06.04.2023 zračna pištola starejši dečki-deklice

Mai Pak zmagovalec lige

V Juršincih se je zaključil zadnji turnir regijske lige z zračno pištolo za starejše dečke in starejše deklice. Po odbitku najslabšega rezultata je zlato medaljo osvojil Mai PAK (JUR) z doseženimi 899 krogi. Srebrno medaljo je z osvojenimi 889 krogi osvojil Miha FRAS (PRO), z doseženimi 862.-krogi pa je tretje mesto in bronasto medaljo osvojil Miha MOČNIK (JUR). Ekipno je zmaga pripadla SD Juršinci pred SD Proarmis in SK Ptuj.

 

06.04.2023 zračna puška starejše deklice-dečki

 

Zmagovalka lige Tara Potrč

Šest tekmovalcev regijske lige z zračno puško se je v šestem krogu pomerilo na strelišču v Rušah. Po odbitku najslabšega rezultata je zmagovalka postala Tara POTRČ z zadetimi 940 krogi. Tudi ostali dve medalji sta šli v Ruše in sicer srebrna h Klari KONEČNIK, ki je zadela 901 krog, bronasto pa je osvojil Imram HAMZIĆ z zadetimi 873 krogi. Ekipno so zmagovalci iz SD I.Pohorski bataljon Ruše pred SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas.

 

 

 

04.04.2023 serijska zračna puška ml.dečki, dečki in st.dečki

Največ zmag za SD I.Pohorski bataljon Ruše

V zadnjem krogu lig pred državnim prvenstvom, na katerem so še lahko dosegali norme, so se pomerili še najmlajši tekmovalci regije s serijsko zračno puško. Po odbitku najslabšega rezultata je v konkurenci dečkov in deklic zmagal Žak GJURO (1PB) s 886 krogi. Srebrno medaljo je osvojila Agata GLAVAN ČANDER (FLV) s 878- krogi in bronasto medaljo Vid PRESKER (ISB) z zadetimi 872- krogi. Med mlajšimi dečki/deklicami je bila najuspešnejša Elmina MALKIĆ (1PB) s 875- krogi, srebrno medaljo je osvojil Faris PATKOVIĆ (1PB) in bronasto Taj MATJAŽ (FLV) s 710- zadetimi krogi. V ekipni konkurenci obeh starostnih kategorij je zmaga pripadla SD I.Pohorski bataljon Ruše z zadetimi 3135- krogi. Drugo mesto je osvojila ekipa SD Impol Slovenska Bistrica z zadetimi 3055- krogi in tretje mesto ekipi SD Franc Lešnik Vuk iz Hotinje vasi z zadetimi 2909- krogi.

 

V konkurenci starejši dečkov so nastopili samo tekmovalci iz SD Impol, skupna zmaga pa je pripadla Maticu BRBRE, ki je za sabo na drugem mestu pustil Roberta JUGA in na tretjem Vasjo GUŠTINA.

 

30.03.2023 zračna puška starejše deklice/ki

Na prvih treh mestih tekmovalci iz Ruš

Pred zadnjim krogom lig starejših dečkov in deklic z zračno puško je v vodstvu Tara Potrč pred Klaro Konečnik in Imramom Hamzićem, vsi SD I.Pohorski bataljon Ruše. V istem vrstnem redu so bili uvrščeni tudi na 5.turnirju.

 

30.03.2023 zračna pištola starejši dečki/ce

SK Ptuj s sedmimi novimi tekmovalci

V predzadnjem krogu regijskih lig s pištolo za starejše dečke in deklice so se pridružili tudi tekmovalci SK Ptuj, kar je sicer malo pozno, saj letos še ne bodo mogli na državno prvenstvo, vendar enkrat je potrebno pričeti. V nadaljevanju lige oz. naslednje leto pa upamo še na udeležbo ekipe starejših deklic iz SD Policist. Tokrat je bil najuspešnejši Patrik JELEN (PRO), sledi Miha FRAS (PRO) in Mai PAK (JUR). Ekipno so bili najboljši iz SD Proarmis pred SD Juršinci in SK Ptuj.

Pred zadnjim krogom, ki bo 4.4. v Juršincih je v vodstvu Mai Pak (JUR). Miha Fras (PRO) je na drugem mestu in Miha Močnik (JUR) na tretjem.

 

07.03.2023 serijska zračna puška najmlajši

S serijsko zračno puško še en krog tekmovanj

Starejši dečki, dečki in ml.dečki imajo pred sabo še en krog tekmovanj, saj ti po pravilih SZS v regijskih ligah dosegajo tudi norme za nastop na DP. V kolikor te še niso osvojili bodo tako imeli še eno priložnost, dogovarjamo pa se za skupno tekmo, na kateri bi tudi podelili medalje in pokale.

Pred zadnjim krogom se v skupnih rezultatih lahko še kaj spremeni, saj se bo najslabši rezultat odštel. Več v rezultatih.

 

21.02.2023 zračna puška člani, mladinci, kadeti

Od devetih medalj kar sedem za tekovalce SD I.Pohorski bataljon Ruše

V konkurenci članov/članic je v skupni razvrstitvi prepričljivo zmagala državna reprezentantka Urška HRAŠOVEC. Tudi ostali dve medalji gresta v Ruše k Simonu POTRČU za drugo in Nuši ŠPINDLER za tretje mesto. Med mladinci/mladinkami je zlato medaljo osvojila Zala JUNGER (1PB), Enej EKART (FLV) srebrno in bronasto medaljo Špela VEČAR (SVE). Vse tri medalje v konkurenci kadetov in kadetinj pa gredo v Ruše. Zmagovalka je Lana MIUC ZELKO pred Vito JAKŠE in Galom POTRČEM.

Prepričljiva skupna ekipna zmaga je pripadla članom SD I.Pohorski bataljon Ruše s 6204,2 zadetimi krogi. Drugo mesto je osvojila ekipa SD Kidričevo s 5892,6 krogi in tretje ekipa SD Impol Slovenska Bistrica s 5646,7 krogi. Sledita ekipi SD Svečina in SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas.

 

14.02.2023 Zračna pištola člani in veterani

Fras Bojan zmagovalec lige

Z najboljšim rezultatom v vseh krogih lige si je skupno zmago priboril Bojan FRAS (PRO) z 1537 zadetimi krogi. Majda RAUŠL (PTU) je skupaj dosegla 1516 krogov in na tretjem mestu Nenad VIGNJEVIĆ (PRO) 1512 krogov. Z veliko prednostjo je tudi ekipna zmaga šla k SD Proarmis z zadetimi 5634 krogi. 5524 krogov je za drugo mesto zadela ekipa SD Juršinci in 5518 krogov za tretje mesto SD I.Pohorski bataljon Ruše. Sledijo ekipe SK Ptuj, SD Svečina, SD Kidričevo in SD Impol Slovenska Bistrica.

V zadnjem krogu je bil vrstni red posameznikov enak kot v skupni razvrstitvi, med ekipami pa je bila najboljša SD Proarmis, drugo mesto je osvojila ekipa SK Ptuj in tretje SD Juršinci.

 

Med mladinci skupni zmagovalec Valter Drašler

V konkurenci mladincev in kadetov je skupni zmagovalec lige postal Valter DRAŠLER (JUR). Srebrno medaljo je osvojil Lan BREZNIK (PTU) in bronasto Jan BRMEŽ ČELIGO (JUR).

 

Ekipa veteranov SD Svečina zmagovalna

V skupni razvrstitvi je končno zmago dosegla ekipa veteranov SD Svečina z zadetimi 2712 krogi. SD Juršinci so z 2700 krogi osvojili drugo mesto in ekipa SD Kidričevo z 2649 krogi tretje mesto. Sledijo SK Ptuj, SD I.Pohorski bataljon Ruše, SD Impol Slovenska Bistrica in SD Prosrmis. Posamezna zmaga je s 757 krogi pripadla Nenadu VIGNJEVIĆU (PRO), ki je za sedem krogov ugnal drugouvrščenega Miroslava MOLEHA (JUR). Tesna odločitev pa je bila za tretje mesto, saj sta Mohorko in Pšajd imela enako število doseženih krogov, vendar je tretje mesto v skladu s pravili pripadlo Matevžu MOHORKO (KID) zaradi boljšega petega rezultata, ki se ni upošteval.

V zadnjem krogu je z odličnim rezultatom 192 krogov bil najuspešnejši Nenad Vignjević (PRO), Miroslav Moleh je zadel 188 krogov in Ludvik Pšajd (oba JUR) 185 krogov. V ekipni razvrstitvi so zmagali veterani iz Svečine pred Juršinčani in Kidričani.

 

 

09.02.2023 Serijska zračna puška člani in veterani

SD Svečina in Peter Golob najboljši v konkurenci članov

5.krog lige s serijsko zračno puško je bil tudi zadnji v tej strelski sezoni za člane. Najvišji rezultat 368 krogov je dosegel Peter GOLOB (SVE), krog manj je zadel Leopold ŽIGART (ISB), Ivan KOPŠE (FLV) pa tretji rezultat s 363 krogi. Tudi ekipno so slavili tekmovalci SD Svečina pred SD Impol Slovenska Bistrica in SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas.

V skupni razvrstitvi so se po odštetem najslabšem rezultatu posameznika kar nekaj premešale uvrstitve, na samem vrhu pa so končni rezultati zelo tesni, saj so med prvimi tremi le po trije krogi razlike, četrti pa je za tretjim mestom zaostal le za en krog. Prvo mesto je osvojil Peter GOLOB (SVE), drugo Leopold ŽIGART (ISB) in tretje Boštjan VIDMAR (ISB).  Tudi v ekipni razvrstitvi je med prvima dvema le dva kroga razlike, zmaga pa je pripadla ekipi SD Svečina, ekipa SD Impol Slovenska Bistrica je druga, tretje mesto pa je osvojila ekipa SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas. Sledijo ekipe SD Pohorski bataljon Oplotnica, SD I.Pohorski bataljon Ruše in SD Kidričevo.

 

Med veterani skupni zmagovalec Leopold ŽIGART

V konkurenci veteranov je zmagovalec lige Leopold ŽIGART (ISB). Srebrno medaljo je osvojil Peter GOLOB (SVE) in bronasto Ivan KOPŠE (FLV). Ekipno je zmagala SD Svečina pred SD Impol Slovenska Bistrica in SD FLV iz Hotinje vasi.

 

 

Joomla templates by a4joomla