18.04.2024 Zračna pištola U15 in U17

U15 zmaga za Lucijo Šušteršič in ekipo SD Juršinci

Z 6.turnirjem so tudi najmlajši končali letošnjo sezono regijskih lig. V konkurenci U15 se je pomerilo trinajst tekmovalcev. Ob upoštevanju odbitka najslabšega rezultata je skupna zmaga pripadla, sicer današnji odsotni Luciji ŠUŠTERŠIČ (PMA) z 827 krogi. Srebro je osvojila Olha RAK, prav tako PMA z 824 krogi in bron Nejc REPIČ (JUR) z 804 krogi. Ob odsotnosti ene tekmovalke so ekipno vodstvo in zmago v ligi izgubile ekipne državne prvakinje, tekmovalke SD Policist Maribor in tako osvojile drugo mesto. Zmagali so tekmovalci SD Juršinci, tretje ekipno mesto pa je pripadlo SK Ptuj.

Na zadnjem turnirju je zmagal Nejc REPIČ (JUR) pred Olho RAK (PMA) in Liamom LESJAK (JUR). Ekipno so bili najboljši iz SD Juršinci pred SK Ptuj in SD Policist Maribor.

 

Miha FRAS zmagovalec lige U17

Z najboljšim današnjim rezultatom je tudi v skupnem seštevku zmagovalec regijske lige Miha FRAS (PRO) z 1805 krogi. Tako kot na današnji zadnji tekmi je enaka razvrstitev tudi v skupnem seštevku, kjer je srebrno medaljo osvojil aktualni državni podprvak Milan KVAS (JUR) z 1760 krogi in bronasto medaljo državni prvak Mai PAK (JUR) z 1744 krogi. Ekipno so nastopili tekmovalci SD Juršinci.

 

11.04.2024 Zračna puška

Florjan Klemenčič le za nekaj desetink kroga zmagovalec lige U17

Izenačena rezultata tekom celotne lige med Florjanom in Galom, kjer sta imela vsak po tri najboljše rezultate je v skupnem seštevku le za 8 desetink razlike zmaga pripadla Florjanu KLEMENČIČ (1PB). Srebrno medaljo je osvojil Gal POTRČ (1PB), bronasto pa Maša MIGLIČ (1PB). Ekipno so bili kadeti iz Ruš uspešnejši od svojih vrstnikov iz ekipe Franc Lešnik Vuk Hotinja vas.

V zadnjem krogu je bil z rezultatom 409,2 najboljše Gal POTRČ. sledita Florjan KLEMENČIČ in Maša MIGLIČ.

 

 

Zmaga na zadnjem turnirju in skupno za Taro Potrč

 

Na zadnjem turnirju je najboljši rezultat 402,0 kroga zadela Tara POTRČ. Iz SD I.Pohorski bataljon Ruše sta tudi preostala dva z najvišjim rezultatom in sicer Klara KONEČNIK z zadetimi 200,4 krogi in Imram HAMZIĆ z zadetimi 193,7 kroga.

Skupno zmago v ligi in s tem zlato medaljo je z 1008,9 kroga osvojila Tara POTRČ (1PB), z 999,0 kroga je srebrno medaljo osvojila državna podprvakinja Klara KONEČNIK (1PB) in bron Imram HAMZIĆ (1PB) z 943,1 kroga.

 

 

 

 

 

 

S šestim krogom lige zaključujejo tekmovanja v sezoni 2023-2024 najmlajše kategorije. Ta tekmovanja regijskih lig izvajamo za vse discipline in kategorije skupaj po koledarju tekmovanj. Po končanem tekmovanju se izvede podelitev za dosežene uspehe.

 

12.03.2024 Serijska zračna puška

Foto: skupna fotografija udeležencev po razglasitvi rezultatov

 

 Na strelišču v Rušah so se v zadnjem krogu regijske lige pomerile najmlajše kategorije s serijsko zračno puško. Istočasno se je izvedla tudi državna liga v Pokalu prijateljstva SZS, v kateri bodo rezultati znani v nedeljo, podelitev pa bo na državnem prvenstvu.

U11  (mlajši dečki in ml.deklice) ter U13 (dečki in deklice). V 6.krogu je bil posamezno najboljši Tim REPOLUSK STAJAN (1PB), med dečki pa Nejc STAROVASNIK (ISB). Ekipno SD I.Pohorski bataljon Ruše.

U13 (starejši dečki in deklice). Najboljši rezultat je dosegla Agata GLAVAN ČANDER (FLV), ekipno pa tekmovalci SD Impol Slovenska Bistrica.

 

 

V skupni razvrstitvi po 6.krogih in odbitkom najslabšega rezultata pri posameznikih so medalje prejeli:

U15 (starejši dečki in starejše deklice)  

1   GLAVAN ČANDER Agata SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas 843
2   BRATUŠA Matija SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas 774
3   PEK Lovro SD Impol Slov. Bistrica 767

Ekipno: 1.mesto SD Impol Slovenska Bistrica, 2.m SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas. 

 

U13 (dečki in deklice). 

1   STAROVASNIK Nejc SD Impol Slov. Bistrica 894
2   MALKIĆ Elmina SD I. Pohorski Bataljon Ruše 888
3   SIVEC Mai SD I. Pohorski Bataljon Ruše 873

 

U11 (mlajši dečki in mlajše deklice)

1   REPOLUSK STAJAN Tim SD I. Pohorski Bataljon Ruše 811
2   MATJAŽ Taj SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas 807
3   PREMUŠ Filip SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas 429

Združena kategorija U11 in U13 ekipno: 1.mesto SD I.Pohorski bataljon Ruše; 2.mesto SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas; 3.mesto SD Proarmis;

 

 

Joomla templates by a4joomla