20.03.2024

Strelskemu društvu Kidričevo naslov Prvak II.državne lige Sever

V zadnjem šestem krogu lige se je zgodilo nepričakovano. Ekipi SD I.Pohorski bataljon Ruše kot gostitelj in SD Impol kot gost nista tekmovali. Obe ekipi sta tako dobili kazen treh točk zaradi neudeležbe v ligi. V skupnem seštevku je tako SD Kidričevo po točkah dohitelo pred tem vodilno ekipo Ruš, ker pa so imeli več doseženih krogov je zmaga pripadla Kidričanom. Tretje mesto je osvojilo SD Svečina in četrto SD Impol.

Posamezno je v zadnjem krogu najvišji rezultat 414,7 kroga dosegla Marijanović Bojana, v tej sezoni je to uspelo še Lani Miuc Zelko in si tako delita najvišji dosežen letošnji rezultat lige. Skupna zmaga v konkurenci posamezno pa gre tekmovalcem v Ruše,  Florjanu KLEMENČIČU z osvojenimi 119 točkami za zlato medaljo, s 114 točkami je srebro osvojila Lana MIUC ZELKO, bron pa h Galu POTRČU s 109 točkami. 

 

05.03.2024  V.krog

Zmaga za Benjamina Jodl

Komaj na petem turnirju je v II.državni ligi Sever na strelišče stopil tudi Benjamin JODL (1PB) in prepričljivo zmagal z rezultatom 413,4 kroga. Drugi rezultat je dosegel Florjan KLEMENČIČ (1PB) in tretjega Bojana MARIJANOVIĆ (KID). Ekipno so zmagali Kidričani pred SD I.Pohorski bataljon Ruše in SD Svečina.

Pred zadnjim turnirjem, kjer še niso upoštevane najslabše točke za odbitek je v najboljšem položaju Florjan Klemenčič pred Lano Miuc Zelko in Galom Potrčem vsi SD I.Pohorski bataljon Ruše. Prav tako je v vodstvu ekipa tega društva.

 

23.01.2024 IV.krog

SD Impol ligo nadaljuje še vedno z dvema tekmovalcema

Zmaga v dvobojih je v tem krogu šla gostoma in sicer SD I.Pohorski bataljon Ruše proti SD Kidričevo in SD Svečina proti SD Impol Slovenska Bistrica, katere ekipa pa je okrnjena in sodeluje samo z dvema tekmovalcema. Posamezno je že tretja zmaga v tej sezoni šla k Lani MIUC ZELKO (1PB), drugo mesto je osvojila Nuša ŠPINDLER (1PB) in tretje Bojana MARIJANOVIĆ (KID).

 

20.12.2023  III.krog

SD Kidričevo okrepljeno z novo tekmovalko

V dvobojih ekip sta bili na obeh tekmovališčih boljši ekipi gostov in tako pobrali dodatni dve točki. Po rezultatu pa je najboljšega dosegla SD I.Pohorski bataljon Ruše II, sledijo SD Kidričevo, SD Svečina in SD Impol. V istem vrstnem redu je tudi skupna razvrstitev po treh krogih. Posamezno je zmagala Lana MIUC ZELKO (1PB) in si v skupnem seštevku zagotovila prednost dvanajstih točk pred zasledovalcem Florjanom KLEMENČIČEM (1PB), tudi drugem na današnjem tekmovanju. Tretje mesto je osvojila Bojana MARIJANOVIĆ (KID) nova tekmovalka tega društva (U15), ki se je v Slovenijo preselila iz Srbije in ji je bila to po sobotnem debiju v Ljubljani druga tekma. V skupnem seštevku je na tretjem mestu Gal POTRČ (1PB).

 

28.11.2023  II.krog

"Veterani" Svečine proti mladi ekipi iz Ruš nemočni

V drugem krogu dvobojev ekip II.DL Sever s puško so v Rušah gostovali Svečinčani, tokrat samo "veterani", saj so mlajši zaradi bolezni ostali doma. Skupna starost tekmovalcev  ekipe iz Svečine 196 let se ni mogla kosat z mladenkami in mladeniči iz Ruš z rosnimi skupnimi 50-leti. V kolikor bi za vsako leto starosti dobili en krog bonusa, bi pri 146. letih razlike v starosti bili mlajši ekipi, ki je zmagala za 150 krogov že konkurenčni. V drugem dvoboju med Kidričani in Bistričani so bili uspešnejši domačini iz Kidričevega. Ob dobljenih dveh točkah za zmago v dvoboju obeh domačinov so za uvrstitev po rezultatu največ točk dobili tekmovalci SD I.Pohorski bataljon Ruše II pred SD Kidričevo, tretji rezultat je dosegla ekipa SD Svečina in četrti SD Impol Slovenska Bistrica. Posamezno so na prvih treh mestih tekmovalci iz Ruš in sicer Vita JAKŠE z najboljšim rezultatom 415,2 kroga, sledita Gal POTRČ in Lana MIUC ZELKO.

 

V skupni uvrstitvi po dveh krogih je v vodstvu Vita Jakše (1PB) pred Lano Miuc Zelko (1PB) in Galom Potrčem (1PB). Ekipno je v vodstvu SD I.Pohorski bataljon Ruše II.

 

 

14.11.2023

Štiri ekipe z zračno puško v II.DL sever

Z zračno puško v Severni regiji se bodo pomerile štiri ekipe, tekmovalo pa se bo po žrebu Bergerjeve lestvice v dvokrožnem sistemu. Točkovanje ekip je prilagojeno dvobojem, kjer zmagovalna ekipa prejme dve točki, preostale točke pa ekipe dobijo glede na uvrstitev. Trije krogi tekmovanj bodo še v tem letu.

V prvem krogu dvobojev ekip sta bili uspešni SD I.Pohorski bataljon Ruše II proti ekipi iz Kidričevega, v drugem pa SD Svečina proti SD Impol iz Slovenske Bistrice. Posamezno so prva tri mesta osvojili tekmovalci SD I.Pohorski bataljon Ruše, zmagovalka Lana MIUC ZELKO, sledita Vita JAKŠE in Florjan KLEMENČIČ.

Joomla templates by a4joomla