26.04.2022

Zaključena še zadnja tekma letošnje sezone v regijski ligi

Največ uspeha za mlade tekmovalce iz Ruš

V zaključku priprav za bližajoče se državno prvenstvo so najmlajši svojo pripravljenost pokazali še v zadnjem krogu regijskih lig. S serijsko zračno puško med dečki/deklicami je zmagal Imran HAMZIĆ (1PB) pred Taro POTRČ (1PB) in Lukom ŠTIKS (SVE). Med mlajšimi dečki/deklicami so vsa tri prva mesta osvojili Rušani, najboljši je bil Maj SIVEC, sledita pa Rene ZAVEC in Elmina MALKIĆ. Starejši dečki pa so nastopili iz SD Franc Lešnik Vuk, ter se uvrstili z najboljšim rezultatom na prvo mesto Timotej BERAS, Vito ROGL je bil drugi in Anej RAJTMAJER tretji.

V skupni razvrstitvi je šlo najbolj na tesno za skupno zmago v konkurenci deklic/dečkov, kjer je z 911 krogi zmagal Imran HAMZIĆ (1PB). Z istim številom krogov, vendar slabšim odbitkom iz ene tekme je drugo mesto osvojila Tara POTRČ (1PB), 885 krogov pa je na tretjem mestu dosegla Klara KONEČNIK (1PB).  Med mlajšimi dečki/deklicami so vse tri medalje prav tako osvojili tekmovalci SD I.Pohorskega bataljona Ruše, z zlato medaljo se je okitil Maj SIVEC, srebrno Faris PATKOVIĆ in bronasto Elmina MALKIĆ. Ekipno so bile najboljše vse tri ekipe iz Ruš. Med starejšimi dečki je skupno zmago osvojil Anej RAJTMAJER (FLV) s 752 krogi. Jan VUTE (1PB) je bil s 729 krogi drugi in Vito ROGL (FLV) s 723 krogi tretji. Ekipno so zmagali tekmovalci iz SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas.

 

 19.04.2022

Majda Raušl za krog boljša od Bojana Frasa

Po petih krogih lige je Majda RAUŠL (PTU) v skupni razvrstitvi po odbitku najslabšega rezultata s 1529 krogi bila za krog boljša od Bojana FRASA (SVE). Sašo POROK (1PB) je dosegel tretje mesto s 1489 krogi. V ekipni konkurenci so pokal za prvo mesto osvojili tekmovalci SK Ptuj s 5578 doseženimi krogi. SD Juršinci so zadeli 5567 krogov in SD Svečina 5540 krogov.

V zadnjem krogu lige je bil najuspešnejši s 385 krogi Bojan FRAS (SVE), Majda RAUŠL (PTU) je zadela 381 krogov in Miroslav MOLEH (JUR) 375 krogov. Ekipno so zmagali Ptujčani, pred ekipo Svečine in Juršinci.

 

Med veterani s pištolo slavi skupno zmago Miroslav Moleh

Po odbitku najslabšega rezultata se je z istim seštevkom sreča nasmehnila Miroslavu MOLEHU (JUR), saj je z neupoštevanim večjim rezultatom tako uspešnejši od društvenega sotekmovalca Ludvika PŠAJD. Bronasto medaljo je osvojil Peter GOLOB (SVE). Ekipno so najboljši veterani iz SD Juršinci. S 14- krogi zaostanka so drugo mesto osvojili veterani iz Svečine, tretje pa veterani ekipe SD Kidričevo.

V zadnjem krogu je bil najboljši Miroslav MOLEH (JUR) s 188 krogi, Peter GOLOB (SVE) je zadel 187 krogov, Zlatko KOSTANJEVEC (PTU) in Ludvik PŠAJD (JUR) pa 186 krogov. Ekipno so zmagovalci SD Juršinci, pred SD Svečina in SD Kidričevo.

 

14.04.2022

Gal Potrč zmagal z zračno puško med starejšimi dečki

Končna razvrstitev je znana tudi v konkurenci starejših dečkov z zračno puško. Z 911 krogi je zmagovalec Gal POTRČ (1PB), 865 krogov je za drugo mesto zbral Timotej BERAS (FLV), Florjan KLEMENČIČ (1PB) pa je za bron zadel 852 krogov. Ekipno je SD I.Pohorski bataljon Ruše pred ekipo SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas.

Tudi v zadnjem krogu je bil najuspešnejši Gal POTRČ (1PB) pred Florjanom KLEMENČIČEM (1PB) in Timotejem BERASOM (FLV).

 

14.04.2022

Jan Brmež Čeligo zmagovalec lige st.dečki pištola

S šestim krogom lige so zaključili tekmovanje tudi starejši dečki v disciplini zračna pištola. Z rezultatom 181 krogov je bil najuspešnejši Miha FRAS (SVE), sledi Milan KVAS (JUR) s 176 krogi ter s 172 krogi BRMEŽ in MOČNIK, oba JUR.

Skupni zmagovalec lige je Jan BRMEŽ ČELIGO (JUR) s 862 krogi, srebrno medaljo je osvojil Milan KVAS (JUR) s 852 krogi in bronasto medaljo Miha MOČNIK (JUR) s 819 doseženimi krogi. Ekipno so nastopili st.dečki iz Juršincev.

 

 

12.04.2022

V SD I.Pohorski bataljon Ruše vse medalje discipline zračna puška

Končal se je tudi peti krog regijske lige z zračno puško v enotni kategoriji. V skupni razvrstitvi so vsa tri prva mesta šla v Ruše in sicer zlata medalja k Urški HRAŠOVEC, srebrno je osvojil Simon POTRČ in bronasto k Nuša ŠPINDLER. Ekipno je zmagala SD I.Pohorski bataljon Ruše I, pred SD Kidričevo in drugo ekipo iz Ruš.

V zadnjem krogu pa je najboljši rezultat zadela 417,4 kroga Urška HRAŠOVEC (1PB), drugega Nuša ŠPINDLER (1PB) in tretjega Simon POTRČ.

 

15.03.2022

Najmlajši s serijsko zračno puško uspešno pred zadnjim krogom

Še en krog tekmovanj loči najmlajše od končnih rezultatov za podelitev. Vmesnem času bo še regijsko prvenstvo. V skupni razvrstitvi pri starejših dečkih je v vodstvu Anej Rajtmajer (FLV), pri deklicah/dečkih Tara POTRČ (1PB) in pri mlajših dečkih Maj SIVEC (1PB).

V petem krogu je bil med starejšimi dečki najuspešnejši Timotej BERAS, pred Anejem RAJTMAJERJEM in Taiom GOZNIK, vsi FLV. Tara POTRČ iz Ruš je bila uspešnejša od društvenih tekmovalcev Imrama HANZIČA in Hamza MULALIĆA v kategoriji dečkov in deklic. Mai SIVEC pa je bil boljši od Farisa PATKOVIČ, tretji rezultat med mlajšimi dečki-deklicami pa je dosegla Elmina MALKIČ, vsi SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

10.03.2022

Starejši dečki z zračno puško uspešno zaključili peti krog

Tudi starejši dečki so bili rezultatsko uspešni pred zadnjim šestim krogom in pred bližajočim se regijskim prvenstvom. Zmaga oz. vsi najvišji rezultati so odšli v Ruše, s 191.-krogi je zmagal Gal POTRČ. Florjan KLEMENČIČ je s 180.-krogi dosegel drugi rezultat in Alen TJUKAJEV s 175.-krogi tretjega. Ekipno so zadeli 537 krogov, ekipa SD FLV Hotinja vas pa 497 krogov.

Po petih krogih je posamezno v vodstvu Gal POTRČ (1PB) s 910.-krogi. Na drugem mestu je Timotej BERAS (FLV) s 861.-krogi in na tretjem Alen TJUKAJEV (1PB) z 820 krogi.

 

10.03.2022

Jan Brmež Čeligo v vodstvu lige z zračno pištolo med st.dečki

Pred zadnjim krogom lige st.dečkov z zračno pištolo je v vodstvo prišel Jan BRMEŽ ČELIGO (JUR). Za 12 krogov zaostaja Milan KVAS (JUR), Miha MOČNIK (JUR) pa zaostaja že precej.

V petem krogu je najvišji rezultat 179 krogov zadel Jan BRMEŽ ČELIGO (JUR), z drugim rezultatom 168 krogov je Miha FRAS (SVE) in tretjim 165 krogov Milan KVAS (JUR). Ekipa Juršincev je zadela 508 krogov.

 

24.02.2022

V zadnjem krogu zmaga za Svečino, skupni pokal pa v Hotinjo vas

Peti krog so pričeli tekmovalci s serijsko zračno puško v članski konkurenci. Ekipno so zmagali člani SD Svečina pred SD FLV Hotinja vas in SD I.Pohorski bataljon Ruše. Posamezno je najvišji rezultat dosegel Peter GOLOB (SVE), drugega pa sta si delila Dušan ŠPINDLER (1PB) in Ivan KOPŠE (FLV).

Z izjemo najmlajših se članske lige zaključujejo s petih krogom. V konkurenci posamezno je po odbitku najslabšega rezultata zlato medaljo osvojil Peter GOLOB (SVE) z 1452 krogi. 1449 krogov je zadel Ivan KOPŠE (FLV) za drugo mesto in 1430 krogov Dušan ŠPINDLER (1PB) za tretje mesto. V ekipni konkurenci je s prednostjo sedemnajstih krogov, pokal za prvo mesto osvojila ekipa SD FLV iz Hotinje vasi, pred SD Svečina na drugem in SD I.Pohorski bataljon Ruše na tretjem mestu.

 

Med veterani najuspešnejši Peter Golob in SD Svečina

V konkurenci veteranov s serijsko zračno puško je v petem krogu najvišji rezultat 187 krogov zadel Peter GOLOB (SVE). Ivan KOPŠE (FLV) je zadel 182 krogov in Zvonko MLAKAR (KID) 180 krogov. Ekipno so največ zadeli veterani SD Svečina, sledi ekipa SD FLV Hotinja vas in SD I.Pohorski bataljon Ruše.

Skupni pokal za ekipno prvo mesto so osvojili veterani SD Svečina s 2655 krogi. 2613 krogov so za drugo mesto zadeli člani ekipe SD FLV Hotinja vas in 2568 krogov veterani iz Ruš za tretje mesto. Posamezno je tudi to leto šlo na tesno, s prednostjo dveh krogov je prvo mesto osvojil Peter GOLOB (SVE) pred Ivanom KOPŠE (FLV). Bronasto medaljo je s 711 krogi osvojil Dušan ŠPINDLER (1PB).

Joomla templates by a4joomla