28.11.2023

"Veterani" Svečine proti mladi ekipi iz Ruš nemočni

V drugem krogu dvobojev ekip II.DL Sever s puško so v Rušah gostovali Svečinčani, tokrat samo "veterani", saj so mlajši zaradi bolezni ostali doma. Skupna starost tekmovalcev  ekipe iz Svečine 196 let se ni mogla kosat z mladenkami in mladeniči iz Ruš z rosnimi skupnimi 50-leti. 146 let razlike v starosti pa je v rezultatu dalo tudi prednost pri zmagi mlajše ekipe za 150 krogov. V drugem dvoboju med Kidričani in Bistričani so bili uspešnejši domačini iz Kidričevega. Ob dobljenih dveh točkah za zmago v dvoboju obeh domačinov so za uvrstitev po rezultatu največ točk dobili tekmovalci SD I.Pohorski bataljon Ruše II pred SD Kidričevo, tretji rezultat je dosegla ekipa SD Svečina in četrti SD Impol Slovenska Bistrica. Posamezno so na prvih treh mestih tekmovalci iz Ruš in sicer Vita JAKŠE z najboljšim rezultatom 415,2 kroga, sledita Gal POTRČ in Lana MIUC ZELKO.

 

V skupni uvrstitvi po dveh krogih je v vodstvu Vita Jakše (1PB) pred Lano Miuc Zelko (1PB) in Galom Potrčem (1PB). Ekipno je v vodstvu SD I.Pohorski bataljon Ruše II.

 

 

14.11.2023

Štiri ekipe z zračno puško v II.DL sever

Z zračno puško v Severni regiji se bodo pomerile štiri ekipe, tekmovalo pa se bo po žrebu Bergerjeve lestvice v dvokrožnem sistemu. Točkovanje ekip je prilagojeno dvobojem, kjer zmagovalna ekipa prejme dve točki, preostale točke pa ekipe dobijo glede na uvrstitev. Trije krogi tekmovanj bodo še v tem letu.

V prvem krogu dvobojev ekip sta bili uspešni SD I.Pohorski bataljon Ruše II proti ekipi iz Kidričevega, v drugem pa SD Svečina proti SD Impol iz Slovenske Bistrice. Posamezno so prva tri mesta osvojili tekmovalci SD I.Pohorski bataljon Ruše, zmagovalka Lana MIUC ZELKO, sledita Vita JAKŠE in Florjan KLEMENČIČ.

Joomla templates by a4joomla