Organizacija strelstva v severni regiji

Strelska zveza Slovenije svoje naloge opravlja neposredno ali/in posredno preko strelskih regij, zato je območje Slovenije razdelila v sedem takšnih regij. Strelske regije so notranje organizacijske enote Zveze in predstavljajo teritorialno povezane tekmovalne skupnosti, znotraj katerih se odvijajo klubska, regijska in tista državna tekmovanja, za katere je tako določeno s posameznimi tekmovalnimi pravilniki. V regiji se tako po teritorialnem principu združujemo strelska društva, strelski klubi, trap klubi in strelske sekcije, kateri gojimo strelski šport. Povezani v regijah se informiramo o problematiki v strelstvu, iščemo skupne rešitve ter takšne predloge posredujemo SZS. S sprejemom novega statuta v letu 2008 smo se regije tudi preimenovale. Naša regija se je iz podravske preimenovala v severno regijo.

Ena izmed osnovnih nalog je skrb za izobraževanje strelskih delavcev in tekmovalcev. Zaradi tega organiziramo izobraževanja strelskih delavcev, strelskih sodnikov, trenerjev in inštruktorjev, mladim strelcem pa v šolah streljanja dopolnjujemo strelsko znanje.

V regijah organiziramo in vodimo regijske lige in regijska prvenstva z vsemi vrstami orožja. Prav tako v regijah izvajamo II. in III. državno ligo v streljanju s standard zračno puško in zračno pištolo. V II. in III. ligi je tekmovanje z zračno pištolo združeno skupaj za 1. in 2. regijo (severovzhodno in severno).

V severno regijo spadajo strelska društva, ustanovljena na območju upravnih enot 64-Maribor, 68-Ruše, 50-Slovenska Bistrica, 43-Radlje ob Dravi, 42-Ptuj, 21-Lenart in 65-Pesnica. Strelska društva in strelski klubi so iz naslednjih krajev oz.občin:

   
- Maribor (70), - Ptuj (96), - Sv.Trojica (58),- Slovenska Bistrica (113), - Ruše (108), - Radlje ob Dravi (101), - Trnovska vas (185), - Dornava (24), - Duplek (26), - Juršinci (42), - Kidričevo (45), - Kungota (55),  - Oplotnica (171), - Hoče-Slivnica (160) - Šentilj (118), -Starše (115), - Sv.Andraž v Sl.Goricah (182).

 

Interaktivni zemljevid

 

 

Joomla templates by a4joomla