V organizaciji SD Svečina je bilo v soboto 29.06. in nedeljo 30.06.2024 v Strelskem centru Gaj izvedeno odprto regijsko prvenstvo Severne regije disciplin 25m in 50m za vse kategorije. Nekaj je bilo udeležbe tudi iz ostalih regij, vendar bolj zaradi samega močnega treninga kakor zaradi doseganja norm, saj te že imajo dosežene.

 

Pištola 25m, največ uspeha za SD Proarmis

V disciplini standardna pištola je zmagal Amadej Slak (GRO) s krogom prednosti pred Bojanom Frasom (PRO). Tretje mesto je osvojil Franc Šrok (SVE). Ekipno so zmagali SD Proarmis pred SD Svečina in SD Grosuplje.

 

S pištolo središčni vžig je z lepo prednostjo zmagal Bojan Fras pred društvenim kolegom Dragom Kropfl (oba PRO), tretji rezultat pa je dosegel Amadej Slak (GRO). Tudi v tej disciplini je zmagala ekipa SD Proarmis, SD Grosuplje so bili drugi in SD Svečina tretji.

 

S pištolo 25m je normo lovila tudi članica Mateja Šrok (SVE), Miha Fras (PRO) pa je nastopil kot kadet s pištolo 25m in v mladinski konkurenci s standardno pištolo.

 

 

SD I.Pohorski bataljon Ruše z največ tekmovalci na 50m

 

Tekmovalci na 50m so tekmovali na notranjem strelišču tako, da niso imeli zunanjih vplivov na dosežen rezultat. S kar 21.-štarti pa so imeli najmočnejšo udeležbo tekmovalci iz SD I.Pohorski bataljon Ruše.

Robert Markoja (ŠKT) je bil najuspešnejši v obeh članskih disciplinah s puško. Drugi rezultat v disciplini trojnega poločaja je dosegel Dušan Janez Žižko (KFT) in tretjega Jernej Adlešič (TRZ). V disciplini 60 leže pa se je z drugim rezultatom dobro odrezal Aleš Pernat (KID), ter za dobre štiri kroge prehitel tretjeuvrščenega avstrijskega tekmovalca Guntherja (RAD). S pištolo 50m je zmagal Bojan Fras (PRO), Niko Pšajd in Miroslav Moleh (oba JUR) pa sta osvojila drugo oz. tretje mesto.

 

Urška Hrašovec (IPB) je prav tako zmagala v obeh puškinih disciplinah, drugo mesto v trojnem položaju je osvojila avstrijska tekmovalka Marlies (AT), Vojka Vratič (DPR) pa drugo mesto v disciplini leže in tretje v trojnem položaju. Tretje mesto leže je osvojila Vesna Mele (TSO).

 

V mlajših kategorijah je najboljši rezultat uspelo doseči kadetu Galu Potrču (1PB), ki se je na  pet krogov približal državnemu rekordu v trojnem položaju.

Več v rezultatih.

 

 

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (20240629_ORP_25m-Bilten.pdf)ORP Sever pištola 25m[29.06.2024]594 kB
Prenesi to datoteko (20240630_ORP_50m-Bilten.pdf)ORP Sever puška in pištola 50m[30.06.2024]798 kB
Joomla templates by a4joomla