04.04.2017

Končane regijske lige - najuspešnejše društvo SD I.Pohorski bataljon Ruše

Z zadnjo tekmo regijske lige s pištolo na strelišču na Ptuju se je zaključila liga Severne regije v streljanju z zračnim orožjem. V ekipnem točkovanju je sodelovalo 13 strelskih društev in klubov z 52 ekipami in 249 tekmovalci v različnih diciplinah in kategorijah. Tekmovalci SD I.Pohorski bataljon so bili skozi celotno sezono najuspešnejši, saj so zbrali 187 točk, sledijo SD Impol Sl.Bistrica s 161 točkami, SD Kidričevo s 132, SD Svečina s 115 in Juršinci s 114 točkami. Priznanja za dosežke v regijski ligi, kakor tudi za tekmovanja v II. državni ligi ter na regijskem prvenstvu bodo podeljena na srečanju strelcev v mesecu maju.

 

S pištolo zmagovalec Stojak in SK Ptuj

V najštevilčnejši disciplini s skupno udeležbo 63 tekmovalcev je skupni zmagovalec Sašo STOJAK iz SK Ptuj z zbranimi 1535 krogi. Na drugo mesto se je uvrstil Andreas AUPRICH iz DŠR Kungota z 1520 krogi in na tretje Majda RAUŠL iz SK Ptuj s 1504 krogi. Ekipna zmaga gre v SK Ptuj, ki si je iz turnirja v turnir nabirala zanesljive zmage in na koncu zmagala s prednostjo 149 krogov pred DŠR Kungota in SD Juršinci.

Skupni zmagovalec Sašo STOJAK iz SK Ptuj je bil najuspešnejši tudi na zadnjem turnirju z zadetimi 382 krogi, drugi rezultat je dosegel Andreas AUPRICH iz DŠR Kungota in tretjega Miroslav MOLEH iz SD Juršinci. Ekipno so bili najuspešnejši strelci iz SK Ptuj, pred DŠR Kungota in SD Juršinci.

 

Pri veteranih s pištolo dve medalji za DŠR Kungota in ena za SD Juršinci

V skupni razvrstitvi veteranov s pištolo je prednost dveh krogov ohranil Horst KRASSER iz DŠR Kungota in je tako zmagovalec lige pred tekmovalcem iz SD Juršinci Miroslavom MOLEH, tretje mesto pa pripada Ernstu POMPE iz DŠR Kungota. V skupni razvrstitvi ekipno je zmagovalna ekipa SD Kidričevo, pred DŠR Kungota in SD Juršinci.

Na zadnjem turnirju je najvišji rezultat 527 krogov dosegla ekipa SD Juršinci, sledi ekipa SD Kidričevo in SD Svečina. Med posamezniki je bil s 190 krogi najuspešnejši Miroslav MOLEH iz SD Juršinci, drugi rezultat 187 krogov pa sta dosegla Ernst POMPE in Horst HRASSER iz DŠR Kungota.

 

29.03.2017

Zelo tesna odločitev o končni barvi medalj med veterani

Tudi letos je bila končna odločitev o barvi in nosilcih medalj med veterani s puško zelo tesna. Prva štiri mesta je ločeval le krog razlike. Po odštetem najslabšem rezultatu je z doseženimi 527 krogi zmagovalec lige postal Ivan KOPŠE iz SD Franc Lešnik Vuk. Drugo mesto je osvojil Anton Jože MAJHENIČ z rezultatom 526 krogov in tretje z rezultatom 525 krogov Peter GOLOB, oba SD Svečina. Zmaga Miriam VALENČAK iz SD Elektro Maribor na zadnjem turnirju je bila premalo, da bi osvojila medaljo, saj je za tretjim mestom zaostala le en krog. Ob zmagi z zadetima dvema krogoma več pa bi osvojila celo drugo mesto. Drugi rezultat zadnjega kroga se je za skupno uvrstitel štel tudi MAJHENIČU iz SD Svečina, ter tretji rezultat Slavi LUGARIČ iz SD Impol, ki je na koncu osvojila peto mesto.

 

Zmagovalci zadnjega turnirja tekmovalci SD Impol Slovenska Bistrica so tudi skupni zmagovalci in prejemniki pokala za prvo mesto. Današnja tretjeuvrščena ekipa veteranov iz SD Svečina pa je z zaostankom petnajstih krogov osvojili skupno drugo mesto. Še z nadaljnimi enajstimi krogi zaostanka ženski ekipi SD Elektro Maribor pripada pokal za tretje mesto. Današnji drugi rezultat ekipe SD Kidričevo pa je bil po spodrsljaju na tretjem turnirju premalo, da bi dobili skupni pokal. V ligi je sodelovalo 9 ekip.

 

23.03.2017

S serijsko puško zmagovalci SD Impol Slovenska Bistrica

Na strelišču v Sl.Bistrici je bil zadnji krog lige s serijsko zračno puško. V zadnjem krogu je z rezultatom 365 zadetih krogov zmagal Leopold ŽIGART pred Boštjanom VIDMAR (oba SD Impol) in Miriam VALENČAK iz SD Elektro. Ekipno so najvišji rezultat 1087 krogov dosegli strelci SD Impol. Drugi rezultat so dosegli strelci SD FLV in tretjega SD Svečina.

V skupni razvrstitvi je največ krogov zbral Boštjan VIDMAR, 2.mesto je osvojil Leopold ŽIGART (oba SD Impol), 3.mesto Jože MAJHENIČ iz SD Svečina. V ekipni razvrstitvi so prepričljivo zmago dosegli strelci SD Impol Slovenska Bistrica, pred SD FLV Hotinja vas in tretjeuvrščeno ekipo iz SD Svečina.

 

 

07.02.2017

Namesto pričakovanega dvoboja Pufič - Jodl tokrat Hrašovec - Jodl

 

Zadnji turnir letošnje sezone s standard puško je dal končnega zmagovalca lige in sicer Benjamina JODL iz SD I.pohorski bataljon Ruše. Po treh turnirjih, ko sta si bila zelo skupaj z večno rivalko v ligi Klavdijo PUFIČ je navedena tudi danes že drugič bila odsotna ter tako zgubila vse možnosti, da bi le z boljšim rezultatom kot Jodl zmagala v ligi. Priložnost je tako izkoristila Urška HRAŠOVEC, ki je z današnjo zmago toliko napredovala, da je pristala celo na skupnem drugem mestu in za sabo na tretjem postila društvenega sotekmovalca Simona POTRČA. Ekipno skupno zmago je prepričljivo dosegla I. ekipa SD I.pohorski bataljon Ruše, pred II. ekipo in na tretjem mestu ekipo SD Elektro Maribor.

Velika današnja zmagovalka je Urška HRAŠOVEC z odličnim rezultatom 416,3 kroga. Očitno je, da se je Hrašovčeva odlično spoprijateljila z novo opremo, katero ima le nekaj dni, saj dosežen rezultat pomeni celo za več kot dva kroga boljši rezultat, ki je njen državni rekord v kadetski kategoriji, višji pa je tudi kot državni rekord med mladinkami. To je zelo dober obet pred bližajočim se Evropskim prvenstvom, katerega bo prav SD I.pohorski bataljon Ruše kot nosilec izvajal v Mariboru, vsekakor pa bo Urška tudi ena od glavnih adutinj mladinske državne preprezentance. Benjamin JODL, tudi državni članski reprezentant je s kar šestimi krogi zaostal na drugem mestu, Simon POTRČ pa je osvojil tretje mesto. Ekipno so na zadnjem turnirju bile najuspešnejše vse tri ekipe SD I.pohorski bataljon Ruše. Ekipe so se uvrstile tako, kot so poimenovane, I., II. in III.

 

 

 

31.01.2017

 

Pri pionirjih ekipno v vodstvu SD Impol, pri cicibanih SD Juršinci

S petim turnirjem regijskih lig so svoje opravili že najmlajši tekmovalci, saj imajo le ti pred samo še en krog tekmovanj, z ostalimi disciplinami pa se bo končalo v tem krogu tekom še celega meseca februarja.

V kategoriji pionirjev je bil najuspešnejši Jan PINTER iz SD Impol Sl. Bistrica z zadetimi 182 krogi, sledita Jaka SGERM in Nejc KLEMEN, oba iz SD I.Pohorski bataljon Ruše. Iz istega društva so najuspešnejše tudi pionirke, najvišji rezultat 174 krogov pa je dosegla Aneja TUREK, sledita Špela PODLESNIK in Zala JUNGER. Ekipno so bili z zadetimi 514 krogi najuspešnejši pionirji IMPOLA.

V skupni razvrstitvi je z lepim številom krogov v prednosti ekipa SD Impol, pred ekipo pionirjev iz Ruše, ter na tretjem mestu pionirk iz Ruš. Posamezno je v skupnem vodstvu SGERM Jaka pri pionirjih ter Špela PODLESNIK pri pionirkah.

V kategoriji mlajših pionirjev je z rezultatom 175 krogov zmagal Anej TOLIČ iz Ruš, sledi Žan PLOHL iz Juršincev in Aljaž ČEH VALENČAK iz Elektro Maribor. Pri cicibanih so bili ponovno na najvišnih mestih tekmovalci iz Ruš, najuspešnejši pa je bil Gal POTRČ. Tina BURIČ pa je bila za dva kroga boljša od brata Maksa BURIČ. Ekipno so bili tokrat že drugič v sezoni najboljši iz ekipe cicibanov SD I.pohorski bataljon, ter so se v skupnem seštevku precej približali trenutno vodilni ekipi iz Juršincev. Na tretjem mestu so ml.pionirji iz SD Svečina. V skupnem vodstvu je pri ml. pionirjih Žan PLOHL ter pri cicibanih Gal POTRČ.

Attachments:
Download this file (2016-2017_Bilten_regijskih_lig.pdf)KONČNI REZULTATI REGIJSKIH LIG[04.04.2017]634 kB
Download this file (20170131_pionirji_5.pdf)5.turnir pionirji, ml.pionirji, cicibani[31.01.2017 Ruše]537 kB
Download this file (20170207_standard_5.pdf)5.turnir standard puška[07.02.2017 Ruše]688 kB
Download this file (20170223_serijska5.pdf)5.turnir serijska puška[23.03.2017 Impol]65 kB
Download this file (20170329_serijska_veterani5.pdf)5.turnir puška veterani[29.03.2017 Impol]490 kB
Download this file (20170404_pistola5.pdf)5.turnir pištola[04.04.2017 Ptuj]503 kB
Download this file (20170404_pistolaveterani_5.pdf)5.turnir pištola veterani[04.04.2017 Ptuj]483 kB
Joomla templates by a4joomla