6.turnir

Urška Hrašovec zmagovalka II.državne lige

Z doseženim rezultatom 407,0 kroga in zmago na zadnjem turnirju je tudi skupna zmaga v II.državni ligi sever pripadla tekmovalki SD 1.pohorski bataljon Ruše Urški HRAŠOVEC. Nikita LENARČIČ iz istega društva je dosela drugo mesto in s tem dve točki več od današnjega tretjeuvrščenega Patrika JAKOPIČEKA. Minimalna razlika pred zadnjim krogom lige pa je pomenila, da je s točko prednosti uspela prehiteti Patrika JAKOPIČEK in osvojila skupno drugo mesto. 

Ekipno skupno prvo mesto je osvojila SD 1.pohorski bataljon II z 60 doseženii točkami, na drugem mestu sledi ekipa SD Impol Slovenska Bistrica z 44. točkami in na tretjem mestu ekipa SD Kidričevo z 40.točkami. Ekipa SD Impol Slovenska Bistrica bo tako imela možnost sodelovati na kvalifikacijah za 1.B državno člansko ligo.

 

5.turnir

Vodilni tekmovalci v skupni razvrtitvi II.državne lige sever tudi najboljši na predzadnjem turnirju

Na strelišču v Hočah so se ponovno izkazali tekmovalci SD I.pohorskega bataljona Ruše, ki so osvojili vsa prva tri mesta, so pa tudi na najvišjih mestih v državnih ligah svoje kategorije. Četrto zmago v ligi je dosegla trenutno vodilna v državni kadetski ligi Urška HRAŠOVEC s ponovno odličnim rezultatom 405,2 kroga in se nekoliko oddahnila po doseženih dveh slabših rezultatih v prvi državni ligi in kadetski ligi ta konec tedna v Kidričevem. Drugo mesto je dosegel Patrik JAKOPIČEK, trenutno tudi drugouvrščeni v državni kadetski ligi in tretje Nikita LENARČIČ, ki pa vodi v skupni razvrstitvi državne pionirske lige. V istem vrstnem redu so uvrščeni tudi v II.ligi severne regije, s tem, da je Urška Hrašovec že zmagovalka, nosilca ostalih dveh medalj pa bosta znana glede uvrstitve na zadnjem turnirju. Ekipno je SD I.pohorski bataljon Ruše osvojil novih 10 točk, ter s skupno prednostjo štirinajstih točk vodi pred SD Impol Slovenska Bistrica, današnjimi drugouvrščenimi, na tretjem mestu pa so strelci SD Kidričevo.

 

4.turnir

Berdnik Mark iz Impola presenetil z uvrstitvijo na tretje mesto

 

Na četrtem turnirju lig je presenetil kadet Mark Berdnik iz SD Impol Slovenska Bistrica, kjer je bil tudi organiziran današnji turnir. Mark je s svojim letošnjim  najboljšim rezultatom 395,5 kroga osvojil tretje mesto. Tretjo zmago v ligi je dosegla Urška Hrašovec iz SD I.pohorski bataljon Ruše z rezultatom 403 kroga, kar je sicer malo slabši rezultat, kot ga je dosegla v soboto na svojem prvem nastopu v elitni skupini 1.A državne lige. Upajmo na njeno vrhunsko formo v naslednjih dneh tudi v Münchnu, kjer bo nastopila kot članica mladinske reprezentance . Drugi rezultat 397,3 kroga  je dosegel Patrik Jakopiček, prav tako iz Ruš. V ekipni konkurenci so mladi tekmovalci ekipe SD I.pohorski bataljon Ruše II tudi tokrat nepremagljivi, dosegli so 1188,3 kroga, drugi rezultat 1167 so dosegli tekmovalci SD Kidričevo in tretjega SD Impol Slovenska Bistrica z zadetimi 1157,2 krogi.

 

V ekipni razvrstitvi ima največ točk SD I.pohorski bataljon Ruše II, SD Kidričevo in SD Impol pa sta se po točkah izenačili. V razvrstitvi posameznikov je še brez upoštevanih odbitnih točk v vodstvu Urška Hrašovec, sledi Patrik Jakopiček in Nikita Lenarčič, vsi SD I.pohorski bataljon Ruše.

 

3.turnir

Tretji turnir II.lige v znamenju zelo dobrih rezultatov mladih tekmovalcev iz Ruš, ki so osvojili vsa tri prva mesta

Zmagovalka turnirja je z rezultatom 409,5 kroga Urška Hrašovec, trenutno tudi vodilna v državni ligi mladih za kadetinje. Urška rezultatsko raste iz tekme v tekmo. To je njen drugi najboljši rezultat na tekmi. Po državnem rekordu na letošnjem državnem prvenstvu z 407,8 kroga je bila nosilka rekorda vse do 22.11.15 ko ga je zvišala Saša Javorac. Le teden dni pa je bilo potrebno, da si je Urška rekord za 0,1 desetinko bojšim rezultatom priborila nazaj na II. kvalifikacijskem turnirju v Ljubljani z novo postavljeno mejo na 410,5 kroga. S tem rezultatom je izpolnila tudi kriterijsko B normo mladink za uvrstitev v reprezentanco.

Drugo mesto je na današnjem tekmovanju osvojila prav tako visoko, na drugem mestu uvrščena tekmovalka v državni pionirski ligi Nikita Lenarčič z rezultatom 400,0 krogov, z rezutatom 397,4 kroga pa na tretjem metu tudi naslednji odlično uvrščeni Rušan v kadetski državni ligi na trenutnem skupnem tretjem mestu Patrik Jakopiček. Doseženih 1193,2 kroga ekipe SD I.pohorski bataljon Ruše II je ekipo še učvrstil v vodstvu II.lige, tekmovalci Impola so zadeli 1152,7 kroga in Kidričevega 1140,2 kroga.

 

V vodstvu (brez odbitka točk) s prednostjo šestih točk je Urška Hrašovec, sledi ji Jan Tement in še z nadaljnima dvema točkama zaostanka Nikita Lenarčič.

 

2.turnir

Na drugem turnirju je nastopilo nekaj več posameznikov tako, da se je konkurenca okrepila vsaj v posamezni konkurenci, kajti ekipno so udeležena samo tri društva. Jan Tement je zmagal in s tem pridobil novih 30 točk, na drugo mesto se je uvrstila Nikita Lenarčič oba iz SD I.pohorski bataljon Ruše, tretji rezultat pa je dosegel Uroš Mohorko iz SD Kidričevo. Ekipno so zmagali strelci ekipe SD I.Pohorski bataljon Ruše II, pred SD Impol Slovenska Bistrica in ekipo iz Kidričevega.

 

 

1.turnir

V II.ligi ponovno sodelovanje SD Impol Slovenska Bistrica

 

Po letu premora in odsotnosti s tekmovanj II. DL s standard zračno puško ekipe SD Impol Slovenska Bistrica so se le ti ponovno pridružili tekmovanjem v tej diciplini. Žal je v regiji še vedno ekipni upad sodelovanja, nekaj več pa je udeležencev v tekmovanju posameznikov.

 

Urška HRAŠOVEC iz SD I.pohorski bataljon Ruše je svoj zmagovalni nedeljski rezultat iz državne lige mladih med kadetinjami še izboljšala za 1,6 kroga in tudi na današnji tekmi zmagala z rezultatom 402,4 kroga. Na drugo mesto se je uvrstil Uroš MOHORKO iz SD Kidričevo in na tretje Jan TEMENT iz SD I.Pohorski bataljon Ruše. Ekipno so zmagali strelci SD I.pohorski bataljon Ruše II, pred ekipama SD Kidričevo na drugem in  SD Impol Slovenska Bistrica na tretjem mestu.

 

 

Attachments:
Download this file (20151020_1.turnir_II.DL_puska.pdf)1.turnir II.DL-PU sever-Bilten[20.10.15 Kidričevo]138 kB
Download this file (20151112_II.DL_SevernaRegija_PU_Turnir2-Bilten.pdf)2.turnir II.DL-PU sever-Bilten[24.11.2015 Kidričevo]164 kB
Download this file (20151222_II.DL_puska_turnir3.pdf)3.turnir II.DL-PU sevver-Bilten[22.12.15 Ruše]174 kB
Download this file (20160126_II.DL_PU_SevernaRegija-Bilten.pdf)4.turnir II.DL-PU sever-Bilten[26.01.16 Impol]179 kB
Download this file (20160216_II_DL_standard5-Bilten.pdf)5.turnir II.DL-PU sever-Bilten[16.02.16 FLV]169 kB
Download this file (20160317_2.DL_SevernaRegija-PU-Bilten.pdf)6.turnir II.DL-PU sever-Bilten[22.08.16 Ruše]205 kB
Joomla templates by a4joomla