK Ptuj z doseženimi 4441 krogi. Tekmovalci SD Juršinci so z 4386 krogi osvojili drugo mesto, doseženih 4351 krogov pa je bilo dovolj, da so le s krogom prednosti pred četrto uvrščeno ekipo tretje mesto osvojili tekmovalci SD Svečina.

Na zadnjem turnirju je največ 377 krogov zadela Majda RAUŠL (PTU), sledi s krogom manj Sašo POROK (1PB), 370 krogov pa sta zadela David KEKEC in Ludvik PŠAJD (oba JUR). Ekipno so tokrat bili boljši Juršinčani, vendar le z dvema krogoma boljšim rezultatom od skupnih zmagovalcev iz Ptuja. Tretji rezultat so dosegli tekmovalci iz Ruš.

 

V veteranski konkurenci s pištolo skupna zmaga za SD Kidričevo in Matevža Mohorko

189 doseženih krogov Ludvika PŠAJD (JUR) je bilo dovolj za najvišji rezultat četrtega turnirja, s tem pa tudi prevzem tretjega mesta v skupni razvrstitvi. Matevž MOHORKO (KID) je dosegel 188 krogov, tretji rezultat pa sta si s 180 krogi (seriji 90,90) delila Peter GOLOB (SVE) in Miroslav MOLEH (JUR). V ekipni razvrstitvi so Kidričani bili z rezultatom 543 krogov boljši od veteranov iz Juršincev z doseženimi 537 krogi in veterani iz Svečine z doseženimi 525 krogi.

V skupni razvrstitvi je bil s 743 krogi najboljši Matevž MOHORKO (KID), srebrno in bronasto medaljo pa sta osvojila veterana iz Juršincev, Miroslav MOLEH z doseženimi 735 krogi in Ludvik PŠAJD z doseženimi 729 krogi. V skupni razvrstitvi so zmagovalci veterani SD Kidričevo (2137 krogov), sledijo SD Juršinci (2129 krogov) in SD Svečina (2122 krogov).

 

29.04.2021

Peter Golob s serijsko zračno puško prepričljivo do skupne zmage

Po doseženem najboljšem rezultatu zadnjega kroga je tudi v skupni razvrstitvi z zbranimi 1461 krogi zmagovalec dopisne regijske lige s serijsko zračno puško Peter GOLOB (SVE). 1422 krogov je za drugo mesto dosegel Ivan KOPŠE (FLV), 1390 krogov pa je za osvojitev bronaste medalje nastreljal Dušan ŠPINDLER (1PB). Po prvem krogu lige, ko sta sodelovali še SD Impol in SD Elektro Maribor, je  nadaljevalo tekmovanje samo pet društev. Na koncu so bili najuspešnejši iz SD Franc Lešnik Vuk z doseženimi 4195 krogi, sledijo iz SD Svečina z 4166 krogi in s tretjim rezultatom SD Pohorski bataljon Oplotnica s 4131 krogi.

V četrtek krogu lige je največ 362 krogov zadel Peter GOLOB (SVE), sledi s 355 krogi Ivan KOPŠE (FLV) in Zvonko MLAKAR (KID) s 353 krogi. Ekipno so bili najuspešnejši iz SD Svečina z zadetimi 1054 krogi, 1046 krogov so zadeli tekmovalci iz SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas in 1038 krogov tekmovalci SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

SD Svečina najuspešnejša ekipa med veterani s serijsko zračno puško

V skupni ekipni razvrstitvi veteranov so najuspešnejši iz SD Svečina z doseženimi 2108 krogi. Veterani iz SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas so na drugem mestu z doseženimi 2071 krogi, na tretjem mestu pa veterani iz SD I.Pohorski bataljon Ruše z 2059 krogi. Tudi med posamezniki letos ni bilo tako tesnega rezultata kot pretekla leta, posamezna zmaga je s 741 krogi pripadla Petru GOLOBU (SVE), Ivanu KOPŠETU (FLV) je 714 krogov zadostovalo za drugi skupni rezultat, Jožetu MAJHENIČU (SVE) pa 696 krogov za osvojitev bronaste medalje.

Tudi v zadnjem krogu kakšnih večjih odstopanj od povprečja ni bilo, največ je zadel Peter GOLOB (SVE - 185 krogov), Ivan KOPŠE (FLV - 178 krogov), po 176 krogov pa so zadeli Jože MAJHENIČ (SVE), Dušan ŠPINDLER (1PB) in Milan OSOVNIKAR (1PB). Ekipno so s 536 krogi zmagali veterani SD Svečina, 526 krogov so zadeli veterani SD I.Pohorski bataljon Ruše in 517 krogov veterani SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas.

 

29.04.2021

Starejši dečki-ce z zračno puško v tretjem krogu

Z zračno puško starejši dečki-ce z zaostankom tekmujejo v tretjem krogu, zato so tudi rezultati objavljeni tam. Po poškodbi in mavcu na roki Timoteja Beras so tekmovali samo najmlajši iz Ruš. Najuspešnejša je bila Vita JAKŠE z zadetimi 192 krogi, s krogom manj sledi Amra PATKOVIĆ, Gal POTRČ pa je zadel 173 krogov. Ekipno so zadeli 557 krogov.

 

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (20210429_pistola-IV.krog.pdf)RL pištola člani IV.krog[29.04.2021]402 kB
Prenesi to datoteko (20210429_pistolaveterani-IV.krog.pdf)RL pištola veterani IV.krog[29.04.2021]344 kB
Prenesi to datoteko (20210429_serijskaclani-IV.krog.pdf)RL serijska puška IV.krog[29.04.2021]429 kB
Prenesi to datoteko (20210429_serijskaveterani-IV.krog.pdf)RL serijska puška veterani IV.krog[29.04.2021]408 kB
Prenesi to datoteko (20210520_pistola_starejsidecki-4.krog.pdf)RL pištola starejši dečki 4.krog[20.05.2021]254 kB
Prenesi to datoteko (20210520_puska_starejsidecki-4.pdf)RL puška starejši dečki 4.krog[20.05.2021]260 kB
Prenesi to datoteko (20210525_puska-4.krog.pdf)RL zračna puška IV.krog[25.05.2021]376 kB
Prenesi to datoteko (20210601_serijska_st.decki-4.krog.pdf)RL serijska puška dečki 4.krog[01.06.2021]419 kB
Prenesi to datoteko (20210610_RL_pistola_kadeti4.pdf)RL pištola kadeti IV.krog[10.06.2021]227 kB
Prenesi to datoteko (20210615_serijskadecki-5krog.pdf)RL serijska puška dečki 5.krog[15.06.2021]402 kB
Joomla templates by a4joomla