SERIJSKA ZRAČNA PUŠKA ČLANI-CE

Po zelo tesnih rezultatih ekipna zmaga za SD Impol

Zadnja tekma zimske sezone z zračnim orožjem v naši regiji je 11.04.2019 na strelišče v Kidričevo privabilo 33 tekmovalcev in tekmovalk, ki so se pomerili s serijsko zračno puško v članski konkurenci.

Med članicami je z rezultatom 357 krogov zmagala Alenka BABIČ (SD Elektro), drugo mesto je osvojila z rezultatom 350 krogov Slava LUGARIČ (SD Impol) in tretje mesto Minka VIDOVIČ (SD Elektro) z rezultatom 328 krogov. Ekipo so sestavile tekmovalke SD Elektro Maribor.

V članski kategoriji je bilo napeto vse do zadnjega strela, saj sta se na prvih dveh mestih vseskozi menjavala najboljša Tenšek in Žigart. Na koncu je zlato medaljo in naslov regijskega prvaka obranil Mirko TENŠEK (SD Velka) z doseženim rezultatom 368 krogov. Srebrno medaljo je s krogom manj osvojil Leopold ŽIGART (SD Impol) in bronasto medaljo z rezultatom 365 krogov Rajmund CVETKO (SD Svečina).

Tudi v ekipni konkurenci je bilo na tesno, saj je bila razlika med prvimi štirimi ekipami le štiri kroge. Zmagovalci so z rezultatom 1074 krogov postali člani ekipe SD Impol Slovenska Bistrica. Drugo mesto z rezultatom 1072 krogov in več notranjih centrov je osvojila ekipa SD Svečina ter tretje mesto ekipa SD Trnovska vas.

 

 

VETERANI - VETERANKE ZRAČNA PIŠTOLA

Miroslav Moleh najboljši med veterani

Na strelišču Impola v Slov. Bistrici je bilo izvedeno regijsko prvenstvo za veterane. Ob udeležbi 20 tekmovalcev je regijski veteranski prvak postal Miroslav MOLEH (SD Juršinci) z zadetimi 189 krogi. Drugo mesto je osvojil Matevž MOHORKO (SD Kidričevo) z zadetimi 183 krogi, bronasto medaljo pa Silvo KOSTANJŠEK (SD Svečina) z zadetimi 177 krogi.

Ekipno so zmagali veterani SD Kidričevo z zadetimi 527 krogi, drugo mesto je osvojila ekipa SD Svečina s 510 krogi in tretje SD Impol Sl.Bistrica z zadetimi 497 krogi.

Med veterankami je nastopila Darinka MOJZER (SK Ptuj) in zadela 165 krogov.

 

VETERANI - VETERANKE ZRAČNA PUŠKA

Peter Golob in SD Svečina najboljši med veterani

 V okviru praznovanja obletnice ustanovitve SD FLV Hotinja vas je bilo dne 15.03.2019 regijsko prvenstvo veteranov in veterank organizirano na njihovem strelišču v Hočah.

Ob precejšnjem osipu veterank je tako nastopila samo Slava LUGARIČ (SD Impol) in zadela 177 krogov. V konkurenci veteranov je regijski prvak postal Peter GOLOB (SD Svečina) z rezultatom 185 krogov. Klubski sotekmovalec Rajmund CVETKO je z rezultatom 182 krogov osvojil drugo mesto in Milan OSOVNIKAR (SD Impol Sl.Bistrica) z rezultatom 179 krogov tretje mesto.

 

Ekipni regijski prvaki so veterani SD Svečina z zadetimi 545 krogi. Drugo mesto je osvojila ekipa SD FLV Hotinja vas z rezultatom 506 krogov in tretje mesto z rezultatom 501 krog SD Elektro Maribor.

 

 

SERIJSKA ZRAČNA PUŠKA

Mladi Rušani pobrali skoraj vse medalje

V Rušah je bilo 06.03.2019 izvedeno še zadnje regijsko prvenstvo na katerem so tekmovalci dosegali norme za državno prvenstvo. Tekmovali so tako v najmlajših kategorijah s serijsko zračno puško. V kategoriji cicibanov je prvo mesto osvojil Jan VUTE,drugo mesto Imram HAMZIĆ in tretje Alen TJUKAJEV vsi SD I.Pohorski bataljon Ruše. Navedeni so bili tudi v ekipi društva, ki je zmagalo z rezultatom 511 krogov, drugo mesto ekipno pa je osvojila SD Juršinci z rezultatom 410 krogov.

V konkurenci mlajših pionirjev so tako kot pri cicibanih vsa prva tri mesta pobrali tekmovalci SD I.Pohorski bataljon Ruše. Z rezultatom 180 krogov je zmagal Gal POTRČ, 175 krogov na drugem mestu je zadel Anže ŠULC, tretje mesto je osvojil Gašper IGLAR z rezultatom 173 krogov. Tudi ekipno je zmaga šla v Ruše z rezultatom 528 krogov. Drugo mesto je dosegla ekipa SD Trap Vitomarci z rezultatom 485 krogov, ter tretje SD Juršinci s 472 krogi.

Med mlajšimi pionirkami je 172 krogov zadela Vita JAKŠE, SD I.Pohorski bataljon Ruše.

Raj Matija ROMIH iz SD Elektro Maribor je zmagal med pionirji z rezultatom 168 krogov. Drugo mesto je osvojil Alex KAUČEVIČ (SD Kidričevo) in tretje Jurij HROVAT (SD Impol).

V konkurenci pionirk je regijska prvakinja postala Iza VERTNIK iz SD FLV Hotinja vas. Drugo mesto je osvojila Špela VIČAR iz SD Svečina in tretje Vanesa KNUPLEŽ iz SD FLV Hotinja vas. Ekipno so nastopile pionirke SD FLV Hotinja vas.

 

 

ZRAČNA PIŠTOLA

Stojak pri članih ni dovolil presenečenja

V članski kategoriji so se tekmovalci 02.03.19 pomerili na strelišču v Rušah. Sašo STOJAK kljub zadnji slabši seriji ni dovolil, da bi se mu ostali tekmovalci približali, ter prepričljivo osvojil naslov regijskega prvaka z doseženimi 568 krogi. Drugo mesto je osvojil njegov klubski kolega Matija POTOČNIK z rezultatom 563 krogov, bronasto medaljo pa je osvojil Ludvik PŠAJD (SD Juršinci) z rezultatom 561 krogov. Ekipno so zmagali člani SK Ptuj z rezultatom 1670 krogov, drugo mesto ekipa SD Juršinci z rezultatom 1642 krogov, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa SD Svečina z rezultatom 1580 krogov.

 

Aktualna državna prvakinja na RP tretja

Članice in ostale mlajše kategorije so se pomerile na Ptuju dne 1.3.19, kjer so domačinke ekipno osvojile prvo mesto z rezultatom 1628 krogov. V posamezni razvrstitvi je prepričljivo zmagala Majda RAUŠL (SK Ptuj) z rezultatom 570 krogov pred Sabino SULJIČ (SD I.Pohorski bataljon Ruše), ki je zadela 546 krogov. Presenetljiva lanska zmagovalka finala na državnem prvenstvu Mateja PEŠAKOVIČ (SK Ptuj) je z rezultatom 543 krogov osvojila tretje mesto.

 

V konkurenci mladincev so si medalje razdelili Rok BEZJAK zlato, Valentin LUŽEVIČ (oba SK Ptuj) srebro in bron Tijan VEINGERL (SD Policist). Mladinka Svjetlana PETKOVIČ (SD Policist) je zadela 521 krogov in izpolnila normo za DP. Kadeti s pištolo SK Ptuj Gregor KOLARIČ, Marcel KRAJNC in Klemen VIDOVIČ so si medalje razdelili v tem vrstnem redu, ekipno pa so zadeli skupaj 1003 kroge. Tudi kadetinji sta izpolnili normo, zmagala je Mihaela ŠATAN (SD Policist), srebrno medaljo pa je osvojila Lana DROBNAK (SK Ptuj).

 

 

ZRAČNA PUŠKA

Benjamin Jodl regijski članski prvak

V konkurenci članov je z rezultatom 617,0 kroga regijski prvak postal Benjamin JODL, srebrno medaljo je osvojil Simon POTRČ (oba SD I.Pohorski bataljon Ruše) z rezultatom 613,0 kroga, na tretje mesto pa se je uvrstil Siniša BRKIČ (SD Elektro Maribor) z rezultatom 605,3 kroga. Ekipni rezultat 1824,1 kroga in s tem doseženo normo za DP ima ekipa SD I.Pohorski bataljon Ruše (Potrč, Podlesnik, Jodl).

 

Vse članice SD FLV Hotinja vas z normo za DP

Le pet članic se je pomerilo na regijskem prvenstvu, od tega je štirim uspelo doseči normo za DP. Kljub današnji odsotnosti četrte tekmovalke SD FLV Razborškove, katera ima normo že iz 4.turnirja DL bodo tako na DP lahko nastopile vse štiri članice tega društva. Današnja zmaga pa je šla trenutno četrtouvrščeni v 1.B državni ligi Klavdiji PUFIČ (SD FLV Hotinja vas) z rezultatom 613,3 kroga. Iz istega društva prihaja drugouvrščena Tina GRABNAR, katera je brez drugih tekmovanj v tem letu in minimalnega treninga, vendar z izkušnjami preteklih let dosegla rezultat 594,4 kroga. Bronasto medaljo je osvojila Urška KREMPL (SD I.pohorski bataljon Ruše) z doseženim rezultatom 594,3 kroga. Ekipni rezultat 1791,3 kroga imajo tekmovalke SD FLV Hotinja vas (Grambar, Sreš, Pufič).

 

Mladinci - Mladinke

V konkurenci mladincev je bila pričakovana zmaga Patrika JAKOPIČEK (SD I.pohorski bataljon Ruše), dosegel pa je 606,1 kroga. Ivo ZIMET CICMANOVIČ (SD Kidričevo) je z rezultatom 602,8 kroga osvojil drugo mesto in Mark BERDNIK (SD Impol ) z rezultatom 589,5 kroga tretje mesto. Ekipa SD Kidričevo (Cicmanovič, Soto in Vuk) so z rezultatom 1757,3 izpolnili normo za nastop na DP.

V konkurenci mladink je bila izmed dveh klubskih kolegic Klaro OSRAJNIK in Urško HRAŠOVEC uspešnejša slednja in osvojila naslov regijske prvakinje.

 

Kadeti - Kadetinje

Med kadetinjami je bila najboljša mlada tekmovalka Zala JUNGER (SD I.Pohorski bataljon Ruše), ki je zadela 395,7 kroga in s tem osvojila zlato medaljo. Drugo mesto je z rezultatom 356,9 kroga osvojila Zoja ŠPRAH (SD Kidričevo) in tretje z rezultatom 332,5 kroga Špela VIČAR (SD Svečina).

Jan PINTER (SD Impol) je bil najbioljši med kadeti z rezultatom 387,9 kroga, srebrno medaljo je osvojil r doseženim rezultatom 375,5 kroga Tadej KAMENŠEK (SD Kidričevo) in bronasto medaljo Enej EKART (SD FLV Hotinja vas) z rezultatom 316,6 kroga.

 

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (RP_ZO_2019.pdf)Regijsko prvenstvo zračno orožje 2019[11.04.2019]2613 kB
Joomla templates by a4joomla