S podelitvijo pokalov in medalj se je v Severni regiji končala zimska sezona 2011-2012 v streljanju z zračnim orožjem. Tradicionalno 7.srečanje je organiziral koordinacijki regijski odbor s pomočjo Strelskega društva Svečina. V uradnem programu je bilo podeljenih 100 medalj za posamezne uvrstitve ter 58 pokalov za ekipne razvrstitve v programih, katera je izvajala regija in sicer II.državna liga puška in pištola, regijske lige ter regijsko prvenstvo z zračnim orožjem 2012 za vse kategorije.

 

Na prazničen dan, Dan upora proti okupatorju se je popoldan v kulturni dvorani v Svečini zbralo 110 udeležencev, od tekmovalcev, do funkcionarjev v društvih in staršev, kateri so pripeljali svoje otroke-strelce.

 

Program je v otvoritvi popestril član SD Impol Karl Vidmar. Regijski koordinator Peter Golob je zaradi odsotnosti moral opravičiti predsednika Strelske zveze Slovenije Gorazda Maloiča. Prisotni član strokovnega sveta in predsednik organizacijsko kadrovske komisije Milan Vernik je tako prevzel podeljevanje pokalov in medalj najuspešnejšim posameznikom in ekipam. Poseben pozdrav pa je bil namenjen Franciju Pintar - Ančiju, udeležencu že petih paraolimpijskih iger, kateri je udeležencem srečanja namenil tudi nekaj vzpodbudnih besed.

 

Razglasitve rezultatov v II.državni članski ligi je bila opravljena za disciplino puška v kateri so nastopala društva samo naše regije. Zmagovalna ekipa SD FLV iz Hotinje vasi pa si je s tem priborila tudi kvalifikacije za 1.B ligo. V posamezni razvrstitvi je medaljo za prvo mesto prevzela Klavdija Pufič. S pištolo sta v skupini združeni severovzhodna in severna serija. Zmagovalna ekipa je SD Juršinci II.

Na fotografiji dobitniki medalj II.drž.liga pištola ( od leve) 2.m Avgust Horvat, 1.m Zlatko Kostanjevec, 3.m Ivan Druzovič.

 

Medalj in priznanj so se najbolj razveselili najmlajši ...

 

...medtem ko so najstarejše kategorije po podelitvi ob kozarčku domačega vina bolj razpravljele o revanšu v naslednji sezoni.

Joomla templates by a4joomla