21.02.- 24.02.2024 Zračna pištola

Na Ptuju se je pomerila najštevilčnejša udeležba in sicer člani z zračno pištolo. Po pričakovanju sta se za zmago potegovala trenutno vodeča v prvi državni ligi in sicer Stojak v 1A in Fras v 1B. Več zbranosti je pokazal Sašo STOJAK (PTU), ki je zmagal s prednostjo devetih krogov pred Bojanom FRASOM (PRO). Tretje mesto je osvojil Nenad VIGNJEVIČ (PRO). Tudi ekipna zmaga je šla k ekipi Proarmisa, drugo mesto so osvojili člani SD I.Pohorski bataljon Ruše in tretje mesto SD Juršinci.

 

V kategoriji članic sta bili najboljši udeleženki prve državne lige in sicer Majda RAUŠL (PTU) z zmago in Sabina SULJIČ (IPB) z osvojenim drugim mestom. Bronasto medaljo je osvojila Mateja ŠROK (SVE).

 

V konkurenci U21 (mladinci) je bil najuspešnejši Valter DRAŠLER (JUR), med mladinkami Nika SITAR (PTU.

 

V konkurenci U15 in U17 so se pomerili na strelišču v Juršincih. Med U15 je zmagal Nejc REPIČ (JUR) ter med starejšimi deklicami Olha RAK (PMA). Zmagovalec po notranjih centrih je v konkurenci U17 Mai PAK (JUR). Med U17 je normo naredila tudi Maruša ANTONIČ (PTU). Štiri nastopajoče ekipe so izpolnile tudi normo za nastop na državnem prvenstvu.

 

21.02.2024 zračna puška člani

Štirinajst posameznikov in štiri ekipe so se za naslov članskega regijskega prvaka v disciplini zračna puška pomerili na strelišču v Kidričevem. Posamezno je zmagal Simon POTRČ pred Benjaminom JODL (oba 1PB), tretje mesto je osvojil Jan SOTO VARGAS (KID). Ekipni zmagovalci so člani SD I.Pohorski bataljon Ruše, pred SD Kidričevo in SD FLV Hotinja vas.

 

 20.02.2024 zračna puška članice

Na strelišču SD Svečina so se na regijskem prvenstvu pomerile tekmovalke z zračno puško. Udeležba treh ekip z devetimi tekmovalkami je dala zanimiv razplet v posamezni razvrstitvi, saj je z osebnim rekordom 628,8 kroga zmagala še mladinka, rušanka  Vita JAKŠE. Za njo je zaostala klubska kolegica Urška HRAŠOVEC, katera se je pozno ponoči vrnila iz svetovnega pokala v Granadi ter je med prvimi streli še imela veliko težav z nastavitvijo puške. Tretje mesto je osvojila Klavdija PUFIČ FRIC iz SD Franc Lešnik Vuk. Ekipno so bile najboljše iz SD I.Pohorskega bataljona Ruše, sledijo SD Franc Lešnik Vuk iz Hotinje vasi in SD Svečina.

 

20.02.2024 zračna puška mladi

V Rušah so tekmovali mladi. V konkurenci U15 st. deklice je bila najuspešnejša Tara POTRČ (1PB), med st. dečki Imran HAMZIĆ (1PB), med U17 kadetinje Maša MIGLIČ (1PB); U17 kadeti Florjan KLEMENČIČ (1PB), U21 mladinci Enej EKART (FLV) ter med U21 mladinkami Lana MIUC ZELKO (1PB).

 

6.02.2024 Serijska zračna puška U15, U13 in U11

Na strelišču SD FLV v Hočah so v Severni regiji prvi tekmovalci najmlajših kategorij že izvedli regijsko prvenstvo. Udeležba tekmovalcev, ki tudi drugače tekmujejo v državni ligi Pokal prijateljstva. Polovica sodelujočih je dosegla normo za nastop na državnem prvenstvu.

Slabši rezultati so bili pri U15 (st.dečki), kjer nobeden ni dosegel norme, zmagovalec pa je Matija BRATUŠA (FLV). Med st.deklicami je zmagala in normo dosegla Agata GLAVAN ČANDER (FLV). V konkurenci U13 sta bila vsak v svoji kategoriji najuspešnejša Lin ŽNIDARIČ in Elmina MALKIĆ, oba iz Ruš. Ekipa dečkov iz SD I.Pohorski bataljon Ruše je bila uspešnejša od ekipe SD Proarmis. Tudi v konkurenci U11 (ml.dečki) prihaja zmagovalec Tim REPOLUSK STAJAN iz Ruš.

Priponke:
Prenesi to datoteko (2024_RP10m_Sever.pdf)Regijsko prvenstvo 10m - Bilten[24.02.2024]974 kB
Joomla templates by a4joomla