Znani udeleženci finala v streljanju za osnovne in srednje šole

 

Srednje šole zračna puška

Med dijaki je zmagal Nino Benjamin KOVAČEC (Srednja lesarska in gozdarska šola MB) pred Janom DOGŠA (ŠC Ptuj, Strojna šola) in Filipom HROVATINOM (III.Gimnazija Maribor). Zala JUNGER (Gimnazija in srednja šola za kemijo in farmacijo RUŠE) je bila najuspešnejša med dijakinjami. Za njo sta zaostali na drugem mestu Eva PETEK (Gimnazija Ormož) in na tretjem Lana MIUC ZELKO (II.Gimnazija Maribor). Ekipno so sodelovali iz ŠC Ptuj, strojna šola.

Srednje šole zračna pištola

Udeležba je bila skromna, v obeh kategorijah sta se udeležila le po dva dijaka oz. dijakinji. Lan BREZNIK je bil uspešnejši od Valterja DRAŠLERJA, oba iz ŠC Ptuj, Elektro in računalniška šola, pri dekletih pa Nina BOGŠA (Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Ptuj) od Nike SITAR (Gimnazija Ptuj).

Srednje šole serijska zračna puška

Prav tako skromna udeležba z eno ekipo Prometne šole Maribor. Posamezno je bil Enej EKART uspešnejši od Ermina ŠEHIĆA, oba Prometna šola Maribor. Pri dijakinjah pa je zmagala Špela VIČAR (Prometna šola Maribor) pred Niko VERDNIK (Srednja šola za oblikovanje Maribor).

 

Osnovne šole

Udeležba 40 učencev in učenk iz enajstih osnovnih šol je precej manj kot pretekla leta (lani tekmovanja ni bilo). Med starejšimi učenci je zmagal Rok ŠKORJANEC pred Lucasom VOČANEC, oba OŠ Ormož, tretje mesto je zasedel Timotej BERAS iz OŠ FLV Slivnica pri Mariboru. Ekipno je bila najboljša OŠ Ormož. Starejši učenki sta bili samo dve, boljša je bila Maša MIGLIČ (OŠ Janka Glazerja Ruše) pred Tajo BELOVIČ ORNIK (OŠ Starše).

Največ konkurence je bilo med učenci, kjer je zmagovalec Imram HAMZIČ (OŠ Janka Glazerja Ruše), Luka ŠTIKS (OŠ Kungota) je bil drugi in iz Ruš na tretjem mestu Hamza MULALIĆ. Med deklicami je prvo mesto odvojila Olivia VOČANEC (OŠ Ormož) pred učenkama iz OŠ Janka Glazerja Ruše Taro POTRČ in Klaro KONEČNIK. Zmagovalna ekipa iz OŠ Janka Glazerja Ruše se uvrsti v finale, drugo mesto je osvojila ekopa iz OŠ Ormož in tretje iz OŠ Dušana Flisa Hoče.

Mai SIVEC (OŠ Rada Robiča Limbuš) je bil najboljši med mlajšimi učenci. Za njim je na drugem mestu zaostal Benjamin ŠPACAPAN (OŠ Ormož) in Rene ZAVEC (OŠ Janka Glazerja Ruše). Kot edina mlajša učenka je tekmovala Elmina MALKIČ, bila pa je tudi članica zmagovalne ekipe OŠ Janka Glazerja Ruše.

 

 

 

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (Regijsko_prvenstvo_OŠ-20220209.pdf)Regijsko tekmovanje osnovnih šol[17.02.2022]641 kB
Prenesi to datoteko (Strelsko_tekmovanje_SŠ-20220209.pdf)Regijsko tekmovanje srednjih šol[17.02.2022]705 kB
Joomla templates by a4joomla