14.02.2017

SK Ptuj s pištolo prepričljivo v vodstu

Pred zadnjim turnirjem regijskih lig s pištolo je SK Ptuj z današnjo zmago še povečalo skupno vodstvo ter si dejansko že zagotovilo zmago v regijski ligi, seveda v kolikor ne bo kakšnih nepredvidenih zapletov. Današnja drugouvrščena ekipa DŠR Kungota še naprej ostaja na drugem mestu tudi v skupni razvrstitvi, prav tako zanesljivo tretje mesto ekipno drži SD Juršinci, tudi na današnjem turnirju na strelišču Impola v Slovenski Bistrici s tretjim rezultatom.

V konkurenci posamezno sta svoje znanje ponovno pokazala člana SK Ptuj in državna reprezentanta Majda RAUŠL z zadetimi 383 krogi, kar je le dva kroga manj, kot je državni rekord članic dosežen pred 18 leti ter Sašo STOJAK s prav tako zadetimi 383 krogi. Oba sta tudi kandidata za državno reprezentanco na bližajočem se Evropskem prvenstvu v Mariboru. Tretji rezultat 379 krogov je dosegel član ekipe DŠR Kungota Andreas AUPRICH, sicer reprezentant Avstrije, katerega pa na največjem tekmovanju letos pri nas ne bomo videli, saj avstrijska reprezentanca ni zadostila lastnim strogim kriterijem.

Današnji prvi trije uvrščeni imajo tudi največ možnosti za končne medalje, ker pa se odšteje najslabši rezultat bo na zadnji tekmi, ki bo komaj 4. aprila,  po državnem prvenstvu na Rogli zelo napeto. Sicer v tem vmesnem času ne bo časa za počitek, saj je ta konec tedna že državna liga, takoj naslednji teden mednarodno tekmovanje v Slovenskih Konjicah, pred EP še II.državna liga, čez dober mesec pa že regijsko prvenstvo.

 

Med veterani s pištolo Kraser iz DŠR Kungota

Zmagovalec današnjega turnirja med veterani je Horst KRASSER iz ekipe DŠR Kungota z rezultatom 184 krogov. S krogom manj je drugo mesto osvojil Miroslav MOLEH iz Juršincev in tretje mesto Marjan PLANINC iz SD Elektro Maribor. V skupni razvrstitvi je v najboljšem položaju za skupno zmago Horst KRASSER, sledijo Miroslav MOLEH, Matevž MOHORKO in Ernst POMPE vsi z malimi zaostanki.

Današnja zmagovalna ekipa iz Juršincev je v skupni razvrstitvi zmanjšala razliko za drugouvrščeno ekipo Kidričevega, vendar kaj več kot trenutno tretje mesto verjetno tudi na koncu ne bo možno. Ekipa DŠR Kungota je z današnjim drugim mestom obdržala solidno prednost na prvem mestu v skupni razvrstiti, današje tretjeuvrščena ekipa veteranov iz Kidričevega pa je na skupnem drugem mestu.

 

01.02.2017

SD Impol prepričljiva zmaga med veterani s serijsko puško

v rezultatih

 

24.12.2017

Prva zmaga v ligi SD Elektro Maribor s standard puško

Ob odstotnosti po enega ključnega člana ekipe I in II iz Ruš so bili rezervni tekmovalci teh ekip premalo natančni, da bi tokrat ogrozili prvo ekipno zmago v regijski ligi ekipe SD Elektro Maribor. Uspešnejša je bila tudi ekipa iz SD Kidričevo, tretje mesto pa je pripadlo vodilni ekipi v skupnem seštevku SD I.pohorski bataljon Ruše I. Med posamezniki je zmagal Benjamin JODL, pred Urško HRAŠOVEC in Simonom POTRČ, vsi SD I.pohorski bataljon Ruše. 

Pred zadnjim turnirjem je  vodstvu ekipa SD I.pohorski bataljon I, pred ekipo II istega društva in SD Elektro Maribor, ter se le ob odsotnosti katerega člana ekipe tudi uvrstitev skoraj ne more več spremeniti. Bolj napeto bo v konkurenci posameznikov, saj je vodilna v ligi Klavdija PUFIČ današnjo tekmo izpustila, kljub temu pa ob neupoštevanju enega rezultata še vodi za 2,2 kroga pred Benjaminom JODL. Sledita Simon POTRČ in Urška HRAŠOVEC.

 

 

19.01.2017

S serijsko puško ekipno SD Impol z zmago povečal vodstvo

 Na strelišču Impola v Slovenski Bistrici je bil danes izveden četri turnir s serijsko puško za člane. Ob udeležbi 27-tih strelcev je najvišji rezultat 366 krogov dosegel Ivan KOPŠE iz  SD FLV Hotinja vas. Sledi Boštjan VIDMAR iz SD Impol ter Miriam VALENČAK iz SD Elektro in Peter GOLOB iz SD Svečina. Ekipno so strelci Impola zadeli 1083 krogov in se utrdili na prvem mestu skupne razvrstitve. Z istim rezultatom kot tretjeuvrščeni, vendar boljšo zadnjo serijo je drugo mesto osvojila ekipa SD FLV iz Hotinje vasi ter tako tudi obdržala minimalno prednost na drugem mestu v skupni razvrstitvi pred tretjeuvrščeno ekipo na današnji tekmi in tretjo v skupni razvrstitvi SD Svečina.

 

Med posamezniki je na prvo mesto v skupni razvrstitvi prišel Boštjan Vidmar, Jože Majhenič je padel na drugo, kot tretjeuvrščeni pa je sicer s tekmo manj Ivan Kopše. Razlike med prvouvrščenimi in zasledovalci so majhne, ter bo o končni razvrstitvi vse odvisno od rezultata naslednjega, zadnjega kroga v Kidričevem, ko bo upoštevan tudi odbitek najslabšega rezultata.

 

10. - 11.01.2017

Najmlajši tekmovalci v ligi tokrat pri SD Elektro Maribor

V okviru izvajanja šolskih tekmovanj v streljanju smo četrti krog regijske lige izvedli na strelišču SD Elektro Maribor. Še najbolj zadovoljni so strelišče zapuščali mlajši pionirji SD Juršinci, ki so dosegli ekipno prvo mesto z doseženimi 518 krogi, prav tako pa so osvojili vsa prva tri mesta. Zmagal je Žan PLOHL, sledita pa Valter DRAŠLER in Anej MARUŠIČ. Ekipno drugouvrščeni cicibani iz SD I.pohorski bataljon Ruše z doseženimi 490 krogi so prav tako posamezno osvojili prva tri mesta, najvišji rezultat 180 krogov je zadela Tina BURIČ, sledita Gal POTRČ in Anže ŠULC. Tretje mesto ekipno so osvojili tekmovalci iz SD Svečina.

V kategoriji pionirjev je najvišji rezultat 177 krogov zadel SGERM Jaka iz SD I.pohorski bataljon Ruše, sledita Nejc PRISTOVNIK in Jan PINTER iz SD Impol Slovenska Bistrica. Aneja TUREK iz Ruš je bila z zadetimi 175 krogi najuspešnejša pionirka, sledita pa ji društveni sotekmovalki Zala JUNGER in Špela PODLESNIK. Ekipno so bili najuspešnejši pionirji iz SD Impola, pred ekipo pionirk iz Ruš ter ekipo pionirjev iz Ruš.

Več v priloženih rezultatih. Pionirji bodo imeli 31.1. že naslednji krog regijske lige, nekaj pa se jih bo že čez dobrih 11 dni udeležilo državne pionirske lige v Ormožu.

 

Attachments:
Download this file (20170111_pionirji4.pdf)4.turnir pionirji, ml.pionirji, cicibani[11.01.17 Elektro MB]430 kB
Download this file (20170119_serijska4.pdf)4.turnir serijska zračna puška člani-ce[19.01.17 Impol]514 kB
Download this file (20170124_standard4.pdf)4.turnir standard puška[24.01.2017 Impol]484 kB
Download this file (20170201_serijska_veterani_4.pdf)4.turnir puška veterani[01.02.2017 Impol]486 kB
Download this file (20170214_pistola4.pdf)4.turnir pištola[14.02.2017 Impol]500 kB
Download this file (20170214_tocke_4.pdf)4. SKUPNA RAZVRSTITEV - 4[14.02.2017 ]816 kB
Download this file (20170214_veterani_pistola4.pdf)4.turnir pištola veterani[14.02.2017 Impol]483 kB
Joomla templates by a4joomla