17.03.2022

Zmagovalec lige Bojan FRAS in SD Svečina

Po 7.krogih dvobojev med ekipami smo dobili končne zmagovalce. Posamezno je z zmago v vsakem krogu prvo mesto osvojil Bojan FRAS (SVE) s 180-točkami. Srebrno medaljo si je priboril Rok PUČKO (JUR) s 150-točkami in Darko BALAŽIC (MSO) s 139-točkami tretje mesto. V ekipni konkurenci so tekmovalci SD Svečina s prepričljivo prednostjo 7-točk zmagovalci II.Državne lige pištola Severovzhod ter se s tem uvrstili v kvalifikacije za I.B DL. Drugo mesto je s 58-točkami pripadlo ekipi SD Juršinci II, ekipa SK Ptuj II pa je osvojila 3.mesto z 54-točkami. Nadaljne uvrstitve: 4.m SD Tovarne sladkorja Ormož, 5.m ŠSD Murska Sobota, 6.m ŠD Črenšovci, 7.m SD Kidričevo in 8.m SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

V zadnjem krogu je bil najuspešnejši posameznik Bojan FRAS (SVE) z zadetimi 375-krogi, Tomaž CIGLARIČ (ČRE) je zadel 370 krogov, Rok PUČKO (JUR) pa za tretji rezultat 366 krogov. Ekipno je SD Juršinci II z zmago nad ŠD Črenšovci in zadetimi 1080 krogi osvojila prvo mesto, SD Svečina je slavila v gosteh pri ŠSD Murska Sobota (ekipi na spodnji fotografiji) z drugim rezultatom 1078 krogov, Ptujčani pa so doma ugnali sosede iz Kidričevega s tretjim rezultatom 1037 krogov. Ekipa iz Ormoža pa je bila doma uspešnejša od Rušanov.

 

 

 

03.03.2022

SD Svečina s tesno zmago do vseh točk

V šestem krogu lige je v dvoboju SVE-JUR s krogom razlike zmaga pripadla SD Svečina in s tem dve točki za zmago, istočasno pa je dosegla tudi najboljši rezultat ter v skupni rezultat zabeležila vseh možnih 10 točk. Drugi rezultat je zadela ekipa Juršincev, tretjega pa presenetljivo ekipa ŠD Črenšovci, ki so na domačem terenu porazili ekipo SK Ptuj. Na prva tri mesta so se uvrstili z zmago Bojan FRAS (SVE), drugo mesto je osvojil Rok PUČKO (JUR) in tretje Valter DRAŠLER (JUR).  

Pred zadnjim krogom je ekipa SD Svečina v vodstvu za 8 točk pred ekipo SD Juršinci II, še za dve točki pa na tretjem mestu zaostaja ekipa SK Ptuj II. Posamezno v skupni razvrstitvi vodi Bojan FRAS s 180.-točkami, Darko BALAŽIC (MSO) na drugem mestu ima 135 točk in Rok PUČKO (JUR) na tretjem 126 točk.

 

22.02.2022

Zaključen 4.krog in skupni rezultati s 5.krogom lige

Prestavljena tekma Svečina-Črenšovci je bila izvedena v Svečini z zmago domače ekipe 1093 proti 1015 krogov. Najboljši rezultat 4.kroga je ustrelil Bojan FRAS (SVE) in zabeležil novih 30.točk. Drugi rezultat je dosegel Rok PUČKO (JUR) in tretjega Tomaž CIGLAR (ČRE).

Po petih krogih je v vodstvu Bojan FRAS (SVE) s 150 točkami, sledi Darko BALAŽIC (MSO) s 114.-točkami in na tretjem mestu Rok PUČKO (JUR) s 100 točkami. Ekipno je v vodstvu SD Svečina, pred SD Juršinci in SK Ptuj.

 

15.02.2022 V.krog

Bojan Fras kljub tekmi manj v vodstvu

V petem krogu lige je bil najuspešnejši Bojan FRAS (SVE) z zadetimi 377 krogi. Zlatko KOSTANJEVEC (PTU) je zadel 369 krogov in Rok PUČKO 368 krogov. Ekipno so največ krogov 1093 zadeli tekmovalci SK Ptuj, sledijo SD Svečina in SD Juršinci. V medsebojnih dvobojih so zmagovalne ekipe iz Ptuja, Juršincev, Murske Sobote in Črenšovcev dobile dodatni dve točki.

Četrti krog lige še ni dokončan, posamezno pa je brez točkovanja enega kroga v vodstvu Bojan Fras (SVE) pred Darkom Balažic (MSO) tretjo uvrstitev pa imata Niko Pšajd (JUR) in Teodor Pevec (TSO). Ekipno imata enako število točk Ptuj in Svečina, Juršinčani so tretji.

 

20.01.2022 IV.krog

Covid-19 spravil v karanteno člana ekipe iz Črenšovcev

Četrti krog lige je objavljen z začasnimi rezultati, saj niso tekmovale vse ekipe. Članu ekipe ŠD Črenšovci je bila namreč odrejena karantena zaradi tesnega stika z okuženo osebo, zato je bil dvoboj s Svečino prestavljen.

V vodstvu nedokončanega 4.kroga je s 375-krogi Rok PUČKO (JUR), sledi s 366-krogi Darko BALAŽIC (MSO) in s 364-krogi Teodor PEVEC (TSO). Ekipno vodijo tekmovalci iz Juršincev z zadetimi 1084-krogi.

 

 

16.12.2021 III.krog

Juršinci najboljši v tretjem krogu

Ekipa SD Juršinci je zadela 1100  krogov in za krog premagala SD Svečina. S 1050 krogi je tretji rezultat dosegla ekipa ŠSD Murska Sobota, vendar je bila brez dodatnih točk, saj je izgubila dvoboj z Juršinci. Ob ekipi Juršincev in Svečine sta zmago v dvoboju zabeležili tudi ekipi SK Ptuj in ŠD Črenšovci. Posamezno je tudi v tretje bil najuspešnejši Bojan FRAS (SVE) z zadetimi 380 krogi. Ob istem rezultatu 372 krogov je drugo mesto osvojil Darko BALAŽIC (MSO) in tretje Rok PUČKO (JUR).

Po treh krogih je z osvojenimi 90. točkami v vodstvu Bojan FRAS (SVE), Darko BALAŽIC (MSO) jih ima 74 in Niko PŠAJD (JUR) 61. Ekipno ima na prvem mestu SD Svečina 29 osvojenih točk, po 24 točk pa ekipi SD Juršinci II in SK Ptuj II.

 

 

18.11.2021  II.krog

V gosteh zmagale kar tri gostujoče ekipe

Le ekipi Tovarne sladkorja Ormož je na domačem strelišču uspelo zmagati, medtem ko so ostale gostujoče ekipe SD Svečina, SK Ptuj in SD Juršinci domačine pustili brez točk za ekipne zmage. Najvišji rezultat 1094 krogov je dosegla ekipa SVE, 1080 krogov so zadeli JUR in 1069 krogov PTU.

Lige se je udeležilo 28 tekmovalcev tako, da so trije v tem krogu ostali brez točk na uvrstitev. Posamezno je bil z rezultatom 375 krogov najboljši Bojan FRAS (SVE) in zabeležil drugo zmago. Rok PUČKO (JUR) je zadel 366 za drugo in Darko BALAŽIC (MSO) 363 krogov za tretje mesto.

 

21.10.2021   I.krog

V prvem krogu z najvišjim rezultatom SD Svečina in Bojan Fras

Že v prvem krogu so se na medsebojnih srečanjih pomerili najmočnejši pari. SD Svečina je sicer z najvišjim rezultatom lige 1071 krogov prepričljivo ugnala SD Tovarne sladkorja Ormož, ki je dosegla tretji rezultat, v drugem paru pa so bili Ptujčani s 1065 krogi in drugim rezultatom uspešnejši od ekipe iz Juršincev s četrtim rezultatom. Zmaga je šla še ekipi SD Kidričevo II v dvoboju z SD I.Pohorski bataljon Ruše II, ter ŠSD Murska Sobota proti ekipi iz ŠD Črenšovci.

Posamezno je prvih 30 točk za to sezono na svoj račun vpisal Bojan FRAS (SVE), sledita Zlatko KOSTANJEVEC (PTU) na drugem in Darko BALAŽIC (MSO) na tretjem mestu.

 

 

21.10.2021

Pričetek II.DL v Severovzhodni regiji

Za društva iz Severne in Severovzhodne regije smo pričeli z izvajanjem II.državne članske lige z zračno pištolo. Tako kot preteklo leto, smo se tudi za to sezono odločili tekmovanja izvajati z neposrednimi dvoboji ekip. Rezultati pa se nato združijo za skupno točkovanje posameznikov in ekip. Posamezno se točkuje v skladu s pravilnikom, za ekipe pa smo določili točkovanje od 8 točk za najboljši rezultat in navzdol do 1 točke za najslabši. Zmagovalna ekipa medsebojnega dvoboja pa dobi še dodatno dve točki. Izvedli bomo sedem krogov tekmovanj, pari so določeni po Bergerjevi tabeli, sodelujejo pa ekipe društev: SD Svečina, SK Ptuj II; SD Juršinci II, SD Kidričevo, SD Tovarne sladkorja Ormož, ŠSD Murska Sobota, ŠD Črenšovci in SD I.Pohorski bataljon Ruše II.

Joomla templates by a4joomla