Na strelišču v Strelskem centru Gaj je bilo v soboto, dne 12.08.2017 izvedeno regijsko prvenstvo v streljanju discipline trap za člane.

 

Kljub zadovoljivim predhodnim prijavam je bilo nato predzadnji dan nekaj odjav, še dodatni štirje pa ne niso pojavili na štartnem mestu na dan tekmovanja tako, da se je za naslov regijskega prvaka pomerilo le osem tekmovalcev iz štirih strelskih društev. Vzdušje samega tekmovanja je nekoliko pokvaril dež, vendar je to nadoknadil organizator SK Central z vodjo tekmovanja Jasmino, saj so tekmovalce po končanem tekmovanju presenetili z narezkom.

 

V kvalifikacijah je z rezultatom 68 (24,22,22) zadetih tarč bil najuspešnejši Branko FIDLER iz SD FLV Hotinja vas. Drugo mesto je s 64. (22,22,20) zadetimi tarčami dosegel Josip KOLMAČIČ in tretje s 60. (20,19,21) zadetimi tarčami Iztok TOPOLOVEC, oba iz SD Trap Kungota.

 

V finalu se je pomerilo prvih šest najuspešnejših iz kvalifikacij. Finale je potekalo po novih pravilih ISSF, katera veljajo od 1. januarja tega leta, v katerem vsi tekmovalci najprej streljajo na 25 tarč, seveda z enim strelom. Prvič na tekmovanju v trapu in s solidnim četrtim mestom v kvalifikacijah se Roman HLADE iz SD Svečina v finalu ni najbolje znašel ter prvi izpadel iz nadaljnega tekmovanja. Ostali tekmovalci so nato nadaljevali s serijami po 5 strelov, po vsaki pa je izpadel najslabši. Peto mesto je osvojil Iztok TOPOLOVEC iz SD Trap Kungota, četrto Marjan OGRIZEK iz SD FLV in tretje Tomislav POJŠKRUH iz SD Trap Kungota. Po štiridesetih strelih sta do takrat z enakim rezultatom 32 zadetih tarč nadaljevala vodilni iz kvalifikacij Branko Fidler in Josip Kolmačič, sicer oba udeleženca državne lige trap, vendar Kolmačič 1.lige z osvojenim 9.mestom v finalu lige, ter Fidler z osvojenim 12.mestom v finalu 2.lige. V seriji desetih strelov je peto tarčo zgrešil Fidler ter vse do devetega strela zaostajal za eno tarčo, to pa sta zgrešila oba. Da bi se vrnil v boj za zlato medaljo bi v zadnjem strelu Fidler moral zadeti, Kolmačič pa zgrešiti, vendar je Fidler tudi zadnji strel zgrešil.  Na fotografiji iz leve: drugo mesto Branko FIDLER iz SD FLV Hotinja vas z 39. zadetimi tarčami, zlata medalja in s tem naslov prvaka Severne regije v trapu Josip KOLMAČIČ iz SD Trap Kungota z 41. zadetimi tarčami,  in tretje mesto Tomislav POJŠKRUH iz SD Trap Kungota z 28. zadetimi tarčami.

 

Ekipno so največ tarč zadeli tekmovalci SD Trap Kungota in sicer 181, drugo mesto pa je pripadlo ekipi SD Franc Lešnik Vuk iz Hotinje vasi z zadetimi 172 tarčami.

Attachments:
Download this file (20170812_RP_Trap_SevernaRegija-Bilten.pdf)Regijsko prvenstvo trap člani- Bilten[ ]1261 kB
Joomla templates by a4joomla