04.11.2021

Gal Potrč z najboljšim rezultatom

V uvodu lige starejših dečkov in deklic z zračno puško je Gal POTRČ (1PB) z rezultatom 180 krogov bil najuspešnejši med sedmimi tekmovalci. Drugi rezultat 171 krogov je dosegla Maša MIGLIČ (1PB) in tretjega, 170 krogov Timotej BERAS (FLV). Tudi ekipno so bili mladi iz Ruš uspešnejši od ekipe iz Hotinje vasi.

 

04.11.2021

S pištolo v prvem krogu kar pet starejših dečkov iz Juršincev

V prvem krogu lige je nastopilo pet starejših dečkov iz Juršincev in ena starejša deklica iz Ruš. Ekipa  SD Juršinci je zadela 482 krogov. Posamezno je bil najboljši Milan KVAS s 166 krogi, sledi Jan BRMEŽ ČELIGO s 163 krogi in Nino ŠOŠTARIČ s 153 krogi.

 

02.11.2021

SD I.Pohorski bataljon z zajetnim številom mlajših tekmovalcev

V I.krogu lige so se s serijsko zračno puško pomerili najmlajši. S kar 11 tekmovalci so bili udeleženi iz SD I.Pohorski bataljon Ruše, 6 tekmovalcev iz SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas in 1 iz SD Svečina. Upamo, da se tekom lige pridružijo še tekmovalci iz ostalih društev.

Med starejšimi dečki/deklicami sta po 145 krogov zadela Lilit GLAVAN ČANDER (FLV) in Jan VUTE (1PB), tretji rezultat 140 krogov pa je dosegel Anej RAJTMAJER (FLV). Ekipo je imela SD FLV. Z naslonom jih je tekmovalo največ, mlajša dečka le dva, najboljši je bil Mai SIVEC (1PB) s 156 krogi, v konkurenci dečkov/deklic pa jih je tekmovalo 11. Najvišji rezultat 184 krogov je zadel Imram HAMZIĆ, sledita Tara POTRČ s 176 krogi in Klara KONEČNIK s 173 krogi, vsi 1PB. Ekipo so imeli tekmovalci iz Ruš.

 

28.10.2021 Serijska zračna puška veterani

Prva zmaga v ligi za Bojana Žunko

Svojo prvo zmago v regijski ligi je med veterani dosegel Bojan ŽUNKO (SVE) z rezultatom 180 krogov. Ivan KOPŠE (FLV) in Peter GOLOB (SVE) pa sta zadela 179 krogov.

Ekipno so bili najuspešnejši veterani iz Svečine z zadetimi 535 krogi, ekipa iz Hotinje vasi je zadela 514 krogov ter za krog bila boljša od tretjeuvrščene ekipe iz Ruš.

 

28.10.2021 Serijska zračna puška člani

V prvem krogu ekipna zmaga za SD Pohorski bataljon Oplotnica

Ekipa iz Oplotnice je zmagovalka prvega kroga v članski konkurenci z doseženimi 1057 krogi. Pet krogov manj je zadela ekipa SD Franc Lešnik Vuk iz Hotinje vasi, še nadaljnih sedem krogov manj pa ekipa SD Svečina.

Posamezno je najvišji rezultat 358 krogov zadel Iztok ŠKOF (PBO), 355 krogov za drugi rezultat je zadel Ivan KOPŠE (FLV), tretjega z rezultatom 355 krogov pa so dosegli Jakob SADEK (PBO), Matjaž DOBERŠEK (FLV) in Dušan ŠPINDLER (1PB).

 

19.10.2021 Zračna pištola

Majda Raušl z najboljšim rezultatom

V I.krogu lige s pištolo v članski konkurenci je nastopilo 45 tekmovalcev. V isti konkurenci bodo tudi kadeti, saj jih je premalo za svojo skupino. Najvišji rezultat 381 krogov je dosegla Majda RAUŠL (PTU). David KEKEC (JUR) je zadel 380 krogov in kot tretji rezultat Bojan FRAS (SVE) 378 krogov. Ekipno je najvišji rezultat zadela ekipa SD Svečina 1115 krogov, sledijo SD Juršinci in SK Ptuj.

 

Ekipa veteranov SD Svečine s pištolo v vodstvu

V ekipni konkurenci so v prvem krogu s prednostjo sedmih krogov povedli veterani SD Svečina pred SD Juršinci in SD Kidričevo. Miroslav MOLEH (JUR) je bil najuspešnejši med posamezniki z zadetimi 188 krogi. Drugi rezultat 185 krogov pa sta zadela Peter GOLOB (SVE) in Matevž MOHORKO (KID).

 

 

12.10.2021 Zračna puška

Pričetek regijskih dopisnih lig

Po usklajevanju in mnenju večine udeleženih društev smo se tudi za to sezono odločili, da se regijske lige izvajajo po dopisnem sistemu. Vsi tekmovalci streljajo tekmo na domačem strelišču, sodi domači sodnik, vsi rezultati pa se evidentirajo z izpiski iz elektronskih tarč. S tem še vedno nekako ohranjamo tekmovalno kondicijo, vsekakor pa prispevamo k zmanjševanju možnosti okužbe z virusom. Vsak mesec je predviden en krog vseh disciplin. Termini so vpisani v koledarju na spletni strani.

Z zračno puško v članski konkurenci najmočnejši Rušani

Najboljših pet rezultatov so zabeležili tekmovalci iz Ruš. 419,8 kroga je zadela vodilna Urška HRAŠOVEC, sledita pa Simon POTRČ in Nuša ŠPINDLER. Tudi ekipa SD I.Pohorski bataljon Ruše I, sestavljena iz teh treh vodilnih je prepričljivo zmagala. Ekipa iz Kidričevega je bila druga, tretje mesto pa je osvojila ekipa II iz Ruš.

 

Joomla templates by a4joomla