13.04.2016

Jože Majhenič in Slava Lugarič regijska prvaka s serijsko zračno puško

V Kidričevem je na 10 steznem strelišču, opremljenem z elektronskimi tarčami SIUS bilo še zadnje dejanje tekmovanj v streljanju z zračnim orožjem v tej sezoni. Izvedeno je bilo regijsko prvenstvo za veterane in veteranke s serijsko zračno puško.

 

V konkurenci veteranov je tokrat Jože MAJHENIČ iz SD Svečina po zelo nestabilnih in dokaj slabih rezultatih v sezoni pokazal svoje znanje in z odličnim rezultatom, kakršne je dosegal v preteklih sezonah zmagal. Z doseženim rezultatom 189 krogov je premočno ugnal vso konkurenco, drugouvrščeni Ivan KOPŠE iz SD FLV Hotinja vas je zadel 181 krogov. Za tretje mesto pa je zadostoval že rezultat 174 krogov, katerega je dosegel Rajmund CVETKO iz SD Svečina.

Ekipno so naslov regijskih prvakov osvojili veterani iz SD Svečina z zadetimi 536 krogi. Na drugo mesto so se uvrstili tekmovalci SD FLV iz Hotinje vasi z zadetimi 510 krogi, z dvema krogoma zaostanka pa so na tretjem mestu pristali veterani SD Kidričevo.

 

V konkurenci veterank je regijska prvakinja postala Slava LUGARIČ iz SD Impol Slovenska Bistrica z zadetimi 175 krogi. Z zaostankom desetih krogov je drugo mesto osvojila Alenka BABIČ iz SD Elektro Maribor, Milica URLAUB, prav tako veteranka SD Elektro Maribor pa je osvojila tretje mesto. Ekipo so sestavile samo članice SD Elektro Maribor in dosegle rezultat 489 krogov.

 

Rezultati so v skupnem biltenu v prilogi na dnu tega članka.

 

07.04.2016

Članska ekipa SD FLV Hotinja vas regijski prvaki s serijsko zračno puško

 

Na strelišču v Kidričevem je bilo dne 07.04.2016 izvedeno regijsko prvenstvo s serijsko zračno puško v članski kategoriji. Zaradi več prijavljenih smo tokrat tekmovanje morali pričeti že malo prej, izven utečenih ur, kar pa na razpoloženje tekmovalcev ni preveč vplivalo. Res je, da so nekateri pričakovali boljši rezultat, vendar vedno ne gre vse po načrtih, razočaranj pa tudi ni bilo.

 

Ekipa članov SD FLV Hotinja vas je tokrat po slabi ekipni uvrstitvi v regijski ligi prišla na regijsko prvenstvo z najmočnejšo ekipo in tako s krogom prednosti ugnala drugo uvrščeno ekipo SD Svečina. Na tretje mesto so se uvrstili tekmovalci iz SD Kidričevo.

 

V konkurenci posamezno se Mirko TENŠEK iz SD Velka ni pustil presenetiti. Po odličnih rezultatih v regijski ligi in osvojenim prvim mestom je skozi vso sezono, ob zelo veliko nastopih na tekmovanjih s serijsko puško, med drugim tudi v severovzhodni regiji in v občinski ligi, tokrat ponovil lanski uspeh in zmagal tudi na regijskem prvenstvu. Sicer rezultat ni bil tako prepričljiv kot v ligaškem tekmovanju, vendar je z doseženimi 369 krogi bil za dva kroga uspešnejši od Leopolda ŽIGARTA iz SD Impol Slovenska Bistrica. Matjaž DOBERŠEK iz SD FLV iz Hotinje vasi pa se je le na račun več notranjih centrov pri rezultatu 361 krogov uspel obdržati na tretjem mestu.

 

Med članicami je prvo mesto osvojila Miriam VALENČAK iz SD Elektro Maribor z zadetimi 357 krogi. Na drugo mesto se je z rezultatom 355 krogov in z več zadetimi notranjimi  centri uvrstila Slava LUGARIČ iz SD Impol Slovenska Bistrica, ter na tretje mesto Sara SRNE iz SD Velka.  Ženska ekipa SD Elektro Maribor je dosegla skupni rezultat 1012 krogov.

 

Več v rezultatih skupnega biltena v prilogi tega članka.

 

 

05.04.2016

Mirko Moleh s pištolo v kategoriji veteranov najboljši

Na strelišču v Rušah je bilo izvedeno regijsko prvenstvo v diciplini pištola za veterane in veteranke. Tekmovanja se je udeležilo 18 tekmovalcev, od tega ena tekmovalka.

 

V kategoriji veteranov je zmagal Mirko MOLEH (v ospedju na fotografiji) iz SD Juršinci z doseženimi 181.krogi. Drugo mesto je z rezultatom 178 krogov osvojil Matevž MOHORKO iz SD Kidričevo, z krogom manj pa tretje mesto in s tem bronasto medaljo Peter GOLOB iz SD Svečina. V kategoriji veterank je nastopila samo Darinka MOJZER iz SK Ptuj in zadela 151 krogov.

 

 V ekipni razvrstitvi so bili najuspešnejši veterani SD Kidričevo z zadetimi 505. - krogi. Domačini iz SD 1.pohorskega bataljona Ruše so z rezultatom 495 krogov osvojili drugo mesto, na tretje pa so se uvrtili veterani SD Impol Slovenska Bistrica z zadetimi 452 krogi.

Več v skupnem biltenu v prilogi.

 

 

12.03.2016

V organizaciji Koordinacijskega regijskega odbora severne regije pri SZS je bilo v Kidričevem organizirano regijsko prvenstvo z zračnim orožjem za vse kategorije po pravilniku SZS, ki za nastop na državnem prvenstvu potrebujejo normo. Nastopilo je 124 tekmovalcev v 25 ekipah. Posamično normo za nastop na državnem prvenstvu je izpolnilo 68 tekmovalcev, nekaj pa jih je doseglo še ekipno. Od udeleženih ekip je normo doseglo 19 ekip. SD Kidričevo je montažno strelišče v športni dvorani pripravilo zelo dobro. Najboljšim tekmovalcem so bila podeljena odličja, prav tako ekipam v najmlajših kategorijah. Ostalim ekipam se pokali podelijo na zaključni slovesnosti regije v mesecu maju.

 

Sašo Stojak regijski prvak s pištolo člani

Državni reprezentant in udeleženec zadnjega EP Sašo STOJAK iz SK Ptuj ni dovolil presenečenja ter prepričljivo v finalu premagal klubskega kolega Matija POTOČNIKA. Na tretje mesto se je uvrstil Ludvik PŠAJD ml. iz Juršincev. Ekipno so slavili strelci SK Ptuj, pred SD Juršinci in SD Kidričevo. Sodelujoči tekmovalci SD Mrož Velenje so izven konkurence dosegli drugi rezultat. Normo je doseglo osem tekmovalcev in dve ekipi.

Tudi v kategoriji članic je bila najuspešnejša državna reprezentantka in udeleženka EP Majda RAUŠL iz SK Ptuj, z zadetimi 372 krogi. Tekovalki izven konkurence Alenka DIMEC in Sabina SULJIČ iz SD Mrož sta dosegli drugi in tretji rezultat. Drugo mesto na RP pa je osvojila Mateja PEŠAKOVIČ in tretje mesto Melita ŠPRAH, obe SK Ptuj. Ekipi SD Mrož Velenje in SK Ptuj sta izpolnili normo za nastop na DP.

 

Na RP s standarom v članski kategoriji prvič finale

Ob zadostnem številu tekmovalcev smo letos prvič za kategorijo članov izvedli tudi finale. Tudi v tej kategoriji presenečenja ni dovolil udeleženec EP Benjamin JODL, ki je za sabo pustil Simona POTRČA in Patrika JAKOPIČEK, vsi iz 1.pohorskega bataljona Ruše. Iz istega društva so tudi ekipni zmagovalci, na drugo mesto pa so se uvrstili strelci SD Elektro Maribor. Posamične norme so dosegli štirje tekmovalci in obe ekipi.

 

V konkurenci članic s standard zračno puško je nastopilo pet tekmovalk. Regijska prvakinja je postala Klavdija PUFIČ, na drugo mesto se je uvrstila Teja RAZBORŠEK in na tretje Sonja SREŠ, vse SD FLV. Ekipa SD FLV iz Hotinje vasi pa je izpolnila tudi ekipno normo.

 

V mladinski konkurenci le pet tekmovalcev

V regiji je trenutno opaziti pomanjkanje tekmovalcev mladinskih kategorij, saj so nastopii samo trije mladinci s pištolo in dva s puško. S puško je zmagal Urban HRIBERNIK iz SD FLV, s pištolo pa Tadej ŠIREC iz SK Ptuj. S pištolo je ekipa SK Ptuj dosegla rezultat 1597 krogov.

 

Odličen ekipni rezultat kadetinj SD 1.pohorski bataljon Ruše

Ekipa kadetinj SD 1.pohorski bataljon Ruše v postavi HRAŠOVEC, LENARČIČ in PLIBERŠEK je dosegla rezultat 1194,4 kroga, kar je 3,8 kroga boljše od državnega rekorda, ki ga držijo kadetinje iz Trzina. V konkurenci posamezno je zmagovalka Urška HRAŠOVEC pred Nikito LENARČIČ in Lucijo PLIBERŠEK.

Med kadeti s puško je prepričljiv zmagovalec Patrik JAKOPIČEK iz SD 1.pohorski bataljon Ruše. Na drugo mesto se je uvrstil Mark BERDNIK iz SD Impol in na tretje Ivo CICMANOVIČ ZIMET iz SD Kidričevo. Ekipni zmagovalci so SD Impol Slovenska Bistrica, na drugo mesto pa so se uvrstili strelci SD Kidričevo.

Kadetinje s pištolo iz Juršincev so izpolnile ekipno normo, zmagovalka pa je postala Julija LAJH, ki je premagala Sandro KUMER (obe Juršinci) in Vito VOLGEMUT iz Ptuja. Med kadeti je bil najuspešnejši Ino ZOREC pred Nikom VOLGEMUTOM in Rokom BEZJAKOM, vsi SK Ptuj. Kadeti SK Ptuj so izpolnili tudi normo.

 

Pionirka Nikita Lenarčič z odličnim rezultatom

Vodilna v državni pionirski ligi Nikita LENARČIČ iz SD 1.pohorski bataljon Ruše je zadela 191 krogov, kar pomeni enak rezultat kot je državni rekord v tej kategoriji dosežen pred sedmimi leti. Na prihajajoči državni ligi v nedeljo ima ob dobri formi možnost, da ta rekord izboljša. Na drugo mesto se je uvrstila Lucija PLIBERŠEK in na tretje Zala JUNGER. Navedene tekmovalke iz Ruš so tudi ekipne zmagovalke, na drugo mesto pa so se uvrstile pionirke SD Juršinci.

Tomi OČKO SMOGAVEC iz Impola je zmagovalec med pionirji, na drugo mesto se je uvrstil Vid RAVNJAK iz SD Radlje ob Dravi in na tretje Jan PINTER iz Impola, ki pa so tudi prejemniki pokala za ekipno prvo mesto med pionirji.

 

Zadovoljiva udeležba najmlajših

V konkurenci mlajših pionirjev je zmagal Matic RADANOVIČ iz Impola pred Matijem ROMIHOM RAJ iz Elektro Maribor in Jakobom SGERMOM iz Ruš. Ekipno so bili mladi tekmovalci SD Elektro Maribor uspešnejši od SD 1.pohorskega bataljona Ruše.

Urška TUŠEK iz SD FLV pa je za kategorijo ml.pioniork izpolnila normo za nastop na DP.

Rezultat 181 krogov cicibanke Tinke BURIČ iz Ruš je vzpodbuden, saj je zelo blizu najboljšemu rezultatu v tej kategoriji. Drugi rezultat je dosegla Tamara ROLA iz Trnovske vasi.

Številčnejša udeležba najmlajših je razveseljiva v kategoriji cicibanov. Nastopile so tri ekipe in vse izpolnile normo za nastop na DP. Najuspešnejši pa so mladi tekmovalci SD 1.pohorski bataljon Ruše, pred SD Juršinci in SD Svečina (na fotografiji). Posamezno je zmagovalec Gal POTRČ iz 1.pohorskega bataljona Ruše, pred Žanom PLOHLOM iz Juršincev, na tretje mesto pa se je uvrstil Maks BURIČ iz Ruš.

 

Rezultati iz tekmovanja v prilogi.

 

 

 

V soboto, 12.03.2016 bo v Kidričevem potekalo regijsko prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za vse kategorije, ki dosegajo norme za nastop na državnem prvenstvu. Prijavljenih je 137 tekmovalcev.

Tekmovanja se izvedejo na notranjem elektronskem strelišču za discipline standard zračna puška (razen kadetinje), na montažnem 40 mestnem strelišču v športni dvorani pa tekmujejo na papirnate tarče ostale kategorije. V kategoriji članov pištola in puška se izvedeta finala.

Razglasitve rezultatov bodo v skladu z izdelano časovnico.

 

Predvsem starši najmlajših ste vabljeni na ogled tega tekmovanja. V nedeljo pa bo med 09. in 14. uro v isti dvorani državno tekmovanje veteranov kamor vas prav tako vabimo. nastopilo bo skoraj dvesto tekmovalcev, med njimi vrsto veteranov, ki so pred desetletji spadali med najboljše slovenske in tudi jugoslovanske strelce.

Attachments:
Download this file (20160312_RP_SevernaRegija-Bilten.pdf)Regijska prvenstva - Bilten[13.04.16]1645 kB
Joomla templates by a4joomla