V severni regiji smo s tekmo najmlajših zaključili regijsko prvenstvo z zračnim orožjem 10m, na katerih so tekmovalci tudi dosegali norme za uvrstitev na državno prvenstvo. Največ uspeha so imeli tekmovalci SD I.Pohorski bataljon Ruše z osvojenimi 19.- medaljami, sledijo SD Franc Lešnik Vuk s šestimi in SK Ptuj s petimi medaljami. Omenimo lahko tudi športno družino Potrč iz Ruš, z osvojenimi tremi zlatimi medaljami in trenerko Mojco, ki je na tekmi najmlajših spremljala svoja otroka. Oče in sin Fras iz Svečine pa sta osvojila zlato in srebrno medaljo.

 

Zračna puška

Z zračno puško najuspešnejši Rušani

Na domačem strelišču so med člani vse tri medalje ostale v SD I.Pohorski bataljon Ruše, z zmago Simona POTRČA, Benjamin JODL je osvojil srebrno in Patrik JAKOPIČEK bronasto medaljo. Zmaga je tudi ekipno pripadla Rušanom, SD Kidričevo je osvojilo drugo mesto in SD Svečina tretje.

V konkurenci članic je zmagala Urška HRAŠOVEC (1PB), preostali medalji sta šli v SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas k srebrni Klavdiji PUFIČ in bronasti Teji RAZBORŠEK. Ekipo so imele tekmovalke iz Hotinje vasi.

Med mladinkami je bila Zala JUNGER (1PB) uspešnejša od Špele VIČAR (SVE).

Bogdan BLAŽ (KID) je v konkurenci kadetov slavil pred Filipom HROVATINOM (1PB) in Enejem EKARTOM (FLV).

Kadetinja Lana MIUC ZELKO (1PB) je bila boljša od klubske kolegice Vite JAKŠE, Iza VERTNIK (FLV) pa je osvojila bronasto medaljo. Ekipo so imele kadetinje iz Ruš.

 

Oče in sin z zlato medaljo

Na strelišču v Hočah pa so se pomerili starejši dečki dveh ekip, SD I.Pohorski bataljon Ruše in SD FLV iz Hotinje vasi. Rušani so odnesli pokal za 1.mesto. Tudi prvi dve mesti sta šli v Ruše, zlato h Galu POTRČU in srebro k Florjanu KLEMENČIČU. Tretje mesto je osvojil Timotej BERAS (FLV).

 

Zračna pištola

Sašo Stojak regijski prvak s pištolo

V najštevilčnejši disciplini članov s 36.-tekmovalci je z zračno pištolo Sašo STOJAK (PTU) s prednostjo enega kroga premagal Bojana FRASA (SVE). Bronasto medaljo je osvojil Ludvik PŠAJD. Ekipni regijski prvaki so člani SK Ptuj, drugo mesto so osvojili tekmovalci SD Juršinci in tretje mesto SD Svečina.

Članice SK Ptuj so dosegle ekipno normo za nastop na državnem prvenstvu, posamezno pa je z lepim rezultatom zmagala Majda RAUŠL (PTU). Srebrno medaljo je osvojila Sabina SULJIČ (1PB) in bronasto Darinka MOJZER (PTU).

Z zračno pištolo med mladinci je tekmoval Jan MIKLOŠIČ (PTU).

 

Manjša udeležba je bila tudi v nižji kategoriji, kjer je bil kadet Valter DRAŠLER (JUR) uspešnejši od Lana BREZNIKA (PTU). Kadetinja Nika SITAR (PTU) pa je tudi izpolnila normo za nastop na DP.

 

Sin "uspešnejši" od očeta

Med starejšimi dečki z zračno pištolo je slavil Miha FRAS (SVE), ki je pred dobrimi tremi meseci pričel s tekmovanji, ter bil z osvojeno zlato medaljo tako uspešnejši od očeta Bojana z osvojenim drugim mestom v članski konkurenci. Ostalih pet mest so zasedli tekmovalci SD Juršinci, Jan BRMEŽ ČELIGO z osvojeno srebrno medaljo in Mai PAK z bronasto medaljo.

 

 

 

Serijska zračna puška

Najštevilčnejša udeležba Rušanov

V Hočah so tekmovali najmlajši s serijsko zračno puško, kjer je bila najštevilčnejša odprava tekmovalcev iz Ruš. Posledično so osvojili tudi največ medalj.

V konkurenci deklic je tretjo zlato medaljo za družino Potrč prispevala Tara POTRČ (1PB). Drugo mesto je osvojila Klara KONEČNIK (1PB) in tretje Zoja OZMEC (FLV). Tudi med dečki sta se na najvišji stopnički  povzpela tekmovalca iz Ruš Imram HAMZIĆ z zlato in Hamza MULALIČ s srebrno medaljo. Bronasto medaljo je osvojil Luka ŠTIKS (SVE). Ekipno so bili dečki iz Ruš uspešnejši od vrstnikov iz Hotinje vasi. Vsa tri prva mesta so tudi v konkurenci mlajših dečkov šla v Ruše, Rene ZAVEC je osvojil zlato, Maj SIVEC srebrno in Faris PATKOVIĆ bronasto medaljo. Elmina MALKIĆ (1PB) je nastopila v konkurenci mlajših deklic in izpolnila normo.

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (20220329_RP10m_Sever.pdf)Regijsko prvenstvo 10m [29.03.2022]756 kB
Joomla templates by a4joomla