Na strelišču v Strelskem centru Gaj Pragersko je bilo v soboto, dne 30.07.2016 izvedeno regijsko prvenstvo v trapu.

 

V zadovoljivi udeležbi 18 tekmovalcev iz šestih strelskih društev je bilo v prelepem vremenu izvedeno prijetno tekmovanje na katerem so tekmovalci dosegali norme za nastop na državnem prvenstvu, seveda pa jim je v ospredju bila želja po zmagi na današnjem tekmovanju.

 

V kvalifikacijah se je najbolje odrezal Matjaž LEPEN iz SD Trap Kungota, ki je edini z eno polno serijo 25 zadetih tarč ( 21, 25, 22) in rezultatom 68 tarč dosegel najvišji rezultat kvalifikacij. Sergej SKLEDAR iz SD Poetovio je dosegel drugi rezultat z zadetimi 67 tarčami (24, 19, 24) in tretji rezultat 65 tarč (23, 23, 19) Bojan RAKUŠA iz SD Poetovio. V polfinale so se še uvrstili s četrtim rezultatom 64 zadetih tarč Marjan OGRIZEK iz SD FLV, Josip KOLMAČIĆ iz SD Trap Kungota z zadetimi 62 tarčami in petim rezultatom. Dušan HOJNIK iz SD FLV pa se je v zadnji seriji potrudil in s skupaj zadetimi 61 tarčami za eno tarčo prehitel dva tekmovalca in se tako izognil razstreljevanju za vstop v polfinale.

 

 

V polfinalu nikakor ni zadevalo Sergeju SKLEDAR, ki je predtem v kvalifikacijah zadel kar dve štiriindajsetici,  tokrat pa je imel kar štiri zaporedne zgreške in tako pristal na šestem mestu. Peto mesto je dosegel Dušan HOJNIK. Z zadetimi 10 tarčami sta se Josip KOLMAČIĆ in Marjan OGRIZEK z zadetimi 11 tarčami uvrstila v tekmo za bronasto medaljo. LEPEN Matjaž in Bojan RAKUŠA pa sta zadela po 12 tarč in se v finale uvrstila v tekmo za zlato medaljo.

 

V boju za bron je Josip KOLMAČIĆ iz SD Trap Kungota, zmagovalec finala trap 2.lige Strelske zveze Slovenije v Novi Gorici pred enim mesecem, pokazal vse svoje znanje in zadel vseh petnajst tarč. Marjan OGRIZEK iz SD FLV Hotinja vas, udeleženec štirih turnirjev prve državne lige v kateri je osvojil končno dvajseto mesto je tokrat zadel le 9 tarč in pristal na nehvaležnem četrtem mestu.

V tekmi za zlato medaljo je veljal za favorita Matjaž LEPEN iz SD Trap Kungota, saj je imel v kvalifikacijah najboljši rezultat, vendar pa je bilo od Bojana RAKUŠE iz SD Poetovio pričakovati, da bo vnovčil svoje izkušnje večletnega tekmovanja. Četrto uvrščeni letošnjega Pokala Slovenije v trapu Bojan RAKUŠA v tekmi za zlato medaljo ni popuščal, ter kljub dvema zgrešenima tarčama bil uspešnejši od Matjaža LEPENA, ki je imel po drugem strelu kar tri zaporedne zgreške ter na koncu spravil skupaj 11 zadetih tarč.

 

Regijski prvak je tako postal Bojan RAKUŠA iz SD Poetovio, drugo mesto je osvojil Matjaž LEPEN in tretje Josip KOLMAČIĆ, oba SD Trap Kungota.

 

V ekipnem tekmovanju so sodelovale štiri ekipe. Tri so tudi izpolnile ekipno normo za nastop na državnem prvenstvu. Z zadetimi 192 tarčami so regijski prvaki postali člani ekipe SD Poetovio. Le dve tarči manj so zadeli strelci ekipe SD Trap Kungota, ekipa SD FLV iz Hotinje vasi pa je z zadetimi 184 tarčami osvojila tretje mesto in tudi dosegla normo za uvrstitev na držano prvenstvo. Ekipa SD Velka je z rezultatom 135 tarč pristala na četrtem mestu in s tem tudi brez norme za nastop na državnem prvenstvu.

Državno prvenstvo bo letos na strelišču v Murski Soboti, katerega so na račun olimpionika Boštjana Mačka, ki se te dni že mudi v Riu, kjer bo nastopil na svojih drugih olimpijskih igrah, opremili z novimi stroji za izmet tarč.

 

Po koncu tekmovanja je bilo v sproščenem pogovoru predlagano, da bi na strelišču v Pragerskem izvedli zimsko ligo, saj takrat uradna tekmovanja ne potekajo. Pobuda je bila predstavljena že odgovornim v SCG, zainteresirani tekmovalci pa se naj javijo Iztoku Topolovec ali  Mišotu Rakuša.

 

 

Attachments:
Download this file (20160730_SevernaRegija_RP_trap-Bilten.pdf)Regijsko prvenstvo trap - Bilten[30.07.2016]663 kB
Joomla templates by a4joomla