22.03.2018, VI.turnir Ptuj

 

V kvalifikacije za 1.B.državno ligo SD Svečina in SD Impol

Na strelišču v Ptuju se je končala II.državna liga z zračno pištolo skupine severovzhod, katero je ekipno prepričljivo dobila SK Ptuj II z doseženimi 60. točkami. Drugo mesto je pripadlo SD Svečina z osvojenimi 46. točkami in tretje mesto SD Juršinci II z 32. točkami. Ker imata SK Ptuj in SD Juršinci že svojega predstavnika v I.ligi sta se tako v kvalifikacije uvrstili ekipi SD Svečina in SD Impol.

Prav na zadnjem turnirju se je odločalo, katera ekipa bo osvojila skupno ekipno tretje mesto, saj je do tega kroga bila v boljšem položaju SD Impol. Tokrat so s četrtim mestom osvojili le pet točk in bili na koncu za eno točko slabši od Juršincev. Tako kot vse turnirje je tudi zadnjega dobila SK Ptuj II z rezultatom 1085 krogov, drugo mesto je osvojila SD Juršinci II z 1059 zadetimi krogi in tretje SD Svečina z 1050 krogi.

 

Tudi v skupni razvrstitvi posamezno je bilo pred zadnjim krogom še kar nekaj možnosti za razvrstitev na prvih dveh mestih in na mestu za bronasto medaljo, saj je bilo vse odvisno od uvrstitve na zadnjem turnirju. Na koncu je s četrtim mestom zadnjega turnirja Peter GOLOB (SD Svečina) uspel ubraniti vodstvo in osvojil  zlato medaljo z 128 točkami, David KEKEC (SD Juršinci) je z današnjimi 30 točkami pristal na drugem mestu s skupaj osvojenimi 127 točkami, tretje mesto in bronasta medalja je pripadla Nikoli RANILOVIČU (SD Elektro Maribor) z 112 točkami.

Na zadnjem turnirju je zmagal David KEKEC (SD Juršinci) z rezultatom 370 krogov, drugo mesto je osvojil Jure VIDMAR (SD Impol) z 368 krogi in tretje mesto Nikola RANILOVIČ (SD Elektro) z 367 krogi.

 

 

22.02.2018, V. turnir Svečina

Valentin Luževič z enim notranjim centrom boljši od Nikole Raniloviča

 

V. turnir II. državne lige s pištolo se je tokrat izvedel na strelišču v Svečini, kjer so v decembru predali namenu posodobljeno strelišče, opremljeno z elektronkimi tarčami. Le na račun devetih proti osmim notranjih desetkam je zmagal Valentin LUŽEVIČ (SK Ptuj II), pred Nikolom RANILOVIČEM (SD Elektro Maribor), oba z rezultatom 365 krogov. Tretje mesto je osvojil domačin Peter GOLOB (SD Svečina) z rezultatom 361 zadetih krogov. Ekipa SK Ptuj II ( na fotografiji trije od leve) tudi tokrat ni popustila in s prednostjo šestih krogov zmagala pred SD Svečina, ki je zadela 1068 krogov. Tretji rezultat 1057 krogov je dosegla ekipa SD Impol.

 

Pred zadnjim turnirjem, ki bo koncem marca je ekipno v vodstvu s prednostjo desetih točk SK Ptuj II pred SD Svečina, na tretjem mestu pa je ekipa SD Impol Slovenska Bistrica. V skupni razvrstitvi posameznikov še ni dokončne odločitve, vendar v skupnem seštevku vodi Peter GOLOB (SD Svečina). Na drugem mestu za 13 točk zaostaja David KEKEC (SD Juršinci II), še za nadaljnih šest točk pa Nikola RANILOVIČ (SD Elektro Maribor).

 

 

18.01.2018, IV. turnir Maribor

Posamična zmaga Davidu Kekec, Peter Golob še v skupnem vodstvu

Na strelišču SD Elektro Maribor je bil v organizaciji domačega društva in SD Policist izveden četrti turnir II. DL s pištolo. Udeležilo se ga je 22 tekmovalcev. Z rezultatom 369 krogov je zmagal David KEKEC iz SD Juršinci, drugo mesto je z rezultatom 362 krogov osvojil Rok BEZJAK iz SK Ptuj in tretje mesto z istim rezultatom, kar je tudi njegov osebni rekord Jure VIDMAR iz SD Impol. Ekipa SK Ptuj z rezultatom 1073 krogov nadaljuje zmagovalno ter ima že osem točk prednosti pred drugouvrščeno ekipo SD Svečina, tudi na današnji tekmi drugo mesto z rezultatom 1055 krogov. Danes se je na tretje mesto povzpela ekipa SD Policist, v skupnem točkovanju pa sta na tretjem mestu ekipa SD Juršinci in SD Impol.

V skupni razvrstiti posamezno kljub današnjemu četrtemu mestu ostaja v vodstvu Peter GOLOB iz SD Svečina s 103 točkami, drugo mesto z današnjimi 30 točkami drži David KEKEC iz SD Juršinci, na tretjem mestu pa je s 82 točkami Nikola RANILOVIČ iz SD Elektro Maribor.

 

07.12.2017; III.turnir Slovenska Bistrica

Peter Golob do druge posamezne in SK Ptuj II do tretje ekipne zmage

Na strelišču SD Impol iz Slovenske Bistrice je bil izveden tretji turnir II.DL s pištolo. Ekipa SK Ptuj II v postavi Volgemut Vita, Rok Bezjak in Rok Veršič je z rezultatom 1074 krogov zabeležila tretjo zmago v ligi ter v skupni razvrstitvi vodi s prednostjo šestih točk pred SD Svečina, katera ekipa v postavi Horst Krasser, Jernej Majhenič in Peter Golob je tudi na današnji tekmi z rezultatom 1068 krogov zasedla drugo mesto. Tretje mesto z zadetimi 1037 krogi je danes pripadlo ekipi SD Policist v postavi Mihaela Šatan, Pia Šilec in George Simič, v skupni razvrstitvi pa je na tretjem mestu ekipa SD Juršinci II.

Med posamezniki je svojo drugo zaporedno zmago z rezultatom 367 krogov zabeležil Peter GOLOB (SD Svečina), Vita VOLGEMUT (SK Ptuj II) je zadela 366 krogov in David KEKEC (SD Juršinci II) 363 krogov. V skupni razvrstitvi z 81 točkami vodi Peter Golob, David Kekec jih ima 65, na tretjem mestu pa je s 62-timi točkami Nikola Ranilovič.

 

09.11.2017; II.turnir, Ptuj

Starostna razlika članov zmagovalne in drugouvrščene ekipe kar 143 let

V organizaciji SK Ptuj je bil izveden drugi turnir II.državne lige severovzhod z zračno pištolo. Nastopilo je sedemnajst tekmovalcev v šestih ekipah. Tudi tokrat je ekipno slavila zelo mlada ekipa SK Ptuj II z rezultatom 1068 krogov. V popolnem nasprotju glede starosti pa je sestava drugouvrščene ekipe SD Svečina, ki je zadela deset krogov manj, vendar starostna razlika članov ekipe, ki ima skupaj 195 let napram zmagovalni ekipi je kar 143 let. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa SD Juršinci II.

V konkurenci posamezno je po zmagi na zadnjem turnirju v lanskem letu na drugem turnirju zmago zabeležil Peter GOLOB iz SD Svečina z rezultatom 360 krogov, drugo mesto je osvojila Vita VOLGEMUT iz SK Ptuj in tretje David KEKEC iz SD Juršinci, oba z rezultatom 357 krogov.

V skupni razvrstitvi vodi ekipno SK Ptuj, pred SD Svečina in SD Impol Slovenska Bistrica, sledijo SD Juršinci, SD Elektro Maribor in SD Policist Maribor. V razvrstitvi posamezno je z 51 točkami vodstvo prevzel Peter Golob pred Valentinom Luževičem z 46 točkami in Nikom Volgemutom z 45 točkami.

 

12.10.2017;  I. turnir, izvajalec SD Juršinci

V II.DL pištola severovzhod nobene nove ekipe

Na strelišču v Juršincih se je s prvo tekmo II. DL pištola pričela sezona tekovanj z zračnim orožjem v naši regiji. Sistem tekmovanj v II.državni ligi in v regijskih ligah bomo tudi v tem letu ohranili v enakem obsegu in sistemu kot pretekla leta. Vsa razpisana tekmovanja bomo evidentirali v spletni koledar, za posamezne pa tudi naredili časovnico tekmovanja.

 

V II. državni ligi se tudi v tem letu nismo okrepili z nobeno novo ekipo, žal pa tudi ni odziva iz severovzhodne regije, katera s pištolo spada v to skupino.  Na strelišču se je tako ob pričetku sezone zbralo 18 tekmovalcev, ki so preizkusili svojo pripravljenost.

 

V konkurenci posamezno je zmagal Rok BEZJAK in tako vpisal prvih 30 točk za skupno razvrstitev. Drugo mesto je osvojil Valentin LUŽEVIČ in tretje Nik VOLGEMUT, vsi SK Ptuj. Tudi ekipno zmago je slavila ekipa SK Ptuj II z rezultatom 1085 krogov, drugo mesto z rezultatom 1045 krogov in več notranjimi desetkami je osvojila SD Svečina in tretje SD Impol Slovenska Bistrica.

Priponke:
Prenesi to datoteko (20171012_IIDL_SevernaRegija_PI_turnir1-Bilten.pdf)1.turnir II.DL pištola [12.10.2017]498 kB
Prenesi to datoteko (20171109_IIDL_SevernaRegija_PI_turnir2-Bilten.pdf)2.turnir II.DL pištola[09.11.2017]470 kB
Prenesi to datoteko (20171207_II.DL_SevernaRegija_PI_turnir3.pdf)3.turnir II.DL pištola[07.12.2017]911 kB
Prenesi to datoteko (20180118_Pistola4.pdf)4.turnir II.DL pištola[18.01.2018]708 kB
Prenesi to datoteko (20180222_pistola5.pdf)5.turnir II.DL pištola[22.02.2018 ]928 kB
Prenesi to datoteko (20180322_II.DL_SevernaRegija_PI_turnir6-Bilten.pdf)6.turnir II.DL pištola[22.03.2018]433 kB
Joomla templates by a4joomla