07.02.2018 Kidričevo, serijska puška veterani

Zadnje dejanje četrtega kroga regijskih lig je bilo tekmovanje veteranov s serijsko puško. Tudi tokrat so bili rezultati med najboljšimi zelo izenačeni. Najvišji rezultat 179 krogov sta dosegla Peter GOLOB (SD Svečina) in Miriam VALENČAK (SD Elektro Maribor), s krogom manj pa sledijo Ivan KOPŠE (SD FLV Hotinja vas), Milan OSOVNIKAR in Slava LUGARIČ (oba SD Impol Sl.Bistrica) ter Jože MAJHENIČ (SD Svečina). Ekipno so bili najuspešnejši veterani iz SD Impol, sledi ženska ekipa SD Elektro Maribor in ekipa SD Kidričevo.

V skupni razvrstitvi je v vodstvu Milan Osovnikar, pred Petrom Golobom in Ivanom Kopšetom. Med ekipami s precejšnjo prednostjo vodi SD Impol, sledi ženska ekipa SD Elektro in na tretjem mestu SD Svečina.

 

30.01.2018, Kidričevo zračna pištola

Tokrat zmaga ekipe SD Juršinci in Ludvika Pšajd ml.

Na strelišču v Kidričevem je bil četrti turnir z zračno pištolo, ponovno v precejšnji udeležbi s 50-timi strelci. Z rezultatom 378 krogov je zmagal Ludvik PŠAJD iz Juršincev, presenetljivo se je povzpel na drugo mesto Jure VIDMAR iz SD Impol z rezultatom 371 zadetih krogov, tretji rezultat pa so dosegli Milan BUKŠEK in Matevž MOHORKO iz SD Kidričevo in Majda RAUŠL iz SK Ptuj. Ekipno smo zmagali Juršinčani z rezultatom 1100 krogov, z več notranjimi centri so drugo mesto in rezultatom 1096 krogov obranili domačini iz Kidričevega, tretje mesto pa strelci iz SK Ptuj.

V skupnem seštevku je v vodstvu Majda Raušl pred Ludnikom Pšajd in Ernstom Pompe, vendar bo končna uvrstitev znana po naslednjem krogu, saj se najslabši rezultat odšteje. V ekipni razvrstitvi je še vedno v vodstvu SK Ptuj pred SD Juršinci in SD Kidričevo.

 

Pri veteranih s pištolo ponovno minimalne razlike

Med veterani je najvišji rezultat 186 krogov dosegel Matevž MOHORKO (SD Kidričevo), s 183 krogi sledi Peter GOLOB (SD Svečina) in 182 krogi Miroslav MOLEH (SD Juršinci). V enakem vrstnem redu si sledijo tudi v skupni razvrstitvi, med njimi pa je le po krog razlike. Ekipna zmaga je na četrtem turnirju šla ekipi SD Kidričevo, sledi ekipa DŠR Kungota in na tretjem mestu SD Juršinci. V skupni razvrstitvi je v vodstvu DŠR Kungota, sledita pa SD Juršinci in SD Svečina.

 

25.01.2018, Kidričevo serijska zračna puška

 Zelo male razlike v krogih pred zadnjim turnirjem

Na strelišču v Kidričevem so se v četrtem krogu lige pomerili člani/ce s serijsko zračno puško. Najvišji rezultat 364 krogov je dosegel Peter GOLOB (SD Svečina), z 362 krogi pa sledijo Jože MAJHENIČ (SD Svečina), Matjaž DOBERŠEK (SD FLV) in Leopold ŽIGART (SD Impol). Prepričljivo ekipno zmago s 1064 krogi je dosegla ekipa SD Impol Slovenska Bistrica, strelci iz SD FLV Hotinja vas so zadeli 1044 krogov in iz ekipe SD Svečina 1042 krogov.

Pred zadnjim turnirjem je v skupni razvrstitvi kar precej napeto, saj so med najboljšimi le minimalne razlike in bo verjetno odločal rezultat, ki se ne bo upošteval. V skupnem vodstvu je Peter GOLOB, sledi Boštjan VIDMAR in na tretjem Miriam VALENČAK. Ekipno s precejšnjo prednostjo vodi SD Impol Slovenska Bistrica, na drugem je SD FLV, tretje pa si z istim številom krogov delita SD Elektro Maribor in SD Svečina.

 

 

16.01.2018, Hoče, pionirji, ml.pionirji in cicibani

Regijska liga za najmlajše je bila tokrat v Hočah, na strelišču SD FLV. Na četrtem turnirju se je stalnim tekmovalcem pridružilo nekaj novih, žal pa je bilo tudi nekaj izpada oz. odsotnih tekmovalcev.

V kategoriji pionirjev je zmagal Nejc KLEMEN pred Jakom SGERM, oba iz Ruš, na tretje mesto pa se je uvrtil Tadej KAMENŠEK iz Kidričevega. Iz Ruš prihaja tudi najuspešnejša pionirka Zala JUNGER, sledita pa domačinki iz FLV Urša TUŠEK in Iza VERTNIK. Ekipno so bili najuspešnejši pionirji iz SD I.Pohorski bataljon Ruše, sledijo pa iz SD FLV Hotinja vas. Po štirih turnirjih je v vodstvu pri pionirjih SGERM Jaka in pionirkah Zala JUNGER.

 

Pri mlajših pionirjih je zmagal Žan HORVAT iz SD Juršinci pred Nejcem VRŠIČEM iz SD Trap Vitomarci, tretji pa je bil Anej MARUŠIČ iz Juršince. Med cicibani pa so bili vsi najboljši trije člani zmagovalne ekipe SD I.Pohorski bataljon Ruše Gal POTRČ, Anže ŠULC in na tretjem mestu Gašper IGLAR. Ekipno drugo mesto so osvojili ml.pionirji iz Juršincev in tretje mesto iz Kidričevega. V skupni razvrstitvi je pri ml.pionirjih v vodstvu Žan HORVAT, pri cicibanih pa Gal POTRČ. Ekipno so premočno v vodstvu ml.pionirji SD Juršinci, sledi ekipa SD Trap Vitomarci in SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

več v prilogi

 

09.01.2018, Slovenska Bistrica; standard puška

Rušani v dobri pripravljenosi pred domačo mednarodno tekmo

Na strelišču v Slovenski Bistrici se je pričel četrti krog regijskih lig, tokrat s standard zračno puško. Dobro pripravljenost so pokazali tekmovalci SD I.Pohorskega bataljona Ruše, saj se od njih tudi po tekmovalni plati precej pričakuje na največjem letošnjem tekmovanju z zračnim orožjem, na 24. MST Ruše 2018, katerega so tudi organizatorji. Zmagal je Benjamin JODL iz Ruš z rezultatom 415,4 kroga, na drugo mesto se je uvrstila Klavdija PUFIČ iz FLV, katera je bila letos prvič na regijski ligi in je verjetno preizkušala še zadnjo formo pred tekmo v Rušah. Na tretje mesto pa se je uvrstila mladinka Urška HRAŠOVEC iz Ruš. Tudi ekipno sta prvi dve mesti šli v Ruše, tretje mesto pa je osvojila ekipa iz SD Kidričevo.

V skupni razvrstitvi je v vodstvu Benjamin Jodl, pred Urško Hrašovec in Simonom Potrčem, vsi iz SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

 

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (20180109_standard4.pdf)4.turnir standard zračna puška[09.01.2018 Slovenska Bistrica]535 kB
Prenesi to datoteko (20180116_pionirji4.pdf)4.turnir pionirji, ml.pionirji, cicibani[16.01.2018 Hoče]550 kB
Prenesi to datoteko (20180125_serijska4.pdf)4.turnir serijska zračna puška[25.01.2018 Kidričevo]536 kB
Prenesi to datoteko (20180130_pistolaveterani_turnir4.pdf)4.turnir veterani zračna pištola[30.01.2018 Kidričevo]512 kB
Prenesi to datoteko (20180130_pistola_turnir4.pdf)4.turnir zračna pištola[30.01.2018 Kidričevo]551 kB
Prenesi to datoteko (20180207_veteranipuska4.pdf)4.turnir veterani zračna puška[07.02.2018 Kidričevo]558 kB
Prenesi to datoteko (REGIONALNA_LIGA_ 2017-2018-SKUPNI_REZULTATI.pdf)Skupno točkovanje po 4.turnirju[ ]54 kB
Joomla templates by a4joomla