5.turnir, 17.03.2016

Peter GOLOB z zmago na zadnjem turnirju II. DL do skupnega drugega mesta

Na zadnjem turnirju II. DL pištola je zmagal Peter GOLOB, SD Svečina in s tem pridobil novih 30 točk, ki so ga popeljale na drugo mesto v skupni razvrstitvi. Že pred tem krogom je bil znan zmagovalec lige Ino ZOREC iz SK Ptuj, ki se danes tekmovanja ni udeležil, skupno tretje mesto pa je osvojil Gregor VESENJAK iz SD Juršinci, tudi tretji na današnjem tekmovanju.

V ekipni razvrstitvi je skupni zmagovalec ekipa SK Ptuj II, z drugim mestom pa se je morala zadovoljiti ekipa SD Juršinci II, ki pa se je le na današnjem tekmovanju najbolj približala rezultatu zmagovalne ekipe.

Ker imata oba sodelujoča društva v 1.DL že svoja predstavnika se iz naše skupine kvalifikacij ne udeleži nobena ekipa.

 

5.turnir, 11.02.2016

Ino ZOREC že zmagovalec II.državne lige s pištolo

Pred zadnjim turnirjem II.državne lige, ki bo v mesecu marcu, prav tako v Juršincih je že znan skupni zmagovalec. Neulovljivo prednost si je z današnjim tretjim rezultatom in novimi 24 točkami priboril Ino ZOREC iz ekipe SK Ptuj II. Za ostali dve medalji pa bo odločala v precejšnji meri zbranost na zadnji tekmi, saj smo danes opazili kar nekaj napak najboljših tekmovalcev. Na današnji tekmi so prvi trije tekmovalci zadeli isto število 365 krogov tako, da je odločalo večje število notranjih desetk. Z sedmimi je bil uspešnejši Gregor VESENJAK iz SD Juršinci II, le z enim manj pa David KEKEC iz istega društva, ki je na današnji tekmi celo to sezono prvič nastopil v II. DL in s svojim rezultatom skuša izboljšat skupni izkupiček ekipe, ki pa ji z zaostankom desetih točk za vodilno ekipo SK Ptuj II ne kaže dobro.

 

4.turnir 07.01.2016

Tadej Širec z dvema nastopoma do dveh zmag

Na strelišču SK Ptuj se je odvijal četrti turnir v streljanju z zračno pištolo v II. državni ligi severovzhod. Kljub že četrtemu turnirju v tej sezoni je le z dvema nastopoma v sezoni že drugo zmago dosegel Tadej ŠIREC iz SK Ptuj II z zadetimi 358 krogi. Le s krogom zaostanka se je na drugo mesto uvrstil Peter GOLOB iz SD Svečina in na tretje Ino ZOREC iz SK Ptuj II z rezultatom 355 krogov. Rezultati tega kroga lige oz rezultati najboljših so bili kar precej nižji od njihovega povprečja. Tudi zmagovalna ekipa SK Ptuj je z rezultatom 1046 krogov kar precej zaostala za rezultatom prejšnjega kroga. Ekipa SD Juršinci II je zadela 1012 krogov, kar pa je več kot na prejšnjih dveh turnirjih.

Po štirih turnirjih je v vodstvu Ino Zorec s 76 točkami, s 73 sledi Rok BEZJAK in z doseženimi 70 točkami Oskar TASOVAC IVEZIČ.

 

3.turnir 15.12.2015

Zmaga Bezjak Roka z zadetimi 371 krogi

Na tretjem turnirju II.DL sever-severovzhod z pištolo je zmagal Rok Bezjak s prepričljivo prednostjo pred Inom Zorecom z zadetimi 364 krogi in Rokom Veršičem z zadetimi 359 krogi, vsi iz SK Ptuj II. Skupni rezultat ekipe SK Ptuj II je 1064 krogov, ekipe SD Juršinci II pa 950 krogov.

Ob polovici turnirjev je v skupnem vodstvu Ino Zorec s sedmimi točkami prednosti pred Oskarjem Tasovac Ivezič in Rokom Bezjak. Ekipa SK Ptuj II pa ima šest točk prednosti.

 

2.turnir 12.11.2015

Liga dokončno brez udeležbe ekipe iz Ruš

V Strelskem društvu I.pohorskega bataljona Ruše so se dokončno odločili in odpovedali udeležbo v II. državni ligi pištola. Tako v konkurenci dejansko ostajata samo dve ekipi in več posameznikov. V tem primeru pa v naslednjem letu iz naše regije ne bomo imeli kandidata za kvalifikacije v 1B ligo, saj imata obe sodelujoči društvi v tej ligi že svoje predstavnike.

Najuspešnejši med posamezniki so bili vsi tekmovalci ekipe SK Ptuj II, Tadej ŠIREC z doseženimi 360 krogi in prvimi 30 točkami, drugo mesto je dosegel Valentin LUŽEVIČ in tretje Ino ZOREC. Ekipa SK Ptuj II je za kar 68 krogov dosegla boljši rezultat od ekipe SD Juršinci II.

 

 

1. turnir 15.10.2015

Pričetek lige brez ekipe SD I.pohorski bataljon Ruše

II.DL s pištolo je že v štartu slabo pričela ekipa SD I.pohorskega bataljona Ruše, katere tekmovalci niso prišli na tekmovanje in si tako namesto osvojitve najman šestih točk prislužili kazen -3 točk. Zaradi tega se verjetno v nadaljevanju ne morejo uvrstiti višje kot na "tretje" mesto, kar pa jih bo v regiji vseeno vodilo v kvalifikacije za I.ligo. Na tekmovanju z udeležbo le dveh ekip oz. tekmovalcev iz treh društev regije je pomlajena ekipa SK Ptuj II zadela 1064 krogov, ekipa SD Juršinci II pa 1012 krogov. Med posamezniki je zmagal TASOVAC IVEZIČ Oskar in si tako priboril prvih 30 točk. Drugo mesto je po več zadetih notranjih desetkah osvojil Ivo ZOREC in tretje Rok VERŠIČ (vsi SK Ptuj II).

Joomla templates by a4joomla