02.03.2017, VI.turnir Slovenska Bistrica

V pričakovaju dobrih rezultatov so se tekmovalci II.DL s pištolo zbrali na strelišču Impola v Slovenski Bistrici, kjer se je odvijal zadnji turnir, odprtih pa je bilo še nekaj vprašanj kateri bo dobitnik medalje za drugo in tretje mesto.

Med posamezniki je z rezultatom 375 krogov zmagal Tadej ŠIREC iz SK Ptuj, pred Davidom KEKEC iz SD Juršinci, ki je zadel 371 krogov. Tretjeuvrščeni Horst KRASSER iz SD Svečina je zadel 368 krogov. Ekipno so z rezultatom 1083 krogov zmagali strelci SK Ptuj, z rezultatom 1075 krogov so drugo mesto osvojili tekmovalci SD Svečina in tretje mesto z rezultatom 1036 tekmovalci SD Juršinci.

 

Zmaga SK Ptuj II, v kvalifikacije za 1.B ligo SD Svečina

V skupni razvrstitvi II.DL zračna pištola severovzhod so ekipni zmagovalci z osvojenimi 58 točkami postali tekmovalci SK Ptuj II, pred ekipo SD Juršinci II z zbranimi 44 točkami, tri manj pa so osvojili strelci SD Svečina. V kvalifikacije za 1.B ligo so se tako uvrstili tekmovalci SD Svečina, saj ekipe na prveh dveh mestih že imajo svoje predstavnike v višnji ligi.

 

Širec prepričljivo zmagal, Golob za dve točki ugnal Krasserja

V skupni uvrstitvi posameznikov je prepričljivo zmago dosegel Tadej ŠIREC iz SK Ptuj II z zbranimi 140 točkami po odbitku najslabših točk. Z današnjim četrtim mestom je dovolj točk osvojil Peter GOLOB, SD Svečina ter s 121 točkami obdržal drugo mesto, na tretje pa se je z dvema točkama zaostanka prebil današnji tretjeuvrščeni Horst KRASSER iz SD Svečina.

 

02.02.2017,  V. turnir Juršinci

Na strelišču v Juršincih je bil izveden peti turnir II. državne lige z zračno pištolo. Ekipno so se tokrat ponovno izkazali tekmovalci SK Ptuj II, ki so zmagali s 1075 zadetimi krogi, ter se utrdili v skupnem vodstvu lige s 10 točkami prednosti. V kolikor na zadnjem turnirju samo nastopijo je njihova zmaga že zagotovljena. Drugo mesto na današnjem turnirju si je zagotovila ekipa SD Juršinci II, tudi drugouvrščena v skupni razvrstitvi lige, tretje mesto pa so osvojili strelci SD Svečina, ter se tako tudi s prednostjo osmih točk utrdili na tretjem mestu, ki v naši regiji še vodi v kvalifikacije za 1B ligo.

V posamezni razvrstitvi je prvo zmago zabeležil Valentin LUŽEVIČ iz SK Ptuj II, drugo mesto je osvojil zmagovalec prejšnjega kroga Horst KRASSER iz SD Svečina in tretje mesto Tadej ŠIREC iz SK Ptuj. Pred zadnjim krogom so razlike v skupnem točkovanju minimalne, zato bo vsaka malenkost odločala za medalje. V vodstvu pa je Tadej ŠIREC iz SK Ptuj II, sledi Peter GOLOB iz SD Svečina in le s točko zaostanka na tretjem mestu Valentin LUŽEVIČ iz SK Ptuj II.

Na fotografiji: tekmovalci SD Juršinci

 

 

11. - 12.01.2017 IV.turnir - Maribor

V izvedbi SD Policist Maribor in SD Elektro Maribor je bil četrti krog II. državne lige pištola izveden na strelišču SD Elektro. Tokrat so prvo ekipno zmago dosegli strelci SD Svečina z doseženimi 1067 krogi. Drugi rezultat so dosegli vodilni v ligi, strelci SK Ptuj II ( na fotografiji) in tretjega iz ekipe SD Juršinci II. Posamezno je zmagal strelski veteran Horst KRASSER iz Svečine z doseženimi 366 krogi, na drugo mesto se je uvrstil Rok BEZJAK in na tretje mesto Vita VOLGEMUT, oba iz ekipe SK Ptuj II.

 

V skupni razvrstitvi je vodstvu Tadej ŠIREC s 107 točkami, sledi Peter GOLOB s 99 in Valentin LUŽEVIČ s 87 točkami. V ekipni razvrstitvi je s precejšnjo prednostjo v vodstvu ekipa SK Ptuj II, sledijo SD Juršinci II, razliko za njimi pa je na tri točke zmanjšala ekipa SD Svečina.

 

08.12.2016 III. turnir - Ptuj

Tretji turnir II. DL pištola severovzhod je bil drugič zapovrstjo izveden na strelišču SK Ptuj na Ptuju. Posamezno si je drugo zmago zapored z rezultatom 369 krogov pristreljal Tadej ŠIREC iz SK Ptuj, drugo mesto je osvojil Peter GOLOB iz SD Svečina z rezultatom 363 krogov in tretje Valentin LUŽEVIČ iz SK Ptuj z zadetimi 361 krogi. Ekipno so 1090 krogov zadeli strelci ekipe SK Ptuj II, sledijo SD Juršinci II in na tretjem mestu ekipa SD Policist Maribor (na fotografiji).

V skupni razvrstitvi ekipno vodi SK Ptuj II, pred SD Juršinci II in SD Svečina. Posamezno ima Tadej ŠIREC že precejšnjo prednost pred drugouvrščenim Petrom GOLOBOM in tretjeuvrščenim Valentinom LUŽEVIČEM.

 

10.11.2016 II.turnir - Ptuj

 

 Na strelišču v Ptuju je bil izveden 2.turnir državne lige severovzhod v streljanju z zračno pištolo. Popolna udeležba vseh šestih ekip je dala nekakšen pregled kakovostne lestvice. V kolikor ne bo kakšnega izpada bo vsekakor ekipa II. iz SK Ptuj tista, ki bo diktirala tempo, saj je tudi danes zmagala, tokrat še z višjim rezultatom kot na prvem turnirju in sicer z 1100 krogi. Ekipa iz Juršincev je zadela 1058 krogov, na tretje mesto pa ponovno SD Svečina z 1031 zadetimi krogi. Sledijo SD Elektro Maribor, ki so prvi krog nenamerno izpustili, ekipa SD Policist Maribor, kateri sta v zadnjem dnevu zaradi bolezni odpovedala kar dva tekmovalca in na šestem mestu ekipa Impola iz Slovenske Bistrice (na fotografiji).

 

Med posamezniki se tokrat državni mladinski prvak Tadej ŠIREC ni dal presenetiti, ter z zadetimi 370 krogi zmagal in prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Drudi rezultat je dosegel Rok BEZJAK (oba SK Ptuj), tretji rezultat pa David KEKEC iz SD Juršinci.

Več v prilogi rezultati

 

06.10.2016 I. turnir - Juršinci

 

V Severni regiji se je s prvim krogom II. državne članske lige pištola severovzhod pričela zimska sezona 2016-2017 v streljanju z zračnim orožjem. Na strelišču v Juršincih so se tako zbrali tekmovalci s pištolo, ki so opravili svoj prvi nastop. Za letošnjo sezono se je tako prijavilo kar šest ekip, kar je glede na leto poprej, ko sta bili udeleženi le dve lep napredek.

Sicer je v lanskem letu ob ekipnem nastopu sodelovalo še več posameznikov, v letošnjem letu pa naj bi v večini društev pošiljali na tekme le člane ekip. SD Juršinci in SK Ptuj nastopata tako kot pretekla leta z drugo ekipo, novi udeleženci lige pa so SD Svečina, SD Impol Slovenska Bistrica, SD Policist Maribor in SD Elektro Maribor. Z ekipami so debitantje v ligi Svečina, Impol in Policist, medtem ko je Elektro v pretklih letih že nastopal v I.B ligi, ter za letošnjo sezono na lastno željo izstopil iz prve lige. Kaj je bil vzrok, da na prvem turnirju niso nastopili nam ni znano.

 

Peter Golob z osebnim rekordom do zmage na prvem turnirju

Po lanski zmagi na zadnjem turnirju II. DL pištola je tudi prvi turnir odlično pričel svečinski strelec Peter GOLOB, ki je z osebnim rekordom 373 krogov za dva kroga prehitel mladinskega reprezentanta in državnega mladinskega prvaka Tadeja ŠIRECA iz ekipe SK Ptuj II. Tretji rezultat je dosegel David KEKEC iz SD Juršinci II.

Ekipno prvo mesto in s tem prvih 10 točk so vknjižili tekmovalci SK Ptuj II, le šest krogov manj so dosegli domači tekmovalci iz ekipe SD Juršinci II. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa SD Svečina (na fotografiji), katera se je okrepila s tujim tekmovalcem Horstom KRASSERJEM, ki je na naših streliščih poznan že veliko let, saj je nastopal v prvi državni ligi že za dve društvi, nazadnje v letu 2011, že več let pa tekmuje tudi v naši regijski ligi. Krasserju je kljub spoštljivim letom ostalo še veliko volje do tega športa, nenazadnje je bil tudi udeleženec olimpijskih iger v Seulu daljnega leta 1988. Prvič pa so se v disciplini zračna pištola pridružili tekmovanju v regiji tekmovalci ekipe SD Policist Maribor, ki so v lanskem letu pričeli z mladimi trenirati to disciplino.

 

Več v rezultatih

 

Attachments:
Download this file (20161006_DL_PI_1-Bilten.pdf)1.turnir II.DL PI severovzhod - Bilten[06.10.2016]524 kB
Download this file (20161110_II.ligaPI_2-Bilten.pdf)2.turnir II.DL PI severovzhod - Bilten[10.11.2016 Ptuj]885 kB
Download this file (20161208_II.ligaPI_3-Bilten.pdf)3.turnir II.DL PI severovzhod - Bilten[08.12.2016 Ptuj]839 kB
Download this file (20170112_II.DL_PI_4-Bilten.pdf)4.turnir II.DL PI severovzhod - Bilten[11.-12.01.17 Maribor]1058 kB
Download this file (20170202_II.ligaPI_4-Bilten.pdf)5.turnir II.DL PI severovzhod - Bilten[02.02.2017 Juršinci]714 kB
Download this file (20170302_II.DL_SevernaRegija_turnir6-Bilten.pdf)6.turnir II.DL PI severovzhod - Bilten[02.03.2017 Impol]1112 kB
Joomla templates by a4joomla